Sabahçı Kahvesi... Jeep'çilerin Mola Yeri...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,452
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 525,779
Ynt: Sabahçı Kahvesi... Jeep'çilerin Mola Yeri...

jaidevi' Alıntı:
bugun size bisey danısmak istiyorum...fikir olarak.....
bi volvom var...s 70. 2.0 t....98 model.....satmayı dusunuyorum yerinede sehirdede kullanabilcegim bi tarz jeep dusunuyorum....fikrinizi paylasırmısınız lutfen....
Yakıtı dert etmezseniz Grand Cherokee 5.2... Lpg' de ortalama, 0.3 0.35 içer....

Jeep düşünmezseniz Vitara derim.....

Etiketler

ERLER' Alıntı:
Bence xj veya zj alabilirsin fiyatlarıda çok yüksek değil hem konfor var hem arazi kabiliyeti

ben defender ve tahoe dan baska hic jeep kullanmadım...yani neyine dikkat etmem gerekir....biraz daha acarsanız bana super olur....

jaidevi' Alıntı:
ben defender ve tahoe dan baska hic jeep kullanmadım...yani neyine dikkat etmem gerekir....biraz daha acarsanız bana super olur....

Ben Jeep' ten, hele Grand Cherokee' den hiç anlamam ki :smiley:

jaidevi' Alıntı:
Bunu size en iyi Ayhan abim açar ;D

Alfonse' Alıntı:
Yakıtı dert etmezseniz Grand Cherokee 5.2... Lpg' de ortalama, 0.3 0.35 içer....

Bu arada Alp abi bende 99 model xj var aracım daha 71,000 km de lpg yi yeni taktırdım arazide 300 asfaltta 195 kuruş yakıor kime sorsam olmaz diyor en son xj si olan birini bindirdim yanıma oda hayret etti sence nasıl rakamlar

jaidevi' Alıntı:
peki o zaman...blazer s-10 konusunda bi fikriniz varmı?

ondan hiç anlamam ama xj taş gibi maşallah keyifle kullanıyorum yakıtıda mükemmel bence düşünmeden alabilirsin hiç bişeyine bakmanda gerekmez götür master servise al derlerse al ki yada alpaslan abimde bulur yalnız para yedirmeniz lazım ;D

jaidevi' Alıntı:
peki o zaman...blazer s-10 konusunda bi fikriniz varmı?

Evet.... Fena değil.... Ama, kalite, konfor, prestij ve arazi kabiliyeti açısından fiyatlarıyla kıyaslandığında biraz zayıf gibi...

Birde V6 Vortec motorlu olanların LPG sıralı sistemleri sorun yaratır.... Emme manifoltu plastik gibi... Uyumsuz...
Klasik gaz sistemi verimli ama, çok hassas bağlanmış olması alzım.... Emme subabının arkasında bi oyuk var üst kapakta... Orada Lpg birikip anlamsız patlamalar yanmalar yapabiliyor....

Sonuçta LPG kullanımında biraz sorunlu diye biliyorum...

Alfonse' Alıntı:
Evet.... Fena değil.... Ama, kalite, konfor, prestij ve arazi kabiliyeti açısından fiyatlarıyla kıyaslandığında biraz zayıf gibi...

Birde V6 Vortec motorlu olanların LPG sıralı sistemleri sorun yaratır.... Emme manifoltu plastik gibi... Sorun yaratıyor...
Klasik gaz sistemi verimli ama, çok hassas bağlanmış olması alzım.... Emme subabının arkasında bi oyuk var üst kapakta... Orada Lpg birikip anlamsız patlamalar yanmalar yapabiliyor....

Sonuçta LPG kullanımında biraz sorunlu diye biliyorum...

Lpg durumunda chok uygun degil yanii.....neyse ben bi de ergun abiyle, alpaslanı sıkıstırayım bu konuda...

ERLER' Alıntı:
Bu arada Alp abi bende 99 model xj var aracım daha 71,000 km de lpg yi yeni taktırdım arazide 300 asfaltta 195 kuruş yakıor kime sorsam olmaz diyor en son xj si olan birini bindirdim yanıma oda hayret etti sence nasıl rakamlar
Normal.... 4000cc makinen var.... 5.2 değil..... Kasada hafif ZJ' ye göre.... Birde Select-Trac aktarma şanzmanının 2 çekiş avantajı ekleniyor....
Normal yani.... İyi bak makinene...

jaidevi' Alıntı:
Lpg durumunda chok uygun degil yanii.....neyse ben bi de ergun abiyle, alpaslanı sıkıstırayım bu konuda...
Şimdi,

konu çok teknik..... Bu vortec motorları bilen ustalar çok güzel bağlayabiliyor..... hatta emme manifoltunu delmeden direk subapların üstüne bile enjöktör bağlayabilen usta gördüm....

Yani, iyi bağlandıysa sorun yok.... Benim arkadaşımda klasik sistemli var... Çok düzgün...

Dikkat etmek lazım......

Ben çok beğenirim Blazer' ı, arkadaşımdada var, kullandım, keyifli, elektronik çekiş sistemi var, düğmeli, 2H seçeneğide var....
ama o fiyatlara güzelim ZJ' ler alınabilirken, ikinci eli zayıf makineye gerek yok.....

:smiley: Onları sıkıştırmana gerek yok, sormen yetecek gibi gözüküyor :smiley:

Ben anlamam felan diye nükte yaptım, biliyorsun....

Bi sebebi var.... İlgili konudan kaçıyorum, kapiş ;)

jaidevi' Alıntı:

bu linkteki aracı incele http://www.sahibinden.com/bu_kadar_bakimlisi_temizi_yoktur_-76WQQaXQQ14607039WQQpXQQdisplayitem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,088
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR