sahibinden.com'da 5.2 için düşük yakıt ve vergi iddiası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,433
Arkadaşlar, merhabalar.

sahibinden.com'da #32487542 numaralı ilan ile aşağıdaki açıklamalarla bir ilan verilmiş 5.2 için vergi ve LPG ile yakıt bu kadar düşük olabilir mi? Bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-sahibinden-siyah-inci-32487542/detay

linkinden ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler...

"ARACIM 1994 MODEL 5,2 V8 MOTORDUR.ARACIN 6 AYLIK VERGİSİ 145,50 TL DİR.4*4 ÇEKERDİR VE KUSURSUZ ÇALIŞMAKTADIR.ŞEHİR İÇİ 300-350 KRŞ ARSI UZUN YOLDA İSE 250 KRŞ KADAR DÜŞMEKTEDİR.SIRALI SİSTEM ATİKER MARKA TÜP BULUNMAKTADIR TÜP RUHSATA İŞLİDİR.DAHA BİR HAFTA ÖNCE KOMPLE BAKIM YAPTIRDIM 2950 TL FATURASIDA MEVCUT.ARAÇTA DEDİGİM MASRAFLAR OLDUGU İÇİN FİYATI ÇOK UYGUN YAZDIM ARAÇTA SAYAMAYACAGIM BİR ÇOK ÖZELLİK VARDIR ARACIN KAPORTASINDA ÇÜRÜK ÇARIK YOKTUR.MOTORU ÇOK İYİDİR SADECE KEYFE KEDER MASRAFLARI VARDIR.ONLARDA ŞUNLAR AYRINTILI YAZIYORUM HERGÜN YAKLAŞIK 150 KİŞİ ARAYIP SORUYOR BUNLARI TAVAN BEZİNDE BEŞ SANTİMLİK YIRTIK VAR DEGİŞMESİ GEREKİYOR 70-100 TL CİVARI ÖN TAKIMDA ÇOK ÇUKURLARDA SES YAPIYOR DEGİŞİRSE YAKLAŞIK 400-500 TL CİVARI BOYASI GAYET İYİ BAŞKADA Bİ SORUNU YOK ARACIMIN FİYATINI DÜŞÜK TUTMAMIN SEBEBİDE İŞİM GEREGİ BAŞKA Bİ ARAÇ ALMAM GEREKİYOR BİR HAFTALIGINA BU FİYAT GEÇERLİ ARACA YAKLAŞIK 1000-1500 TL GİBİ KEYFE KEDER BİR MASRAF YAPTINIZDA ARAÇ ÇİL ÇİL OLACAKTIR.ARACIN SON FİYATI 11250TL DİR TEYİBİ ALIRSAM 11750TL YE BIRAKACAGIM BU SADECE NAKİT VE SON FİYATIDIR. TAKAS FİYATI 13500 TL DİR

TAKAS OLUR.....

LÜTFEN SAÇMA SAPAN TEKLİFLERDE BULUNMAYIN HERŞEYİ YAZDIM ZATEN .........."

Etiketler
Ynt: sahibinden.com'da 5.2 için düşük yakıt ve vergi iddiası

ilginç sanırım arkadaş hiç gaza basmıyor vergi konusuna gelince eğer ruhsat yada kayıtlarda bir hata yoksa imkansız

bu fiyata zj alırsan üstüne bir bu kadar daha masraf yaparsın benden söylemesi. kimbilir ne haldedir o araç. o kadar masraf yaptıysa 94 model zj yi mümkün değil o fiyatlara bırakmaz. zaten vergi konusunda dürüst değil. yakıt konusunda dediği değerler lpg ile yakalanır

zj 25 krş yakmaz. Hele Atikerle hiç yaklaşmaz bu rakamlara. Muhtemelen çok sıkıntılı bir araçtan kurtulmak için verilmiş bir ilan. Bu ilanın doğru olmadığını siteye bildirmek gerekir.

uzun yolda 25 kuruş yakar. 12.5 litre gaz ediyor. hiç yüklenmeden ve yol düz olursa trafiksiz yolda yapılır bu değer. hele ankaradaydan gaz 1.75 , belki altınada inersin. benzinde dediğim şartlarda dur kalk olmazsa 9.5 - 10 lt arasını görüyorum. gazda da 1.1 le çarpımdan 11 lt hadi sistemden kaynaklanan kayıplar 12 lt yaksın , 24 kuruş ediyor. tabi kadın - erkek sürüş farkı olabilir :smiley: pek gaza basmam

ilanda veya ruhsatta bir yanlışlık veya bir hile olmazsa bu vergi mümkün değil. mantıklıda değil ..

merhabalar sizlerin sayesinde bende bir jeep tutkunu oldum ilandaki aracı bende almayı çok düşündüm ama bir türlü cesaret edemedim ama bütçemde bu araçtan fazlasına müsade etmiyor bir enkaz devralıp aracı kapının önündede yatırmak ona binememek te benim için hayallerimin başlamadan bitmesi anlamına geliyor sizce ne yapmalıyım saygılar

öncelikle almayı düşündüğünüz aracı mutlaka görün, bu işlerden anlamıyorsanız anlayan birisi ile gidin. Araç içinize sinmiyorsa kesinlikle almayın. Bulduğunuz araç gerçekten temizse ve içinize siniyorsa muhtemelen sahibi de piyasanın üstünde değer biçecektir aracına ve temiz aracı bulana kadar bekleyin. Temiz bir araç için üçün beşin hesabını yapmayın derim. Temiz olmayan aracın neresinden ne tür sorunlar çıkacağı bilinmez.

CİNCİN' Alıntı:
öncelikle almayı düşündüğünüz aracı mutlaka görün, bu işlerden anlamıyorsanız anlayan birisi ile gidin. Araç içinize sinmiyorsa kesinlikle almayın. Bulduğunuz araç gerçekten temizse ve içinize siniyorsa muhtemelen sahibi de piyasanın üstünde değer biçecektir aracına ve temiz aracı bulana kadar bekleyin. Temiz bir araç için üçün beşin hesabını yapmayın derim. Temiz olmayan aracın neresinden ne tür sorunlar çıkacağı bilinmez.
gerçekten bilemiyorum bu araclardan bir tanesine gerçekten sahip olmak istiyorum ve galericilerin 94 model bir araca biçtikleri değer gerçekten bu rakamların üzerindede değil sizce bu araç bu rakama gerçekten uygunmudur

yüksek fiyat = iyi durumda araç mantığı doğrudur ve geneldir ama istisnalar olabilir. adam paraya sıkışmıştır veya 1 hafta zaman ona 5-6 bin liraya patlayacak herhangi bir iş yapıyordur buda istisnaidir. bence aracı anlayan bilen bir ustaya göstermek, soruların kesin çözümüdür. takdir edersinizki 15 - 16 yaşındaki bir aracın bir takım problemleri olabilir bunlar bir seviyeye kadar normal sayılabilir, yeterki o seviyeyi aşmasın ve o seviyede bizi aşmasın ;) sağlıkla kullanın

ömürcan' Alıntı:
yüksek fiyat = iyi durumda araç mantığı doğrudur ve geneldir ama istisnalar olabilir. adam paraya sıkışmıştır veya 1 hafta zaman ona 5-6 bin liraya patlayacak herhangi bir iş yapıyordur buda istisnaidir. bence aracı anlayan bilen bir ustaya göstermek, soruların kesin çözümüdür. takdir edersinizki 15 - 16 yaşındaki bir aracın bir takım problemleri olabilir bunlar bir seviyeye kadar normal sayılabilir, yeterki o seviyeyi aşmasın ve o seviyede bizi aşmasın ;) sağlıkla kullanın
:( araç satıldı malesef ve biz gene yaya kaldık

Bir araç düşük fiyatlıysa ya sahibi acil paraya sıkışmıştır ya da araçtaki bir sorun satışını zorlaştırıyordur. Her yüksek fiyatlı araç da temiz olacak diye bir kural yok.
Bu ilan bazında değerlendirecek olursak sahibin vergisi ile ilgili iddiası pek akla yatkın gelmiyor. Bu bile aracın durumu ile ilgili şüphe oluşmasına neden oluyor. 94 model ZJ'nin vergisinin ne kadar olduğunu, tüketim değerlerini herkes edinebilir. Eğer ilanı veren doğru bilgi veriyorsa bunun nasıl olduğunu açıklaması lazım, hepimiz bu imkandan faydalanalım.

Kullanılmış bir araç alırken tabii ki bazı sorunların çıkması olağan karşılanabilir. Kullanımdan dolayı eskiyen parçalar vs. Ama takla veya şaside önemli bir deformasyona yol açmış ciddi bir kaza veya motor bloğunun önceden çatlaması gibi durumlarla karşılaşanlar da gördüm. Yani aracın herşeyi çok iyi durumda fiyat uygun, 6 ay sonra çıkan bir arızadan aldığınız aracın motor bloğunun çatlak olduğunu ve gayet kötü bir şekilde onarıldığını öğreniyorsunuz. Ortaya çıkan arıza için çıkan fatura 10-15 bini geçiyor. Aldığınız araç sizi dağın başında bırakıveriyor, kendisni usta sanan adamların elinde aracınız oyuncağa dönüyor. Bunlar forumda okuduklarımdan bazıları. Bu olay dünyanın her yerinde böyle. ABD'de en az güvenilen iki meslek grubu varmış, Dürüst avukatları ve araç satıcılarını tenzih ederek söylüyorum: Biri avukatlar diğeri ikinci el araç satıcıları :D

abilerim 94 model bir zj ye sizce kaça sahip olabilirim ve beni zj almaktan alıkoyacak bir kaç kelime söylermisiniz :smiley:etrafımdaki herkes uzak durmam gerektiğin de hem fikirler

Almadigin iyi olmus kafadan tavan barlari orjinal degil sag ayna bant ile duruyor silecekler ayarsiz ki bunlar hep araca duzgun bakilmadigina delalettir.

s40euro' Alıntı:
Almadigin iyi olmus kafadan tavan barlari orjinal degil sag ayna bant ile duruyor silecekler ayarsiz ki bunlar hep araca duzgun bakilmadigina delalettir.
abi sende de ne göz armış maaşallah en az 100 kere baktım resimlere aynanın bantlı olduğunu sen yazınca fark ettim tavan barları orjinal değil derken bunu nasıl anladın abi saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler