Salda Gölü Kamp Yeri Hayal Kırıklığı...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan stay07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,285
Bizim Salda deneyimimiz de 2017 senesinde ve müzik festivalinin hemen öncesindeki haftada idi (neyse ki 2018'de iptal edilmiş). Burdur'dan ve Antalya'dan gelen haftasonu kampçılarının yerleşik çadırları arasında kurduk çadırımızı. Kamp yeri ile göl arasında sazlıklar ve tek şerit yol var. Kamp alanından genel olarak bir şikayetimiz olmadı. Muhtemelen günübirlik piknikçilerin yoğunluğu nedeni ile elektrik akşam 17'den sonra direklere veriliyor ve siz uzatma kablosu ile çadırınıza kadar çekebiliyorsunuz. Biz genelde açık arazide kamp kurduğumuz için uzatma kablosu almak aklımıza gelmemişti ve komşu aile ile ortak kullandık. Ekipmanı şarj etme lüksünü yaşadık. Sabah kahvaltıdan sonra köşe başlarındaki seyyar lavabolarda bulaşıkları yıkamak benim için tam bir yazlıkçı nostaljisi oldu :smiley:
Yüzmek için kamp alanını değil de Beyaz Adalar bölgesine kesinlikle öneririm. Bembeyaz kumlara araç ile dalmış kamu zararlıları var tabi ama siz yapmayın.
Güzel anılardan sonra tek şikayetimiz anayol üzerindeki gazinodan, gece yarısından sonra başlayan ve polis denetimi sonrası artarak yükselen gürültü idi ki gecemizi zehir etmişti.
Detaylar için bloga da bakabilirsiniz. İyi yolculuklar
 

Geçmiş olsun...bu kadar güzel görüntülerle tanıtılıp bu kadar kötü duyumlar aldığım başka bi yer yok...ilk sizden duymadım bunu...Bir çok yer gördüm ama hep gitmek isteyip te bu duyumlardan dolayı gidemediğim tek yerdir Salda Gölü...benim gibi yeşile ve maviye ölen gezginler için büyük kayıptır o yüzden...hayalimde kıymeti bilinen cennet misali bambaşka bi yer var oraya dair...umarım diyorum sadece.
 

Daha dün gece ilk kamp tecrübemizi Salda'da mı yaşasak diye konuştuk. Belliki Ankara'dan oraya gidip de hayal kırıklığına uğramak hevesimizi kıracak.
 

salda gölünde 2004 yılında 5-6 kişi ile çadır kurmuştuk 15 gün kaldık çok güzeldi hafta sonu göl kenarı çok yoğun oluyordu ondada doğa yürüyüşü yapıyorduk.hiç sıkıntı yaşamamıştık güzeldi.tabi bazı insanlar güzellik düşmanı bozmak tahrip etmek .... pikniğe gidiyoruz ailece ilk iş çevre temizliği poşet çöp vs niçin zarar veriyoruz bu çöpünü bırakanlar hiç düşünmüyor mu buraya tekrar geleceğiz.
 

Mesajım üzerine gelen hüsran mesajlarını okuyunca acaba ben mi umutsuzluk aşıladım diye endişe ettim. Son iki yılda yaklaşık 20 farklı lokasyonda kamp deneyimim oldu ve Salda içlerinde güzel hatırladıklarım arasında aslında. Salda'da suya girdikten sonra bir daha denize gitmem diyen bir eşim bile var hatta :smiley:
Maalesef doğaya ve insana saygısızlık, ses ve görüntü kirliliği pek çok yerde var ve kaçarak uzaklaşmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Evlerinin temizliğini anlata anlata bitiremeyenler ofislerini, arabalarını, sokaklarını, kamp alanlarını çekinmeden kirletebiliyor. Vazgeçmeyelim :smiley:
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,005
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst