Şambryelli Lastik 7.5 16 Patlama Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkanturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,997

volkanturk

5cm sp lift,4cm body lift.255.70.16 bfg,2 airboost
arkadadaşlar yeni jant yaptırdım ve lastik içeriden yani şambyelden patlıyor dışarıdan lastiğin patlaması zaten zor öyle birşeyde yok sanırım yaptırdığım jantın içindeki demir kıymıkları lastiği patlatıyor..
Sorum şu olucak lastiği tamir etme sırasında jant ve lastik havlu hava vs temizlenmeye çalışıldı elle kontrol edildi zaman zaman çapak denilen baş belalarını bizzat gözümle gördüm toplam 5 yama yaptırdım tamirat sırasında da 1 şambryel sibobdan koptu anlayacağınız bayaa bir sıkıntı çekiyorum bu işlemler yeterli mi lastiğin içinde jantıya verdiğim kolonların kulllanılmadığnı gördüm sebeb bu mu,jant işçiliğinin zayıflığımı ...yardımlarınızı rica ediyorum konuyla ilgili bilgisi olan özellikle şambyelli lastik kullanan arkadaşlar lütfen tecrübelerinizi anlatınız?
bu arada 6 inç yerine 6.5 inçjant kullanmanın riski var mı=??7.5 16 lastiğn fabrika öneri jant 6 inç

Ad[1].jpg

Etiketler
Ynt: Şambryelli Lastik 7.5 16 Patlama Sorunu?

Hımm bende Nivada ok 144 kullanıyorum şambriyelşi de kullandım şambriyelsizde ... Ama böyle bir sorunla karşılaşmadım . Sorun janttan kaynaklı olabilir . Birde jantın iç zemşnine lastik bir parça geçirdiklerini görüyorum bazen . Belki faydası olur ...

Anlamadığım çapak varsa temizlenemiyor mu ? Olmazsa güzelce silinsin jantcıda yada tornacıda sonra yine boyansın . Çapağı yoketmek zor olmasa gerek . Gerçi bu yönde tecrübem olmadığı bizim benimkiler varsayım sonuçta...

ok 144 şambryelli ve şambriyellsiz kullanılabiliyor mu?tubless olmayan lastik tubless kullanılır mı?
benim lastiğin özelliği çapraz katlı bez lastik olması...bu lastik indirerek bazı arazilerde kullanılmak istense şambryell ısındığını farkettim
bu da ayrı bir sorun olurmu?

ben goodyear mtr lerı iç lastikle kullanıyorum 7-8 sene olmuştur.
kumda rahat oluyor 5 havaya kadar düşür lastık cıkmıyor
sizin sorununuz iç lastik janta büyük geliyor ise otobanda jantta sürtünmesinden dolayı ısınıp patlıyordur.

arkadaşlar bu işlerden anlamıyorum ama herşeyi sorarak yaptırıyorum ...
Şu anda ki sorunum 1.çapaklar lastiği patlatıyor...Bu kesin ama sol ön lastik yavaş inmekte ısıyıda elimle hissedebiliyorum 7.5 16 şambryel
kullanıyorum sanırım doğru ?
Jant çıplak halbuki lastiklerin içinden kolon denen şeyler çıktı bunlar takılmalımı takılma ma sebebi ne olabilir bu jantlara yani resimdeki jantlara hem dubleks lastikde takılabiliyormuş...
6 inç e takılması gereken lastikler 6.5 inç e takılırsa ne olur?
inen lastik ısınıyor diğerleri 40psi da ısınma problemi yok..
ayrıca kullandığınız şambryelin markasını sibobunun uzunluğunu ve plastik veya metal siboblumu olduğunu lütfen belirtin ..

Ben bildiğim kadarıyla yazayım . Ok144 iki türlü de kullanılıyor . Ama Lastikçiler iç lastiksiz kullanmanın uygun olmadığını lastiğin sıyrılabileceğini söylüyorlar . Ben yaklaşık 10 bin km kullandım .Yine nivasında iç lastiksiz çok daha uzun kullanan arkadaşalr var ama bir aksilik çıkarmadı hiç .

Şanbriyeiliniz bol geliyorsa ısınma bundan kaynaklı olabilir . Şambriyelin markasını hatırlamıyorum .

volkanturk' Alıntı:
benim lastiğin özelliği çapraz katlı bez lastik olması...
Sizin lastik ok144 değil mi değilse nedir?

hint malı ağır iş lastiği super traction modeli marka mrf imiş..

iş lastikleri çok sert oldugu için sorun çıkarabilir arazide...

mrf nin sitesini inceledim biraz . Gerçi sizin lastiği bulamadım ama bir yorum yapamıyorum hiç bilmedğim bir marka .

Siz neden tercih ettiniz ? Bulunması kolay mı fiyatları nasıl ? Bilmediğim bir ürün olduğu için merak ettim ...

Bu arada bir hatırlatma . Aracınızı orjinal ebadı sanırım 225/75/16 siz 7.5/16 takmışsınız . Yani lastik çapını 5 cm kadar bütümüşsünüz . Bu arada taktığınız lastikte yapısı itibairyle muhtemelen hayli ağırdır . Actyopnları pek tanımıyorum. Akslar başta olmak üzere sistem ne kadar dayanıklı bilmiyorum . Ama bu zorlama sonra başınıza iş açarmı acaba diye aklıma takıldı . Bu araçla ilgili yurtiçi ve yurtdışı büyük lastik denemesi yapanlar var mı araştırmak lazım .

Türkiye de bir arkadaşım 3 aydır 235 85 16 federal mt kullanıyor onu bildiğim ve sorun yaşamadığını gördüğümden biraz yükselmek istedim.Bir alacağıma karşı lastikleri istedim ve aldım faiziyle birlikte alacağım miktar 800 tl falandı..

Bu lastikler ok144 ün aynısı ama ok 8 kat bu 12 katmış ...

anladım , teşekkürler . ek yardımcı olamadım ama umarım bir çözüm bulursunuz ...

lastikleri şu an için dubleks kullanıcam dublekse çevirdiler...

Okları Nivalarda kullanıyoruz bir sorun çıkmadı şimdiye kadar . Aynı Şekilde Disco da kullanan arkadaşlarda vardı sanırım . Umarım sorunsuz kullanırsınız ...

ok 144 leri dubleks halde kullanıyorsunuz doğru mu?

Doğrudur . Şuan iki araç var biri şambriyelli biri tubless olarak kullanılıyor ,bir sorun yok şuan için ...

bana yüksek psi da kullanmamı söylediler 40 psi gibi oda cok sert geldi..şambryelde 30 psi çok rahattı...ne dersiniz 30 tehlikeli olur mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR