Samsun - Ladik Yeni Parkurlar Keşif Gezisi (7 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ladikoffroad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,808

ladikoffroad

Ladik Off-Road Team
Yer
samsun/ladik
Web
www.ladikoffroadteam.tr.gg
Bu hafta uzun uzun zamandır planladığımız ama bir türlü bir araya gelip yapamadığımız gezimizi gerçekleştirdik. Turhaldan gelen misafirlerimiz Göktuğ abi, Uğur abi ve ailelerini yolda karşıladıktan sonra yayla evimize gittik. Gezi öncesi ufak bir atıştırma ve çay keyfinden sonra önde pajero arkada cj koyulduk yola. Babamın sürücüye olan etkisini bildiğimden dolayı onu göktuğ abinin yanına bindirdim :D ;D İlk önce geçen hafta yerler kuru iken keşfettiğim fakat tek araç olduğumdan dolayı gitmeye cesaret edemediğim yere dünki yağışında etkisiyle zorlanmasakta çamurun zevkini alarak ulaştık. Vinçinin olduğunu düşünerek ilk göktuğ abi v kanalda göktuğ abi ilerlemeye bağladı taaaa kiii yerin çok daralıp ağaç köküne çadır sürtene kadar. Zemin taşlık, hafif çamurlu ve çok kaykandı cj ileri gidemiyor geri gelsede çadıra zarar verecekti. Hep birlikte durum değerlendirmesi yaptıktan sonra vinç ile cj yi ileri alıp çadırın yaslanacağı noktayı taşla doldurarak cj nin yükselmesini ve çadudırırn kurtulacağı fikrine vararak viçnledik cj yi. Vinçlemeye vinçledik ama kumandaya bastığımda vinç sarmamazlık yapmıyor fakat asılmıyorduda. Bu şekilde biraz ileri alarak planımızı gerçekleştirdik fakattaşların bittiği yerde ağaç kökü rolbara takıldı . İleri geri manevralarda etkisiz kalınca göktuğ abi dayanamayıp gazladı cjyi olan gücüyle geriye doğru ve kökün cam çerçevesine takılmasıyla camı çeşitli yerlerinden patlattı. Yeni bir durum değerlendirmesi yapıp rolbarın tavan kısmının ortasından bağlayarak aracı kökün üstünden kaldırmaya karar verdik. Plan düşündüğümüz gibi oldu ve hi-jack bağlı şekilde aracı 20-30 cm geriye aldıktan sonra hi_jack ı kurtardık ve cj yi düz bir yere indirdik. Söktüğümüz hi-jack ve sol kapıyı ve takımları yerine yerleştirdikten sonra çıktığımız yerleri zevkle geri indik. Koyulduk yola ormana sapan bi yol araya araya zirveye yaklaştık. Daha sonra bir kar bulup onda oynadık :D biraz daha ilerlediğimizde geçen senbe yaptığımız gezideki tehlikeli tırmanış yaptığımız yere geldiğimizi fark ettik. Yolun önü her tarafıyla kardı. Babamında ısrarlarıyla çıkmaktan vazgeçip(aslında vazgeçmezdikte babam :D :D ;D ;D) orman yollarından ana güzergah yoluna bağlandık. Bu arada molada babamla yer değiştik ve gördükki kendisi bizden betermiş :D :D pajeroyla parladı gitti önden yetişemedik(şaka göktuğ abi şaka ;D ;D) Tabi klasikleşmiş olan çobanın kırığı adlı parkurumuza girmeden olmazdı. girdik .......çıktık. Bol bol gerekli gereksiz video çektik.Babam önde göktuğ abi arkada başladılar Ladik offroad oyunlarını gerçekleştirdiğimiz parkuru geçmeye (gariban batuhan video çekio bu arada :D ;D). Artık burada bitmişti sıra geldi göl turumuza. Göle ulaştığımızda göktuğ abi snorkelinde verdiği cesaretle başladı gazlamaya :D :D Son iki geçişinde araba sudan görünmüodu adeta. Babamda su alır korkusuyla yavaşta olsa başladı oynamaya. Göl keyfide bittikten sorna babam ve uğur abinin yiyenbilir çağrılarına dayanamayıp yayla evine döndük. Sağolsunlar yaptılar şiş kebapları(her ne kadar ben yemesemde ;D ;D yanlış anlaşılmasın yetmediğinden deil sevmediğimden) Yemek sonrası çağ keyfinden sonra ağır ağır göktuğ abigil koyuldular yola. VE fatsada görüşmek üzere ayrıldık... Emeği geçen herkeze teşekkürler :smiley: :smiley:

Sanırım biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın emir büyük yerden göktuğ abi güzel güzel yaz dedi :D :D hatta yazdıktan sonra iyi kontrol et anlatım bozukluğu ve habancı harfler olmasın dedi :D ;D ;D(biliorum çok hata var ama napalım:smiley:)

foto ve videolarıda yarın paylaşabilirim ancak kalın salıcakla

Etiketler

Ynt: Samsun - Ladik Yeni Parkurlar Keşif Gezisi (7 Haziran 2009)

Batuhan herşeyi olduğu gibi anlatmış. Fotoğrafa videoya da gerek yok bence ;D
Öncelikle bizi misafir eden Bülent Korkut ve ailesine teşekkür ederiz. Ladik doğal bir cennet gibi. Gölü, ormanları, ve yayaları ile tam bir offroad cenneti. Çok güzel bir pazar günü geçirdiğimizi düşünüyorum. Vincimin içinden çıkan ateş ve çalışmaması yeni alınan ve hiç arıza yapmaz denilen warn markası için benim kafamda soru işaretleri oluşturdu. Patlayan ön cam ise benim acele etmemden kaynaklandı. Ama Hi-jack ile ilk defa lastik değiştirmekten farklı bir işe yatadığını görmek çok güzeldi. Doğaya saygılı gezdiğimizi düşünüyoruz ;D Fotoğrafları yüklemeye başlıyorum. Yarım saate kadar yüklenir sanırım. İyi seyirler..

Önce küçük boyutlu fotoğraflardan başlıyorum. İlk açılışta açılmayan bir gezi zevk vermiyor..

P1030547.jpg
P1030548.jpg
P1030549.jpg
P1030550.jpg
P1030559.jpg
P1030568.jpg
P1030569.jpg
P1030570.jpg
P1030575.jpg
P1030576.jpg

Yukarıda gördüğünüz 33 adet fotoğraf, makinenin her video için kendiliğinden çektikleri. Yani bende 33 adet video var demek. Her resim bir videonun simgesi gibi.. Tabi 33 den kaç tane çıkar bilemiyorum. Sanırım 10-15 arası video olabilir.

17 video çıktı 3 tanesi hazır diğerleri yükleniyor.. Şimdi sanayiye gidip cam değiştirmem gerekiyor. Gelince uüklerim. Batuhan hadi sıra sende..

th_film-1.jpg

th_film-2.jpg

th_film-3.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.