ladikoffroad
Ladik Off-Road Team
Bu hafta uzun uzun zamandır planladığımız ama bir türlü bir araya gelip yapamadığımız gezimizi gerçekleştirdik. Turhaldan gelen misafirlerimiz Göktuğ abi, Uğur abi ve ailelerini yolda karşıladıktan sonra yayla evimize gittik. Gezi öncesi ufak bir atıştırma ve çay keyfinden sonra önde pajero arkada cj koyulduk yola. Babamın sürücüye olan etkisini bildiğimden dolayı onu göktuğ abinin yanına bindirdim
;D İlk önce geçen hafta yerler kuru iken keşfettiğim fakat tek araç olduğumdan dolayı gitmeye cesaret edemediğim yere dünki yağışında etkisiyle zorlanmasakta çamurun zevkini alarak ulaştık. Vinçinin olduğunu düşünerek ilk göktuğ abi v kanalda göktuğ abi ilerlemeye bağladı taaaa kiii yerin çok daralıp ağaç köküne çadır sürtene kadar. Zemin taşlık, hafif çamurlu ve çok kaykandı cj ileri gidemiyor geri gelsede çadıra zarar verecekti. Hep birlikte durum değerlendirmesi yaptıktan sonra vinç ile cj yi ileri alıp çadırın yaslanacağı noktayı taşla doldurarak cj nin yükselmesini ve çadudırırn kurtulacağı fikrine vararak viçnledik cj yi. Vinçlemeye vinçledik ama kumandaya bastığımda vinç sarmamazlık yapmıyor fakat asılmıyorduda. Bu şekilde biraz ileri alarak planımızı gerçekleştirdik fakattaşların bittiği yerde ağaç kökü rolbara takıldı . İleri geri manevralarda etkisiz kalınca göktuğ abi dayanamayıp gazladı cjyi olan gücüyle geriye doğru ve kökün cam çerçevesine takılmasıyla camı çeşitli yerlerinden patlattı. Yeni bir durum değerlendirmesi yapıp rolbarın tavan kısmının ortasından bağlayarak aracı kökün üstünden kaldırmaya karar verdik. Plan düşündüğümüz gibi oldu ve hi-jack bağlı şekilde aracı 20-30 cm geriye aldıktan sonra hi_jack ı kurtardık ve cj yi düz bir yere indirdik. Söktüğümüz hi-jack ve sol kapıyı ve takımları yerine yerleştirdikten sonra çıktığımız yerleri zevkle geri indik. Koyulduk yola ormana sapan bi yol araya araya zirveye yaklaştık. Daha sonra bir kar bulup onda oynadık
biraz daha ilerlediğimizde geçen senbe yaptığımız gezideki tehlikeli tırmanış yaptığımız yere geldiğimizi fark ettik. Yolun önü her tarafıyla kardı. Babamında ısrarlarıyla çıkmaktan vazgeçip(aslında vazgeçmezdikte babam
;D ;D) orman yollarından ana güzergah yoluna bağlandık. Bu arada molada babamla yer değiştik ve gördükki kendisi bizden betermiş
pajeroyla parladı gitti önden yetişemedik(şaka göktuğ abi şaka ;D ;D) Tabi klasikleşmiş olan çobanın kırığı adlı parkurumuza girmeden olmazdı. girdik .......çıktık. Bol bol gerekli gereksiz video çektik.Babam önde göktuğ abi arkada başladılar Ladik offroad oyunlarını gerçekleştirdiğimiz parkuru geçmeye (gariban batuhan video çekio bu arada
;D). Artık burada bitmişti sıra geldi göl turumuza. Göle ulaştığımızda göktuğ abi snorkelinde verdiği cesaretle başladı gazlamaya
Son iki geçişinde araba sudan görünmüodu adeta. Babamda su alır korkusuyla yavaşta olsa başladı oynamaya. Göl keyfide bittikten sorna babam ve uğur abinin yiyenbilir çağrılarına dayanamayıp yayla evine döndük. Sağolsunlar yaptılar şiş kebapları(her ne kadar ben yemesemde ;D ;D yanlış anlaşılmasın yetmediğinden deil sevmediğimden) Yemek sonrası çağ keyfinden sonra ağır ağır göktuğ abigil koyuldular yola. VE fatsada görüşmek üzere ayrıldık... Emeği geçen herkeze teşekkürler

Sanırım biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın emir büyük yerden göktuğ abi güzel güzel yaz dedi
hatta yazdıktan sonra iyi kontrol et anlatım bozukluğu ve habancı harfler olmasın dedi
;D ;D(biliorum çok hata var ama napalım
)
foto ve videolarıda yarın paylaşabilirim ancak kalın salıcakla
Sanırım biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın emir büyük yerden göktuğ abi güzel güzel yaz dedi
foto ve videolarıda yarın paylaşabilirim ancak kalın salıcakla