Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KARAGÖLLÜ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,800

KARAGÖLLÜ

Ana Kamp
Mesajlar
56
Tepkime Puanı
2
Yer
SAMSUN
Samsundan bir akrabamızın yanına LYON'a aniden kendi arabamızla gitmeye karar verdik. (Aracımız 2009 Seat Leon Tüplü) Eşimde de bende de devlet memuru olmamız nedeni ile yeşil pasaport var.
Yolculukla ilgile nereden gitmemiz, nerelere yol güzergahı içinde uğramamız gerekiyor hiç bir bilgimiz yok. Araştırmaya başladık. Bize yardımcı olurmusunuz?
 

Etiketler
Ynt: Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

sn.Karagöllü, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yapacağınız gezi için ana hatlarla belirlenecek bir kaç rota var.Ama en sık tercih edilen ve güvenli olduğu düşünülen rota Samsun-İstanbul-İpsala sınır kapısı- Selanik-İgumenitsa-feribotla İtalya ( doğu İtalya'da bir kaç şehir seçeneği mevcut)-güney Fransa ve Lyon...
Kabaca en transit gidiş rotası budur. Ancak aracınız lpg'liyse feribotta sıkıntı olur mu? araştırmanızı tavsiye ederim.
Ben de sizin gibi yeşil pasaport sahibiyim. Ne yazık ki Yunanistan yeşil pasaporta da şengen vizesi istiyor. Ayrıca sınırdan çıkarken uluslar arası ehliyet, sağlık sigortası ve kasko aranabiliyor.
 

Ynt: Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

Sn drares teşekkürler
Yeşil pasaportun bize katkısı nedir? Hiç kullanamadım bilmiyorum. Yunanistanı görmeden, gemiye binmeden araçla gezebilerek gideceğimiz bir rota biliyormusunuz?
Gemi ile gidersek İtalya da nereye iniyoruz? Gemi ücreti, süre, o istikamette sizin beğendiğiniz, tavsiye edeceğiniz yerler nerelerdir?
 

Ynt: Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

Sn.karagöllü yeşil pasaport sahiplerinin normalde tüm ülkelere vizesiz girmesi gerekirken özellikle Yunanistan ve Bulgaristan AB.nin kapı bekçisi olduklarından kapıdan geçecek Türk vatandaşlarına ellerinden gelen sıkıntıyı yaratıyorlar. Ben Aydın'da yaşıyorum, kos adası karşımızda yarım saatlik mesafede ama vize sıkıntısı nedeniyle kalkıp gidemiyoruz.
Yunanistan'dan gitmezseniz Bulgaristandan gidersiniz ama yol daha tehlikeli daha geçen hafta bir gurbetçi aile kaçırılıp soyuldu.
Yunanistan-İtalya arasında çalışan feribotlar birkaç noktaya çalışıyor tercihinizi ona göre yapmalısınız.
 

Ynt: Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

Benim son araştırmalarımda gemiyi daha sağlıklı gösteriyor. Çeşmeden Ancora'ya ya da benim de istediğim igomenitsa dan Brindisi'ye gitmek .. Fakat dedim ya yeşil pasaportum var ama yunanistanda geçerli değil. Peki ben ne yapacam . Ankaradan Yununistan konsolosluğundan vizemi almam gerekiyor. igomenitsa ya nasıl varacam ?_ Birde Brindisi ye inebilirsek orada yeşil pasaport neye yarayacak isviçre Almanya ve Fransa yapacağım ama bu vize ve gümrük işlmelerinden hiç bir bilgim yok lütfen bana sadece elinde yeşil pasaportu olan bir vatandaşın bu rotada sıkıntı yaşamaması için vize ve gümrük işlemlerini anlatırmısınız?
 



Ynt: Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

Yapacağınız tek şey sadece yunanistandan giriş ve çıkış için transit geçiş vizesi almak zaten buranın dışında gümrük kapısı görmeyeceksiniz. Tabii ki vizeyi size en yakın yunanistan konsolosluğundan almalısınız. Konsolosluğa gitmeden önce internetten yada konsolosluktan vize için istenen belgeleri öğrenip hazırlayıp gitmenizi öneririm. Bildiğim kadarıyla pasaportunuz(emniyetten onaylı), vesikalık fotoğraf (5-6 adet, pasaport için çekilmiş olacak), iş yerinizden çalışma ve gelir belgesi (son 6 ayı kapsayacak), adınıza kayıtlı tapu varsa fotokopisi, banka hesap cüzdanınız,yanınızdakilere ait benzer belgeler, eğer eşinizden ayrı gidecek ve çocuklarınızı götürecekseniz noterden eşinizin vekaletnamesi, feribot biletinizi almışsanız (gidiş-dönüş olsun) göstermeniz vize için istenen belgelerdir. Ama bunun dışında başka şeyler de istenebiliyor. Bu nedenle araştırıp belgeleri hazır ederek konsolosluğa giderseniz birkaç gelgitten kurtulabilirsiniz. Bu arada oldukça sinir bozucu bir konsolosluk diyaloğu sizi bekliyor...
Yolunuzu bulamanın en kolay yolu aracınıza navigasyon cihazı almanızdır. Ama son zamanlarda bazı cep telefonlarında da benzer özellikler var. Cep telefonu demişken yurt dışında cepten alo hem pahalı hem de biraz sıkıntılı. Çıkış yapmadan önce telefonunuzu yurtdışına açtırmayı unutmayın.
 

Ynt: Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

Haşmet hocam transit vize yeterli olacak mı? Yunanistan'dan çıkış yaptıktan sonra diğer ülkeler de AB ülkesi olduğu için mi tekrar vizeye ihtiyaç olmuyor?

Bu arada yeşil pasaportun maviden farkı daha fazla ülkenin vizesiz turist olarak kabul ediyor olmasıdır.
 

Ynt: Samsun'dan Lyon'a Yol ve Gezilecek Yerlerle İlgili Bilgiye İhtiyacım Var

Haşmet Bey, Teşekkürler..
Anladığım kadarı ile Yunanistan konsolosluğuna vize için gidilecek edirneden yunanistanda feribota bineceğim yere kadar gitmek için dahi olsa bu işlemler şart diyorsunuz yani vize alacağım. Bu aradaki yol ne kadar sürer km ve zaman . Birde neden çeşmede tercih edilmez de
ıogmanissa feribotla gitmek için tercih ediliyor ben inceledim baştan zaten ekonomik olarak büyük fark var tek sebep bumudur? Yunanistan Vize işlemleri için iki kişi ve araba ne kadar yaklaşık maliyet tutar. Bu aldığımız vize schengen vizesimi oluyor aynı zamanda. Yeşil pasaportun faydasını ben nerede ve nasıl görürüm
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,001
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

SON KONULAR



Geri
Üst