Saraybosna - Belgrad, Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mortaerexmatthew Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,131

mortaerexmatthew

Yeni Üye
Merhaba,

Ben ve eşim Temmuz ayı için bilet aldık. İlk durağımız Saraybosna, akabinde Mostar ve sonrasında Belgrad'ı da gezdikten sonra İstanbul'a geri dönüş yapacağız.

Gidiş - Dönüş biletini aldık fakat planlarımızda eksik düşündüğümüz bir husus çıktı. Malum, 1 Nisan'dan sonra Hırvatistan bizlere vize uygulamaya başlayacak. Saraybosna veya Mostar'dan Belgrad'a giden bazı tren ve otobüs rotalarını inceledim ve hayal kırıklığı yaşadım; çünkü bu incelediklerim Hırvatistan sınırına 5-10 km kadar giriyor ve pasaport kontrolünden geçiyor.

Biletlerimizi iptal edemiyoruz. Schengen veya transit vize için de ayrıca masrafa girmek istemiyoruz.

Saraybosnadan Belgrad'a otobüs veya tren ile Hırvatistan'a uğramadan gitmek istiyoruz. Bu konuda yardımınıza ihtiyacımız var.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Saraybosna - Belgrad, Yardım!

Bu konuda Zagreb büyükelçiliğinden bilgi alabileceğinizi düşünüyorum.
http://zagreb.be.mfa.gov.tr/

Öneriniz için teşekkürler fakat Hırvatistan 1 Nisan'dan itibaren Schengen isteyeceğinden dolayı; ya Schengen ya da Transit vizeye ihtiyaç olacaktır. Benim Hırvatistan'a uğramadan Belgrad'a geçmem gerekiyor. .

Sanirim haritayi incelerken bir hata yaptin. Hirvatistan ve sinirlari soyledigin bolgelerin guneyinde kaliyor, bu yuzden gonul rahatligiyla araba kiralayarak yada otobuslerle mostar, sarajevo, belgrad guzergahinda seyahat edebilirsin. guzergahlar konusunda arzu edersen km ve kisa sorunsuz yollari tarif edebilirim... iyi tatiller....

Merhaba bende bu probleme bir çözüm ararken yazdiklarinizi gördüm tren yolculugunuzda bir problem oldumu ve nasil cözüm buldunuz?

merhaba, bizde belgrad dan giriş yapacaz. sırbistan- bosnahersek-karadağ v.b gezmek istiyoruz. aracımız yok, bilen arkadaşlar bize en rahat rotayı söyleyebilir mi? yaklaşık 7 gün sürecek. Giriş ve çıkışımız belgraddan olacak.

gulabaran' Alıntı:
merhaba, bizde belgrad dan giriş yapacaz. sırbistan- bosnahersek-karadağ v.b gezmek istiyoruz. aracımız yok, bilen arkadaşlar bize en rahat rotayı söyleyebilir mi? yaklaşık 7 gün sürecek. Giriş ve çıkışımız belgraddan olacak.

O taraftan gelecek iseniz, Srebrenica (Bratunac Şehrine yakın), Saraybosna, Mostar, Trebinje, Kotor (Karadağ) olarak yapabilirsiniz. Mostar-Trebinje arasında Blagaj (Tekke)'yi ve sonra Pocitel'i de ziyaret edebilirsiniz ;)

Sanirim haritayi incelerken bir hata yaptin. Hirvatistan ve sinirlari soyledigin bolgelerin guneyinde kaliyor, bu yuzden gonul rahatligiyla araba kiralayarak yada otobuslerle mostar, sarajevo, belgrad guzergahinda seyahat edebilirsin. guzergahlar konusunda arzu edersen km ve kisa sorunsuz yollari tarif edebilirim... iyi tatiller....
Merhabalar ,

ÜZerinden yıllar geçmiş ama umarım okur ve soruma cevap verirsiniz. Su sıralar Sırbistan ve BosnaHersek gezisi yapıyorum kiralık arac ile 3 gün once belgrad dan mostar yaptık ve yol gercekten cok uzundu neredeyse 60 ı hiç gecemedik.

Donus rotası hesaplamaya calısıyorum Saraybosna-Belgrad arasında hangi güzergahı onerirsiniz ?

Merhabalar ,

ÜZerinden yıllar geçmiş ama umarım okur ve soruma cevap verirsiniz. Su sıralar Sırbistan ve BosnaHersek gezisi yapıyorum kiralık arac ile 3 gün once belgrad dan mostar yaptık ve yol gercekten cok uzundu neredeyse 60 ı hiç gecemedik.

Donus rotası hesaplamaya calısıyorum Saraybosna-Belgrad arasında hangi güzergahı onerirsiniz ?
Merhaba bende aynı durumla karşı karşıyayım sorunuza cevap bulduysanız aynı cevaba bende talibim :smiley:

Saygılar.

Merhaba Belgrad-mostar-saraybosna-belgrad rotasinda seyahat ettik. Budget dan kiralık station wagon Clio öle yaptık yolculuğu. Oncelikle benzin ülkemize göre daha uygun. Ama yollar asfalt ve delik siz olmakla birlikte tek şerit yani duble yol değil. Mostar Belgrade yağmurlu bir günde 8 saat sürdü. Sonrasında mostar saray Bosna aynen google Maps in dediği gibi 3 saat üzeri sürdü. Saraybosna Belgrade ise 6 saati aştı. Dönüşte zvornik yakınlarından Sırbistan a girmek yerine kuzeye devam edip Bosna nin en üst noktasına kadar çıkıp Hırvatistan Belgrad otoban ina bağlandık. Yol keyifli ve güzel manzaraları olan bir yol ama uyarmak isterim şehirler arası yol kavramı iki ülkede de yok. Her büyük ilçe hatta köyden geliyorsunuz. Kar var ise iyi arastiemanizi öneririm.

Ek sorularını olursa çekinmeyin

Merhabalar eşimle birlikte 7 mayıs 14 mayıs arası Belgrad gidiş dönüşlü biletimizi aldık . 4 gün belgrad 3 gün bosna olarak ayarladık. Belgrad Bosna mostar arası ulaşımı hala çözemedim. Araç kiralama ücreti ne kadar verdiniz otobüslerde rahatsız ve uzun sürüyo diyolar. önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

Merhaba ben de sizinle aynı güzergahta bir hafta sonrası için tatilimi rezerve ettim. Farkı ben Sarajove giriş Belgrad çıkış olacak şekilde organizasyonumu yaptım. Bosna-Sırbistan arası geçişleri araç ile yapacağım Sarajevo da bir şirket ile anlaştım 5gün kiralama Belgrad teslim €180 olarak anlaştık.

Bir hafta öncesinde tatiliniz olduğu için bende dönüşte sizin tecrübelerinizden faydalanmak isterim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,644
Kayıtlı Üye Sayımız
170,421
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR