satılık ılanlarında plaka gızleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,397
Ynt: satılık ılanlarında plaka gızleme

Gerçekten arabayı almayı isteyen,cidden niyeti olan zaten gidip bakar yada telefonda plakasını sorar.dürüst satıcıda plakayı verir.bence bahsettikleriniz saçmalıktan ibaret.plakayı kapatmanın mantığı sadece plaka kopyalanması değil,arabayı dillendirmemek yada arabayı alanda satılığa çıkarttığı zaman aaa ben bunu malum sitede görmüştüm,şu kadar fiyat istiyordu muhabbeti olmasın diye olabilir.3 yılda bir araba değiştirenler sizin mantığınızda olabilir fakat gerçekten arabacı denilen insanlar mantığın ne olduğunu bilir.pert kayıtlı arabadan korkanlarda 5664 e güvenmesin,şaseden bile çıkmadığı oluyor.sigortacıya ruhsatı faxlamadan pert durumu yada hasar kaydı meblağsı tam olarak görülemez.

Etiketler

bilgiler için tşkler arkadaşlar iyi oldu konuya baktığım

evet eskiden plaka kopyalayan uyanıklar oluyordu mesela ankara aracı istanbul boğaz köprüsünden kaçak geçiş yaptığı için trafik cezası gönderiyordu sen itiraz etsende ceza plakana kesildiği için uğraşıp duruyordun şimdi ise artık sistem oturdu kimse plaka kopyalama işiyle uğraşmaz ancak şase numarası kopyalama işi halen devam ediyor şase numarası kopyalayanlarda aracı komşu ülkelere satıyorlar kısacası milletimiz korkudan bu şekilde plaka gizleme olayına gidiyorlar yani bilinçli bir iş değil yaptıkları sadece alışkanlık ama benim düşüncem bu olayın satıcıya olumsuz olarak yansımaktadır.

Ayrıca Gültekin hocamın yazdıklarına bire bir katılıyorum aynı dertler benim başımdada var :(

Gültekin' Alıntı:
Ciddi alıcı telefonla arar, ön bilgi alır, gelir, aracı görür ya da gösterir, işine gelirse parasını öder, satışını alır.
Olay budur.
Uzaktan fotosuna bakarak, öyle mesajlarla sanal pazarlık yaparak oto-moto-arsa-daire-yat-kat vs. alınmaz.
Geveze, bencil, saygısız, amaçsız, çok insanımız olduğundan, nete ilan vermek başlıbaşına cesaret isteyen bir iş haline geldi. Çelik gibi de sinirlere sahip olmanız gerekiyor.
Satışa çıkardığım enduro motosikletime, tespih koleksiyonuyla takas teklif eden haysiyetsiz bile çıktı bu alemde. :D

2011 Ocak ayında farkettiğim ve düzeltmek için çok uğraştığım benzer bir mevzuyu da buraya eklemek istiyorum.
Başka bir siteye yazmştım, alıntısını ekliyorum.

Plakasını isteyen açar, isteyen de açmaz.
Buradan yola çıkarak "Plakasını açanlar şöyledir, gizleyenler böyledir" diyerek insanları kategorize etmek de yanlıştır.
Çakalın bol olduğu memlekette telefon numaramı bile yazmak istemiyorum ama bu işin başka çaresi yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR