satılık ılanlarında plaka gızleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,878

bulent kocoglu

Kamp III
Web
www.anadol.org
Arkadaşlar,

Satılık araç ilanlarında plakaların gizlenmesi mantığınız anlayamıyorum.
Bunu sorduğum bir arkadaşım. " kopyalanmasını diye " dedi.
Bundan kastı sanırım,
işte ben kötü niyetliyim, plakayı resimde görecem, sonra onun sahtesini yapıp , benzer araca takacam falan filan.....

Günümüzde bilgiye ulaşmak o kadar kolayki
Plakadan , o aracın en son nezaman el değiştiği
Kaza ve muayene kayıtları hemen bulunuyor:smiley:

Demekki, plaka gizlemek ,
satıcınız dürüst olmadığının , birşeyler gizlediğinin belirtisi..

Bilgilerinize.....

Bülent KOÇOĞLU
Ankara

Etiketler

Ynt: satılık ılanlarında plaka gızleme

ben de ayni seyi dusundum,bazi ilanlarda satici arabanin sahibi degil aracilik yapiyor,sahibine de guvenmedigi icin plakayi gizliyor,arac konsinye yani,anladigim[attachment=1]

artık plaka değiştirmekte çok kolay, bir arkadaşım araba alıp satıyor, il dışından bir araç almıştı plaka değiştikten sonra verilen plaka hasarlı bir araca aitti arabayı plaka gizlemeden satmaya çalıştı ama olmadı en son plakayı değiştirdi anca öyle satabildi arabayı :/

madem aracı perte ayırdın piyasaya niye sürüyorsun sizce bu doğru birşeymi bence cokk yanlış ayırdınmı perte çıkarr hurdaya *********miletin canını yakmaya ne gerek

yıllarca satıldı ve hatta şimdide sanayilerde yapılıp satılıyor pert araçlar.

bende sanayiciyim evet dogru bu bizim içinde zor oluyor araç satıyorsun usta bu pertten cıkmamı halbuki hiç birşey yok

arkadaşlar bırakın ikinci el sitelerini sitemizde araçlarıyla gezilerini yayınlarken bile plaka gizleyenler var bunu bende anlamıyorum ayrıca ikinci el araç bakarken plakasını göremediğim aracı hiç dikkate almazdım mutlaka bi sakatlığı vardır derdim plaka kopyalama ise tam bir palavra o zaman plakayla yolada çıkmayalım görüp kopyalayabilirler

evet bencede saçma arkadaşın dedi,yi gibi yolda giderkende alıp kopyalaya bilirler.

araç satan sitelerdeki ilanlardaki araçlara dikkat edersek büyük bir çoğunluğu bu işin ticaretini yapan kişiler, satmak istedikleri aracın benzeri bir aracın resimlerini internetden bulup yüklüyorlar ( tabiki çokdaha temiz olanını) resimdeki aracın temizliğine kanan insanlarda iletişime geçiyor ve aracı görmeye davet ediliyorlar gittiklerinde satıcı kişinin söylediği; ( eğer alıcı kişi oyunu fark ederse) Abi o aracı valla bu sabah birisine sattık geç kaldın ama elimizde çok temiz yine aynı araçdan şu var gibilerinden başka araçlar satılmaya çalışılıyor, kelime oyunları birazda satıcı marifetiyle orada insanlara başka birşeyler satma telaşına düşülüyor.... tabiki plaka gizleyenlerin hepsini bu çatı altına almamak gerekli mantıklı nedenlerlede gizleyen olabiliyor

Bende en son aracımı satarken plakasını silmiştim. İkiz plaka diye bir şey var konunun en başında yazıldığı gibi plakayı kopyalayıp aynı renk ,model çalıntı arabaya takıyorllar!
İlanda silinmiş olsada arayıp araçla ilgileniyoruz diyip insan gibi konuşanlara plakayı vermiştim !

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,689
Kaydolan Son Üyemiz
topraky

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR