Satılık land dıscovery Güzel fiyata

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKSAKAL92 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,370
Ynt: Satılık land dıscovery Güzel fiyata

http://i968.photobucket.com/albums/ae165/sutozu/asd%201/Resim046.jpg

eskişehirdeki aracın fotoğrafı.değişik duruyor.

Etiketler

arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam tasiş ihalelerindeki o 2.2 hesaplamaları kalktı sadece aldığınız rakamın üzerinden cüzi bir vergialıyorlar karavan bölümünde alan arkadaşların verdiği b,lğiye göre eskisi gibi değilmiş.

tasiş vergileri ile alakalı bildiğim ve doğruluğundan emın olduğum bilgileri şu şekilde. 3 y kadar once ocak sonunda bir iş arkadaşım ank etimesuttaki gümrükten 190 mercedes aldı.90 modeldi. Şöyleki Eğer aynı marka model araçtan çok fazla varsa ilan edilip ihalesi yapılmıyor. gidip marketten alır gıbı parayı verip alıyosun Salı günleri işlem yapılıyor ama mutlaka çarşambaya sarkıyorç Verdikleri.satış sözleşmesi tarzı bir evrakla sizi trafiğe gönderiyorlar. Eğer araç ank plakalı olacaksa trafikten işlemleri başlattığınıza dair bir kağıt alıp hemen ogun arabayı teslim alıyosunuz tabi parasını ödemişseniz. Eğer araç gümrüğün kendi otoparkındaysa (ankaralılar bilir sincana giden tren hatı gümrük otopark alanının dibinden geçer) park parası fılan ödemıyosunuz. eğer aracınız halatla önden çekilebilecek gibiyse kendi bulduğunuz bir arabayla çekebiliyosunuz. ama yok araç yurur vaziyette değilse gümrüğün içine sivil kurtarıcı sokmuyorlar. içerdeki kurtarıcı kendı yuklenıp çıkartıyor. etemesuttan şaşmaza çok yakın olmaısna rağmen 140 fılan verdik. listesi 7000 lira olan 190 mercedesin herşeyiyle arkadaşagelişi 9000 fılan oldu. bunun içinde aracın tuv muayenesı kurtarıcı parası sıgortası satışı fılan var. Aracınız ankara plakalı olmayacaksa gümrük aracı vermiyor. evraklarınızla ilinizde işlemleri hallediyosunuz plakaylaruhsatın tek yaprağını çıkarrtırıp aracı öyle teslim alıyonuz. sonra gene muayene. Ve aslını sorarsanız butun bunlarla eğer zengınsenız siz uğraşmıyosunuz. o etrafta takıpçiler var. asıl işleri galericilik olan bu adamlar ortalama 200 lıraya her şey halledıyor. bu işler eskiden çok daha zormuş. tuv turk kurulmadan önce karayolları bu araçları kendı yetkılı servıslerınde bakıma sokturtup - trafiğe çıkmasında sakınca yoktur diye evrak istiyormuş. Bide son olarak eğer aracı alacak kişi 65 yaş üstüyse ve tescilliyse yanidevletten 65 yaş maaşı alıyorsa aracın içinde bulunduğu yıl bandrol vergılerı alınmıyor yanı yenı yılın ocak bandrolunden başlıyor...

AKSAKAL92' Alıntı:
tasiş vergileri ile alakalı bildiğim ve doğruluğundan emın olduğum bilgileri şu şekilde. 3 y kadar once ocak sonunda bir iş arkadaşım ank etimesuttaki gümrükten 190 mercedes aldı.90 modeldi. Şöyleki Eğer aynı marka model araçtan çok fazla varsa ilan edilip ihalesi yapılmıyor. gidip marketten alır gıbı parayı verip alıyosun Salı günleri işlem yapılıyor ama mutlaka çarşambaya sarkıyorç Verdikleri.satış sözleşmesi tarzı bir evrakla sizi trafiğe gönderiyorlar. Eğer araç ank plakalı olacaksa trafikten işlemleri başlattığınıza dair bir kağıt alıp hemen ogun arabayı teslim alıyosunuz tabi parasını ödemişseniz. Eğer araç gümrüğün kendi otoparkındaysa (ankaralılar bilir sincana giden tren hatı gümrük otopark alanının dibinden geçer) park parası fılan ödemıyosunuz. eğer aracınız halatla önden çekilebilecek gibiyse kendi bulduğunuz bir arabayla çekebiliyosunuz. ama yok araç yurur vaziyette değilse gümrüğün içine sivil kurtarıcı sokmuyorlar. içerdeki kurtarıcı kendı yuklenıp çıkartıyor. etemesuttan şaşmaza çok yakın olmaısna rağmen 140 fılan verdik. listesi 7000 lira olan 190 mercedesin herşeyiyle arkadaşagelişi 9000 fılan oldu. bunun içinde aracın tuv muayenesı kurtarıcı parası sıgortası satışı fılan var. Aracınız ankara plakalı olmayacaksa gümrük aracı vermiyor. evraklarınızla ilinizde işlemleri hallediyosunuz plakaylaruhsatın tek yaprağını çıkarrtırıp aracı öyle teslim alıyonuz. sonra gene muayene. Ve aslını sorarsanız butun bunlarla eğer zengınsenız siz uğraşmıyosunuz. o etrafta takıpçiler var. asıl işleri galericilik olan bu adamlar ortalama 200 lıraya her şey halledıyor. bu işler eskiden çok daha zormuş. tuv turk kurulmadan önce karayolları bu araçları kendı yetkılı servıslerınde bakıma sokturtup - trafiğe çıkmasında sakınca yoktur diye evrak istiyormuş. Bide son olarak eğer aracı alacak kişi 65 yaş üstüyse ve tescilliyse yanidevletten 65 yaş maaşı alıyorsa aracın içinde bulunduğu yıl bandrol vergılerı alınmıyor yanı yenı yılın ocak bandrolunden başlıyor...

gümrük müsteşarlığına geçildikten sonra değişmiş sanırım.ben edirne de ihaleye gitmiştim çok sıkıntılıydı.O zaman temiz araç bulunca kimse kaçırmaz :smiley:

melih beye cevaben. Abi biz türk milleti olarak o kadar korkmuşuz ki kendi kafamızda bile bitiremiyoruz işi. ihaleleri bize vermezler parçası bulunmaz mafyası vardır gibisinden türlü korkularımız var. aslını sorarsanız hiçte öle değil. bizim gibi sadece binici olanlar gitmediği için ordan sürekli araç alanların adı mafya olmuş ama alakası yok. ben boş zamanlarında daha çok kitap okuyan değilde hurdalıklarda gezen biri olarak yakından biliyorum. ordakı memurlar arabaları satacam dıye o kadar uğraşıyorlarki... yani aslında işin aslı sadece fazlasıyla vakıt ve nakit işi...

AKSAKAL92' Alıntı:
melih beye cevaben. Abi biz türk milleti olarak o kadar korkmuşuz ki kendi kafamızda bile bitiremiyoruz işi. ihaleleri bize vermezler parçası bulunmaz mafyası vardır gibisinden türlü korkularımız var. aslını sorarsanız hiçte öle değil. bizim gibi sadece binici olanlar gitmediği için ordan sürekli araç alanların adı mafya olmuş ama alakası yok. ben boş zamanlarında daha çok kitap okuyan değilde hurdalıklarda gezen biri olarak yakından biliyorum. ordakı memurlar arabaları satacam dıye o kadar uğraşıyorlarki... yani aslında işin aslı sadece fazlasıyla vakıt ve nakit işi...

Edirnede yaşıyorum
sizi buradaki ihalelerden birine katılmaya davet edeyim o zaman
hem bir çayımı içersiniz
hatta sohbetiniz güzel olursa ciğer bile söylerim ;D

AKSAKAL92' Alıntı:

Aynen katılıyorum.ben edirne ye gittiğimde benim araca talip çoktu istanbuldan gelenler daha fazla idi.benim eskişehirden geldiğimi duyunca (2000 liralık araç için) halime üzüldüler :smiley: arttırmadan evvel kapının önünde sen arttır senden daha fazla arttıran olursa sen bırak biz devam ederiz dediler hiç te öyle mafyavari kişiler yoktu.Son kullanıcı olan bizler ortamı boş bırakınca mutlaka birileri dolduracak.ben edirne yi bilmediğimden ipsalayı hesap etmedim.120 km olduğunu duyunca araba kiraladım.ipsalaya vardığımda mesai saatinin bittiğini söylediler bende eskişehirden geliyorum dedim izin verdiler.sonuçta orada çalışanlarda bizgibi bu yurdun insanı.vakit ve nakit kısmına tamamen katılıyorum.edirnede tanıştığım bir kaç kişi (hatta ankaralı bir bey vardı kamyonla gelmişti sanayide dükkanı varmış.iki araç alıp yükleyip götürdü) bu işi meslek haline getirmiş ihaleden ihaleye dolaştığını söylemişti.mafya gibi görünmüyorlardı.ancak herbir ihale en az 3 gününüzü alıyor hafta içi oluyor, çalışan için zor.

herkese merhaba,

Artık tek ihale yapılıyor.Askisi gibi değil ancak buradaki sıkıntı araç bedellerinin yüksek olması bence.. Söz konusu araç diesel arkadaşlar..

selamlar

bence istenilen rakam çok yüksek ama yine siz bilirsiniz, şimdiden hayırlısı olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR