Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
omnitemporal' Alıntı:
araç hariç ;D,panelvanı karavana dönüştürme işi 20 binden başlar dedi
Herkesin bakışı farklı olabilir, ben kişisel düşüncemi yazayım...
Karavanı kendinizin yapması kolay bir hamle değil, ortaya çıkan sonuç, beklediğiniz güzellikte olmayabilir.
O nedenle tavsiye etmem. Yani tanıdık mobilyacı arkadaşım var, kotarırım ben bu işi diye yola çıktığınızda eğer karavan yapımı konusunda deneyimli değilseniz sakil bir karavanla dolaşırsınız büyük ihtimalle.
Bir karavan üreticisine yaptırmaya gelince.
Adapazarını asla tavsiye etmem. Şahsi fikrimdir, başkası bayılıyor olabilir bu 3 firmaya, bilemem.
Yüksek maliyetli eli yüzü düzgün karavan yapan tek firma şu an için İmaj karavandır. Ama dediğim gibi cidden size maliyetli olur. Onun yerine 2. el bir imaj yapımı karavan almak daha makul bir seçenek.
Gelelim ne istediğinizi bildiğinizde ve ustayı yönlendirdiğinizde "hesaplı" yaptıracağınız yerlere.
Bildiğim 2 tane var. Biri Ankarada Bülent usta (dolphin karavandı sanırım ismi), diğeri Bursada Can karavan kapanınca kendi atelyesini açan ekip. Yanılmıyorsam gercek karavan isimleri.
Bu iki yere de siz ne istediğinizi bilerek gider, tüm yapım aşamalarını denetler, ithal malzemeyi de (aksesuar, camlar, ocak-evye vb) uyguna temin ederseniz daha makul bir bütçeye eli yüzü düzgün bir karavanınız olur.
Bunun dışında Pino ve Ege karavan vardır ki, o rakamları bu firmalara vereceksem eğer, tercihim onlar yerine İmaj olurdu.
Kendi adıma konuşursam, eğer karavanım olmasaydı ve 20 cm daha kısa olsaydım, (182 cm yatak genişliği olduğundan) temiz bir 13 m3 araç alıp (PSA) arkaya çift kişilik yatak banyo ve şoför koltuğu döner oturma grubu tasarımıyla Bursada gerçek karavana yaptırırdım, her malzemeyi bizzat ben alır (ahşap dışında) istediğim aksesuarı kullanırdım. Bu kentte oturduğum içinde neredeyse her gün gider tüm yapım aşamalarını denetlerdim.
Umarım istediğiniz güzellikte bir karavana kavuşursunuz.