Şehir için Treking Ayakkabısı Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan donurh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,226

donurh

Yeni Üye
merhaba,yeni üye oldum buraya ve bir haftadır araştırıp karar veremediğim ayakkabı için tavsiye isticem sizden: boreal,bestart,salomon gibi markalardan habersizken, bi r hafta öncesine kadar bir adidas treking ayakabısı almayı düşünüyodum ama burada okuduklarımdan sonra 150 tl civarına bir adidas almaktansa 200-250tl arasında çok daha iyi markalar alınabileceğini anladım. aradığım özellikler: çoğunlukla şehirde giyeceğim için rahat, terletmeyen ve ayağımı saran ve su geçirmeyen bir model arıyorum. ayagımda,3 yıldır tek ayakkabı olarak giydiğim adidasın bir goratexi var şu an ve gayet de memnundum aslında. 2,5 yıl sonra bikaç küçük patlak oluştu. ve hatta içine tamamen su doldurup bikaç saat bekleterek denemeler yapıyordum ve gayet de başarılı idi. o yüzden,aslında neden adidas alınmaması gerektiğini tam olarak anlamadım ama forumdaki tavsiyeler yine de etkiledi beni. incelemelerimin sonucunda iki model seçtim,hangisini önerirsiniz:

http://www.dagevi.com/bestard-bestard-colorado-trekking-ayakkabisi-p-1138.html ve
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=19&urun_id=15850&urun_ismi=Boreal-Mazama-Trekking-Botu-206.0702.0403#

ikisini de başka bi siteden aynı fiyata alabiliyorum. şehirde kullanacağım için tabanının çok sert olmaması gerekiyor. vibran tabanın,markalara göre ve sertlik derecelerine göre değişebildiğini okudum ama bunu nasıl seçeceğimi bilemedim. hatta, daha yumuşak tabanlı olması için vibran seçmesem daha mı iyi? çünkü dağ bayır dolaşmayacağım. neden treking derseniz, yarım boğazlı sevmem,daha sağlam olması ve ayağımı iyi sarması ve ara sıra da olsa kırsala çıkacak olmamı söyleyebilirim. ayrıca bu modelleri çok seviyorum

teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Şehir için Treking Ayakkabısı Tavsiyesi

bu iki model hakkında bilgi verebilecek olan yok mu?

bu botları kullanmadığım için bir yorum yapamıyacağım fakat 2 yıldır dağda ve şehirde Salewa Marmot GTX Bot 61203 kullanıyorum gayette memnunum

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=19&urun_id=13989&urun_ismi=Salewa-Marmot-GTX-Bot-61203

Aşağıdaki linkte belki size yardımcı olur

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2147.0

sağolun ama defalarca okudum o konuyu. seçimim, bu ikisinden biri olacak. fiyat olarak da tip olarak da kalite bakımından da bunlar arasında kaldım.

Merhaba

Bence Boreal Olanı seçin derim; Boreal'in bu modeli sizin ihtiyaçlarınızı en üst seviyede karşılayacak bir üründür.

Selamlar

Ender

Size önerim, iki botu da ayağınıza giyerek, giydiğiniz mağazada 5 dakika dolaşıp rahatlığınızı belirlemeniz olacatır. Hangisinde daha rahat ediyorsanız o marka ve modeli seçebilirsiniz, özellik olarak birbirlerinden çok farklı olmayan iki model seçmişsiniz, ayağınızın içinde rahat edeni bulmanız en doğrusu olacaktır..

eskişehir'de bunları bulamadıgımdan netten almayı düşünüyordum, dolayısıyla deneme şansım olmayacak sanırım. o yüzden deneyimlere ihtiyacım var: sadece iki konuyu merak ediyorum: 1.bestard da boreal kadar kaliteli bir marka mı? 2. taban sertikleri açısından şehir kullanımına uuygunlar mı? evet haklısınız, sanırım 2. soruya, ancak deneyerek karar verebilirim. olmazsa, bi günlüüne gidip gelebilirim. teşekkürler. ama bu ikisini, özellikle bestardı kullanmış birini bulamadım henüz.

Bestard kullanan arkadaşlarım var ancak sizin sorduğunuz modeli değil daha dağcılık için uygun modelleri kullanıyorlar, tabanlarında fark var bu durumda da. ama kalite olarak gerçekten çok başarılı ve ayaklarına giydiklerinde işte bu dedikleri bir marka.
Siz şehir kullanımına daha uygun istiyorsunuz tabanı kesinlikle daha yumuşak olmalı alacağınız modelin.

evet işte. biri, pfx ortataban+vibram ananasi, diğeri ise bestflex2 ortataban+vibram viking. hangisi daha yumuşak bilemiyorum. sanırım en iyisi deneyerek almak. ama bu da artı masraf ve zaman kaybı olacak ama en iyisi bu sanırım.

Bestard satan Bahriyeli firması ile telefonda görüşerek bilgi alabilirsiniz. Boriel için de bir firma ile görüşürsünüz. İnternetten bulmanızda kolay olacaktır. Taban özelliklerinin şehir kullanımına hangisi uyarsa onu tercih edersiniz. Ayrıca ayaklarınız taraklı ise mutlaka Bestard, değil ise taban özelliğine göre tercih yapabilirsiniz..

taraklı ise bestard olmasının anlamı, bestardın daha geniş mi olması? sanırım boreali ucuz satan yerde numarasını da bulmakta zorlanıcamevet taraklı. o zaman bestard da boreal kadar kaliteli bir marka diyorsanız onu alabilirim. son bi soru: ayagımdaki adidas trekkin ayakkabısı, abd-8, avrupa-41,5 numara. bestardı da aynı numara alabilir miyim, fark var mıdır kalıplar arasında ? teşekkürler

Adidas modelleri daha yumuşaktır, dağcılık için uygun modellerde aynı yumuşaklık olmaz, bu nedenle de biz özel üretilmiş kalın çoraplar ile kullanırız bu tip botları, ayak numaranızdan yarım yada bir numara daha büyük almalısınız.

boreal mazam alıcam, ucuzunu ve numarasını bulursam. bestard colorado hakkında pek bilgi bulamadım, en azından, mazama tavsiye edildi. teşekkürler cevaplar için.

Alıp, kullandıktan sonra sonuçları da bizlerle paylaşırsanız seviniriz..

boreal mazama yı eşime almıştım interntten ben de.Yaklaşık 1 yıl oluyor fiyatı değişmemiş hiç.Her haftasonu dağ tepe geziyor çok memnun.Soğuk havalarda şehirde giydiği de oldu.Ama www.sierratradingpost.com bu siteye bir göz atmanı tavsiye ederim.Fiyatlar çok uygun ve tr ye gonderim yapıyor.Yeni ayakkabı aldım ben de buradan kızıma.Aldığın ürün fiyatı 200 doları geçirmemeye dikkat edin kargoyla birlikte.Gümrüğe takılabilir.

mesajınızı yeni gördüm, deneyim için teşekkür... bu arada o siteye baktım ama istediğim türde bir trekking ayakkabısı neredeyse hiç yok. boreal, bestard vs markalar da satılmıyor. yine de saolun. ve hala alamadım ben, bu şehirden ayrılamadığım için. denemeden almaktan çekiniyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR