Şehir İçinde 4x4 Kullananlara Uyuz Olanlar!!! (facebook grubu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,186

rumelian

Kamp III
Yer
istanbul
Evet. bir arkadaşımın beni güldürmek için yolladığı linke takıldım kaldım. insan nasıl bu kadar sığ, kompleksli, cahil, veya tüm bunların toplamı olabiliyor şaşırdım...
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&ref=search&gid=27151695296

örnek mesajlar:

1- bir araba dört kişiliktir. Bir jip ortalama bir arabanın 3 katı yakıt tüketir. senin tek başına 12 kişilik yakıtı tüketmeye hakkın var mı ? 12 kişinin kirletebileceği oranda havayı kirletmeye hakkın var mı? 11 kişiyi yaya bırakmaya hakkın var mı?

2- Böyle grup olup pasif kalabalık oluşturmak çok saçma. Hepimiz kılız bu şehir traktörlerine ama birbirimize dert yanmakla hiçbirşey elimize geçmez...
EYLEM YAPMAMIZ LAZIM!

3- ya neden kimse tüm sahsi benzinli araclar yasaklansin diyemiyor.. teslimiyetin bu kadari. sanki diger arabalar cok temiz, su yakiyor.. daha radikal "uyuzluklar" gerekiyor ama bizim insanlarimiz radikalizmden gittikce uzaklasip efle püfle ugrasmaya bayilior.. tüm sahsi benzinli araclariin yasaklanmasi gerekir aslinda b...unu da herkes biliyor. 3 tane 4x4'
kaldirmissin neye yarar ki.. neyse jah bize akil fikir ihsasn eylesin

:smiley: ben ençok 1. mesaja güldüm.. nasıl bir hesap ve nasıl bir sonuç ????

Etiketler
Ynt: Şehir İçinde 4x4 Kullananlara Uyuz Olanlar!!! (facebook grubu)

;D

hedef 1 milyon jeep haydi off-road severler (listeni davet etmeyeceksen katılma)

arkadaşlar bu grubu kapattıralım (allahını seven listesini davet etsin arkadaşlar)

biz de böyle grup kurup toplanalım renk olur canşenliği olur ;D ;D ;D

İnsanların uyuz olma hakkı ile dalga geçmemek lazım :D

Eskiden bu model bir kuşçu vardı noldu o sahi?

hemen gruba üye oldum ve aşağıdaki yazıyı yazdım ;D

4 çeker araçlar, yol olmayan ya da normal araçların gidemeyeceği yerlere ulaşım için dizayn edilmiştir. İlk çıkış amacıda askeridir. Şehir içinde evden işe giderken 4 çeker kullanmanın bir amacı bana göre yok. Ama Türkiye çapında gelişen ve genişleyen offroad sporu tutkusunu bunlardan ayırmak gerekir diye düşünüyorum.... Her 4 çekere binen bu grubun karşı olduğu mantığa hizmet ediyor demek değildir. Benim de 1980 model Amerikan yapımı bir 4 çekerim var. Gaziantepte kulüp birliği içerisinde doğa ve offroad gezileri yapıyoruz. Doğa tutkumuzu, kimsenin gdemediği yerlere gidebilme arzumuzu köreltirken mecburen 4x4 kullanıyoruz. Bu ayrımı iyi yapmak gerekir diye düşünüyorum.
Saygılarımla
Göktuğ Güzelbey
Gaziantep Offroad Ekibi
www.gazoff.com

şöyle bütçeme göre konforuda olan bir 6x6 bulsam onu alıp ona bineceğim caddede...
o zaman kesinlikle daha çok uyuz olacaklar ama banane.....
o uyuz olan grubun içerisinde kesinlikle eminim bizleri çamura batmış sadece sileceklerin çalıştığı yerlerin temiz kaldığı 4x4 leri görünce ahhhh keşke bende o gezide olabilseydim diyenler olduğuna eminim.

bende Şehir İçinde 4x4 Kullananlara Uyuz Olanlar!!! grubuna uyuz oluyorummmmmmmmm

göktuğ abi başına iş aldın söyleyeyim. bunlar senin doğa tutkunu anlamazlar. çimenlere basıyosunuz, doğaya zarar veriyosunuz gibi bir ton saçmalayacaklardır. sinirlendirecekler. baksana bunlar toptan karşılar 4 çekerlere.
oradaki bir arkadaşın söylediği gibi hakkın var mı abi 11 kişiyi yaya bırakmaya :smiley:

yine de tepkilerini ölçmek gerekir diye düşünüyorum. merak etmeyin altta kalmam ;D

Aslında haksız sayılmazlar, hiç ihtiyaç yokken 2-3 kat fazla yakıt tüketmeye ben de karşıyım. Keşke elektrikli araçlar olsa ve biz onlarla çevreyi kirletmeden yaşasak diyorum.
Şehir içinde 4x4 kullanan bir kişi olarak ben de bu konuda kendime uyuz oluyorum ama zaten şehir içinde yaşamaktan da gıcık oluyorum. Benim yerim burası değil. Haftasonları aracımla çıkıp doğayala iç içe olmadan mutlu olamıyorum
Hafta içi ceket kravat giyen,
sabah 8 akşam 8 çalışan,
takım elbisem çamur olacak diye titizlenen kendime
çook gıcık oluyorum :smiley:

aslında bunun ölçüsü yok ki.. ne kadar az yakarsa o kadar az tepkimidir. 5-10 yıl sonra elektrikli araçlar yaygınlaşacak. O zaman doğan şahinlere mi tepki koyacağız.

jeep' Alıntı:
yine de tepkilerini ölçmek gerekir diye düşünüyorum. merak etmeyin altta kalmam ;D

çok yüklenirlerse haberin göktuğ bey akalım oraya ;D ;D şimdi sizi tek bulur onlar ;D

kişi hesabı yapan arkadaşın ne demek istediğini hala düşünüyorum, sandığımızdan dahan derin anlamları olabilir :D

kafayı yemişler. :mad: :mad: :mad:
asfaltta 4x4 kullanmak sadece ve sadece asfaltta gezinmek belki tepki çekebilecek bir durum olabilir.
Yaşın yanında kuruda yanar.Madem öyle herkes bisiklete binsin.ARAZİDE GEZECEKSEK BMX ALALIM O ZAMAN. ;D ;D

jeep' Alıntı:
aslında bunun ölçüsü yok ki.. ne kadar az yakarsa o kadar az tepkimidir. 5-10 yıl sonra elektrikli araçlar yaygınlaşacak. O zaman doğan şahinlere mi tepki koyacağız.
Ben 4x4'ümü şehirde kullanmadığım için insanlık kurtulacaksa kullanmam :smiley: Elektrikli araçlar yaygınlaşacak ve belki benzinli araçlar kalmayacak. Kimbilir o zaman da elektrikli araçların bataryaları çevreyi kirletecek ??? Ona da tepki gösterenler çıkacaktır, tepki göstermenin bir sınırı yok.

Ama tepki göstermek güzeldir, koyun gibi hiçbirşeye tepki göstermezsek arazi araçlarımızla gidebileceğimiz ormanlar kalmayacak. Ben 4x4'ümü doğayı sevdiğim için, sevdiğimle buluşabilmek için aldım. İşe gitmek için kullandığım otomobilimi satıp aldım. Ve 1 gün hariç işe servisle gidiyorum. Şimdi ben haftasonu bir iki saat araba kullanıyorum diye buna tepki gösterirlerse ben de tepki gösteririm.

cihat bey herkes elektrikli araçlardan bahsediyor ama kimse onlarda kullanılacak pillerden ve akülerden bahsetmiyor.bunların ömrü bitince nasıl imha edilecek acaba.yanlış bilmiyorsam eğer toprağa atılan bir adet kalem pil en az dört metrekare yeri kirletiyor.yeraltı suyu ve toprak kirleniyor yüzyıllarca etkisi geçmiyor.şimdi hangisi daha çevreci acaba.birdaha üretilmesi imkansız olan toprağa sahip çıkmamız gerekli değilmi sizce.saygılarımla

bahcivankurt' Alıntı:
cihat bey herkes elektrikli araçlardan bahsediyor ama kimse onlarda kullanılacak pillerden ve akülerden bahsetmiyor.bunların ömrü bitince nasıl imha edilecek acaba.yanlış bilmiyorsam eğer toprağa atılan bir adet kalem pil en az dört metrekare yeri kirletiyor.yeraltı suyu ve toprak kirleniyor yüzyıllarca etkisi geçmiyor.şimdi hangisi daha çevreci acaba.birdaha üretilmesi imkansız olan toprağa sahip çıkmamız gerekli değilmi sizce.saygılarımla
Size aynen katılıyorum Özay Bey, sanırım sorun tüketim çılgınlığı ile ilgili. Tüketme çılgınlığı içnde oldukça çevreye zarar vermemiz kaçınılmaz. Bu, bugün petrol olur yarın kurşun ve nikel. Elektrikli araçlar kullanırken temiz olabilir ama toprağa karışan alkali metaller toprakğı yüzyıllarca zehirleyebilir. Tüm bu projeleri gerçekten çevreyi düşünerek yapmak lazım.

cenk coşkun çok güzel izah etmiş konuyu;
"bende 'Şehir İçinde 4x4 Kullananlara Uyuz Olanlar!!! grubu' na uyuz oluyorummmmmmmmm"

eee cenk bey haklı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,083
Kayıtlı Üye Sayımız
166,826
Kaydolan Son Üyemiz
58brs58

Çevrimiçi üyeler

Geri