Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,196

dronder

www.hayatdis.com
Yer
kocaeli/merkez
Web
www.hayatdis.com
sentetik vinç halatını kullanan herkes memnun. fakat fiyatları arz taleb dengesinden biraz fazla gibime geliyor...

http://www.sahibinden.com/aff.php?aff=776232

huma oto nun sattığı halat bu...

sorum şu . aşağıda linkini vediğim halatlardan biz kendimiz sentetik halat yapabilir miyiz ?

http://www.hepsiantep.com/catinfo.asp?cid=2

çekme gücü çeşitli kg larda var...

örneğin 9k lık 4500kg lık vinç için 9400 kglık halat bile seçsek fiyat çok makul...

metresi 3.76 lira 20 metre alsak 75 lira....

fiyat bedava ama mümkün mü?

ya da alıp denemek mi lazım ya da deneyen var mı ?

Etiketler
Ynt: sentetik vinç halatına alternatif mümkün mü ?

resimde alternatif olarak gösterilen statik ipe benziyor bursa uludağda arama kurtarma eğitiminde vadi geçişi için profesyonel statik ip kullanmıştık 30 kişi ile falan gerdirebilmiştik. ve ipe binen yük gerçekten fazla idi. denemek lazım. hem memlekete katkı olur :D antep ekonomisine

ilgili siteye not bıraktım teknik kısımlarından birisinin gelip sitedeki soruları cevaplamasını istedim umarım ciddiye alırlar

Ynt: sentetik vinç halatına alternatif mümkün mü ?

En önemli konu sıcağa dayanım, agır yüke bindiğinde vinçler mangal gibi ısınıyor içine yapışıp kalmasın. İkinci konu esneme yapıyormu, eğer esnerse kopuğunda çevrede olmak istemem

fiyat çok makul ama birde can güvenliği meselesi var.

Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

4500kg lık halatın kalınlıgı 16 mm bıraz fazla degilmi sarsan kaç tur sarılır en fazla 8-10 mt
ama sentetik halat 10mm 25mt boy
bi sorunda bence halat durdugu yerde kar, yagmur, güneş ,soguk, sıcak ,ne kadar ömrü olabilirki
ama sentetik halatta cok pahallıymış gecen gün işyerinde vinç halatı aldık 20mm 35mt 600tl yerinden kalkmıyor.

Hocam ziyaret etme işine zaman ayıracağım. Şimdi adrese baktım nizip yazıyor. Hafta içi nizip e gezi planlıyorduk.Maksadımız kesiti inceltip taşıma gücünü artırabilirler mi bunu merak ediyorum. Yoksa 4500 kg bile 16mm çok kalın..

Istanbul'da da tekne malzemesi satan yerlerde var bu halatlardan ama bizim beklentilerimizi karşılayacağını sanmam...
Sentetik tabii ki de iyi ve luks ama pahalı... 10mm çelik halat... canavar ;D ... zaten elimiz sürekli araçların üzerinde, halatın temizliğini ve her geziden sonra bakımını yaparsanız yıllarca gider... temizle, düzgün sar, WD-40'ı bas...

Vinç sarımında şartlar gereği zaten düzgün sarım yapılamıyor ve bir tarafa yığılıyor. Asıl sıkıntı burada. Kalınlık önemi kesinlikle vardır.
Çelik halatları işi bittikten sonra düzdün sarmak sonrası için esastır. Sentetik halatta ise işi bittikten sonra boşaltıp karışık sarmak daha kullanışlı sıkışma ancak bu şekilde önlenebiliyor. İki aracımda her iki türünüde kullandığından bunu gözlemledim.

Sentetik halatı aynı gezide bir sefer kullandığım zaman, gezi bitene kadar toplamadan tampona sarmak ve vinçi sürekli çalıştırmamak adına çok kullanışlı. Tel batması gibi bir felaketin olmamasıda müthiş güzel.Pahalı fakat sonra ucuzlayabilir.

Durumum müsaitse ama pahalı geliyorsa benim yaptığım gibi yapın...2 depo benzin parasına senelerce kullanırım dedim ve aldım :D

Benim çıkardığım sonuç; Ugurun depo 250 tl ye doluyor ;D

Benim sentetik halatlarada hiç güvenim yoktu, Ama MKG nin aracını neredeyse halatın ucunda sallandırarak (bu araç 3.5 tonluk bir araç) çıkarınca inanılmaz bir güven geldi.

Antepteki halatların fiyatı oldukça ucuz , 5-10 metre alıp bir denemek lazım, belkide sandığımızdan daha iyidir.

Selamlar

mehmet becce ile son yaptığım görüşmede sentetik halat koptuğu zaman olduğu yere düşüyormuş.(bunu en son yaptıkları
gezide görerek yaşayan arkadaşlar var.benim vincim yenibiraz eskasin hemen sentetik halat alacağım

Ben kendi vinc halatım koptugunda. yerine karaköyden 9mm sentetik ip aldım 30 metre toplam maliyet 25ytl.Aldıgım zaman kaldırma kuvettinin 2 ton oldugunu söylediklerinde aklım kesmedi. iki senedir problemsiz kullanıyorum.

ertug' Alıntı:
Ben kendi vinc halatım koptugunda. yerine karaköyden 9mm sentetik ip aldım 30 metre toplam maliyet 25ytl.Aldıgım zaman kaldırma kuvettinin 2 ton oldugunu söylediklerinde aklım kesmedi. iki senedir problemsiz kullanıyorum.

benim demek istediğim de bu ...

ama daha kuvvetli olmalı. yani benim vinç 4.5 ton. makara atarsak 9 ton yük binecek halata. benim almam gereken halat en az 9.5 ton olmalı ki güvenle kullanayım...

yukarıdaki linkte bu özellikteki halatın fiyatı 3.7 lira/metre yani 30 metre olsak 75 lira gibi bişey...

bu halat bu fiyatta iken sentetik vinç halatı 550 lira uçuk bir rakam.

yavuz bey bu arada benim depo tam 280 lira alıyor ;D ;D

benzine yada lpg ye hiç acımam ama talep artmasından ve arzın olmamasından fiyatların ucuk olmasını sindiremiyorum...

Arkadaşlar ben konu başlığı açacakken zaten siz başlamışsınız.Gerek sentetik vinç halatı,gerekse sentetik STREP için araştırmalarım sona erdi ve Türkiyede her iki ürünüde yarı fiyatına yapabilecek yeri buldum.Daha doğrusu tesadüfen.Şu an elimde sentetik STREP numunesi var ve haftasonu deneyeceğim.Fiyatı net belli deyil ama piyasadakinin yarısı olacak(100 tl gibi).Tabiki toplu alımlarda indirim söz konusu olur dediler.

Bu STREP in faydası şu; ani vurdurmalı çekmelerde bizim şuan kullandığımız strepler esnemediği için araçlarımızın diferansiyellerine ve şanzumanlarına zarar veriyoruz.Ama bu strep % 30 /40 oranında uzadığı için arkanızda araç varmı yokmu hissetmiyorsunuz.Yaklaşık 1 senedir kulüpdeki abilerinkini kullandım inanılmaz bir ürün.Yokuş yukarı çıkarkn bile arkanızdaki araç sizin çekişinizi engellemiyor.

Gelelim sentetik vinç halatına;Uğur abinin de yazdığı gibi faydaları çok.Aynı firma bu ürünüde tam yarı yarıya olmasa,yarı fiyatına yakın bir fiyata üretecek.Şuan o halatı yapacak makinaları yurtdışından yola çıkmış geliyormuş.Bu konuylada ilgili enkısa zamanda bilgi vereceğim.

tuğsan bey büyük bir aileyiz ve bence bunu değerlendirmeliyiz...

örneğin 1. kış kampında 2 günde bütün odalar tükendi. bu kriz döneminde müthiş bir olay. bence bu gücümüzü kullanmalıyız...

siz irtibata geçin ve liste yapalım. bir çok kişinin bu ürünü alacağına eminim. herşeyin ederi var. benim derdim ederinden fazla vermemek...

sizden gelecek bilgileri merakla bekliyoruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR