Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,196
Ynt: Sentetik Vinç Halatına Alternatif Mümkün Mü ?

dronder' Alıntı:
tuğsan bey büyük bir aileyiz ve bence bunu değerlendirmeliyiz...

örneğin 1. kış kampında 2 günde bütün odalar tükendi. bu kriz döneminde müthiş bir olay. bence bu gücümüzü kullanmalıyız...

siz irtibata geçin ve liste yapalım. bir çok kişinin bu ürünü alacağına eminim. herşeyin ederi var. benim derdim ederinden fazla vermemek...

sizden gelecek bilgileri merakla bekliyoruz...

aynen dediğinize katılıyorum

Etiketler

Bende heyecanla denemeyi,yani hafta sonunu bekliyorum.Elimdeki numunenin durumuna göre biraz daha esnek veya biraz daha sertliği ayarlanacak.Ne çok esnek,nede çok sert olmaması gerekiyor.Ama adamlar her koşulda 10 ton garantisi verdiler.Zaten konuyu bu büyük ailemiz anlatarak başladım ve fiyatıda ona göre ayarlayın dedim.

Huma'da 2 tip var yeni sorduk. Mavi olan (rengi solması dışında kaydadeğer bir dezavantajdan bahsetmediler?!) 470 Lira. Füme renk olan 600 Lira. Bu arada uç için de 160 Lira dediler. Tmax 9000LB ile hemen hemen aynı fiyata geliyor :smiley: Biz de sizlerinkine benzer telaşla Tuzla'da marin mağazalara sardık. Haber bekliyoruz. Kayda değer birşey bulursam buraya yazarım. Tuğsan ben de senden gelecek haberi bekliyorum tabi bu arada.

Tuğsan Maslak sanayiye yolun düşerse ara ben test ederim onu ;D

iksje' Alıntı:
Huma'da 2 tip var yeni sorduk. Mavi olan (rengi solması dışında kaydadeğer bir dezavantajdan bahsetmediler?!) 470 Lira. Füme renk olan 600 Lira. Bu arada uç için de 160 Lira dediler. Tmax 9000LB ile hemen hemen aynı fiyata geliyor :smiley: Biz de sizlerinkine benzer telaşla Tuzla'da marin mağazalara sardık. Haber bekliyoruz. Kayda değer birşey bulursam buraya yazarım. Tuğsan ben de senden gelecek haberi bekliyorum tabi bu arada.

Bahsettiğim Defenderi balık gibi ucunda sallandıran gri olandandı, insan inanamıyor o incecik şeyin nasıl olupta o yükün altında sağlam kalabildiğine.

Onu test ederken aynı anda başka bir arabanın ön tekerine çıkmaya da çalış.. Bakalım hepsini birden yapabilecek misin ;D

discovery-V8' Alıntı:
Bahsettiğim Defenderi balık gibi ucunda sallandıran gri olandandı, insan inanamıyor o incecik şeyin nasıl olupta o yükün altında sağlam kalabildiğine.

Evet. Bir de ben ürküyorum alıcaz marin halatı denicez 2-3 çekecek 10. da kopup bi tarafımıza gelecek diye. Hangi madde veya karışımdan yapılmış kimse bilmiyor tabi. Tuğsan "makina bekliyorlar" dedi ama iş biraz naylon, kevlar falan malzemeyle alakalı değil mi? Ya çeliklerle devam etmeli ya da beklemeli bence. Çok hevesli olan Huma'da 470 olana göz atabilir. İndirim de olur heralde biraz. Aynı değerlerde olduğu, sadece renginin solduğunu söylediler. He birde mavi oluşu var tabi. :smiley: Patronun kendi Defender'ında mavi olanı kullanmasını referans gösterdiler.

Bu arada Yavuz bey ısınmaya karşı dayanıklılıkla ilgili; sentetik vinç halatlarında tambura temas eden ilk birkaç sırayı nomex denen ısıya dayanıklı elyaf malzemeyle kaplıyorlar. Huma'dakinde de böyle, Warn'da da böyle. Alternatif malzemeden kendileri üretecek olanlara duyrulur.

iksje' Alıntı:
Evet. Bir de ben ürküyorum alıcaz marin halatı denicez 2-3 çekecek 10. da kopup bi tarafımıza gelecek diye. Hangi madde veya karışımdan yapılmış kimse bilmiyor tabi. Tuğsan "makina bekliyorlar" dedi ama iş biraz naylon, kevlar falan malzemeyle alakalı değil mi? Ya çeliklerle devam etmeli ya da beklemeli bence. Çok hevesli olan Huma'da 470 olana göz atabilir. İndirim de olur heralde biraz. Aynı değerlerde olduğu, sadece renginin solduğunu söylediler. He birde mavi oluşu var tabi. :smiley: Patronun kendi Defender'ında mavi olanı kullanmasını referans gösterdiler.

Bu arada Yavuz bey ısınmaya karşı dayanıklılıkla ilgili; sentetik vinç halatlarında tambura temas eden ilk birkaç sırayı nomex denen ısıya dayanıklı elyaf malzemeyle kaplıyorlar. Huma'dakinde de böyle, Warn'da da böyle. Alternatif malzemeden kendileri üretecek olanlara duyrulur.

Ne güzel fikirler çıkıyor , demekki ısıya dayanım problem olmayacak bu durumda , tabi bu malzemeyi temin edebiliyorsak.

Birde aklıma şöyle birşey geldi, Diyelimki istediğimiz yükü taşıyan halat ın kalınlığı fazla geldi ve max 15 metre vinç e sarabildik, geri kalan 15 metrelik kaybı ektra yanımızda tasıycagımız 15-20 metrelik aynı malzemeden ek halatla halledemezmiyiz? benim için yer sorunu yok.

selamlar

discovery-V8' Alıntı:
15 metrelik kaybı ektra yanımızda tasıycagımız 15-20 metrelik aynı malzemeden ek halatla halledemezmiyiz?

Warn'da 'wire rope extension' diye iki ek halat var. Yaklaşık 23 metre uzun olan, 15 metre kısa olan.

http://www.warn.com/truck/accessories/rope_extension.shtml

Warn'da olduğuna göre uygulanabilir demektir. Uca sağlam şekilde eklendiğinde sorun çıkacağını sanmam, ki linkini gönderdiklerim standarta ek olmaları için satılanlar. Siz zaten birde ideal uzunluğu aşmayacak şekilde ekleyeceksiniz. Sadece iki çelik halatın birbirine eklenmesiyle, sentetik halatın eklenmesi aynı durummudur onu bilmiyorum.

Arkidişler,yaklaşık 3 senedir off-road olarak yarışan araçlarda artık vazgeçillmez bir ekipman olan sentetik vinç halatını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Ben burada halatın özelliklerini verirsem,yanlış yönlerdirme yapıp,sağdan soldan benzer ürünleri almaya kalkışanlar olabilir ve kullanım esnasında yaşanılacak sorunlardan sorumlu tutulurum.Bu işi yapacak firma yıllardır bu işi yapıyor ve bu sentetik vinç halatı diye tabir ettiğimiz ürün,başka yerlerde de kullanılacağı için makinasınıda getirtiyorlar.Yoksa bizim için gelen bir makina deyil.Fiyatıda 350 tl (25/30 metre)civarlarında olacak tabi gene bu fiyat STREP de olduğu gibi talebe göre düşecek.Şuan ilk olarak STREP işini netleştirelim.Yöneticilerimizden Uğur abi ve Mustafa abi test işlemi bittikden sonra liste oluşturmak için konu başlığı açacaklar.

işte forumun güzelliği...

benim gibi bir deli kuyuya taş atıyor ve sonra hep beraber ortaklaşa çıkarıyoruz...

sonuç = forum üyelerine fayda olarak karşımıza çıkıyor...

uğur abi ve mustafa abi test etsin hemen listeyi oluşturalım...

ilgilenen herkese teşekkürler...

Detayları merakla bekliyoruz, bende bukonuda bauhaus marin bölümüne baktım mak.4500Dan kapasiteli yani 562 kg kopma dayanımlı halatlar gördüm ki kalınlık 18mm lere çıkıordu, hayal kırılıgı ile ayrılmıştım. Yeni neler var diye bakınırken başlıgı gördüm elinize sağlık güzel bir paylaşım inşallah sonuça ulaşırız.. ;)

Bu arada şunu belirtmek isterim,kesinlikle ticari bir hareket yoktur.Üretici firma toplu alım yapılırsa ürünün daha hesaplı olacağını ve kendilerinin tek tek arayanlarla ilgilenemiyeceklerini ve tek tek üretemiyeceklerinden dolayı firma ve tlf yazmadım.Esas işleri bu deyil çünkü,tamamen tesadüf eseri dolaşırken merak edip,konuyu anlatmamızdan ve ilgi göstermelerinden başladı herşey.

halat sarımı ve uzunluğunun vincin performasını, binen yükü sonuçta da süratini etkiliyor, kısa halat ile tambur bir turda daha az sarıyor, uzun halat var ise tamburun çapı daha geniş olduğundan bir turda daha fazla sarıyor.. hangisi daha iyi?

Jeepcj7' Alıntı:
halat sarımının ve uzunluğunun vincin performasını, binen yükü sonuçta da süratini etkiliyor, kısa halat ile tambur bir turda daha az sarıyor, uzun halat var ise tamburun çapı daha geniş olduğundan bir turda daha fazla sarıyor.. hangisi daha iyi?

çap artıkça bir turda doladığı halat miktarı dolasıyla çektiği mesafe artacaktır... dişli çarklar mantığı. bence tambura ne kadar çok halat üst üste sarılırsa vince gelen yük o kadar artacaktır.

kısa halat sarıp halatı strap veya ek halat ile uzatmak ve her seferinde yaklaşık 15m vinçleyip sonra açıp tekrar vinçlemek daha mantıklı olacaktır...

tambur çapı az halat sarıldığı için artmayacak ve vince daha az yük binecektir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR