Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Güney kasabalarımızın neredeyse tamamında benim bildiğim, 20 yıldan bu yana (öncesi de vardır mutlaka, ben 20 yıldır takip ediyorum) sürekli tekrarlanan bir olaydır bu. Başlangıçta belediyeler sorumlu tutulurdu ancak münferit olaylarda bir çok kez şahısların yaptığı ortaya çıktı.
Güney kasabalarımızda sahipli köpekler de çoğunlukla özgürce dolaşabildiği için husumetlere yol açabiliyor bu durum. Köpek sahipleri bile köpeklerinin anlaşamaması nedeniyle birbirine düşman olabiliyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının sayıca artması da çok çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Kuşkusuz "zehirleyerek öldürme" insanlıkla bağdaşmayacak bir durum.
Son yıllarda belediyelerin sokak hayvanlarına ilgisi sevindirici... Ancak kısırlaştırma çalışmalarının sanırım daha ciddiye alınması gerekiyor. Çocukluğumdan bilirim, Bursa'da bile köpekler çok büyük sürüler halinde dolaşırdı. Caddeye ya da kaldırıma topluca yattıkları zaman aralarından geçmeye korkardık... Onlar bizim en sadık dostlarımız. Ama korkan, çekinen ve hatta sevmeyenlerin de olduğunu unutmamak gerek. Sanıyorum sorunun tek çözümü populasyonlarını ve sağlıklarını kontrol altında tutmak.
Olayın örtbas edilmemesi ve sorumlusunun mahkemeye intikali gelişmesi sevindirici... Umarım hak ettiği cezayı bulur.