Bu pazar yine çocukların dershaneleri yüzünden evdeyiz diye hayıflanırken,kızların kedisine evden ilk çıkış ve
çevre gezisi yaptıralım diyerek Maltepe sahilde kahvaltıya gittik.
[attachment=2]
Dedim ya ilk sokakla tanışmasıydı yakışıklının ürkeklik ve şaşkınlığını atması epey uzun sürdü sonramı çocukların maskotu oldu.
Arkadaşlar daha öncede gündeme geldi ama bugün bir arkadaş bana karavanların birinci köprüden geçip geçemediğini sordu bende bu konuyu net bilemediğim için cevap veremedim daha doğrusu bu konuyu devletin konuyla alakaları ne kurumları nede memurları tam biliyor herkes maddeleri okuyup nasıl anlıyorsa o şekilde uyguluyor,bu durumda bu işin aslını bilen varmı yada karavanıyla birinci köprüden geçen varmı yada bu konuda son bir kanun yasa falan çıktıysa bilen dostlar paylaşırsa seviniriz..
karavan birinci köprüden geçiyormuş, ama polisler aracı dışarıdan karavana benzetemezlerse her ihtimale karşı çevirebiliyorlar, ruhsatı görünce salıyorlarmış...
karavan birinci köprüden geçiyormuş, ama polisler aracı dışarıdan karavana benzetemezlerse her ihtimale karşı çevirebiliyorlar, ruhsatı görünce salıyorlarmış...
Süreç aynen bu şekilde işliyor. M sınıfı yolcu taşıma ruhsatlı araçlar 1. köprüden geçer. Öyle olmasa minibüsler de geçemezdi. Karavan da M sınıfı özel amaçlı taşıttır.
Süreç aynen bu şekilde işliyor. M sınıfı yolcu taşıma ruhsatlı araçlar 1. köprüden geçer. Öyle olmasa minibüsler de geçemezdi. Karavan da M sınıfı özel amaçlı taşıttır.
Terzi söküğünü dikemezmiş... ;D
Biliyorsun benim aracın TSE-TÜV vb. işlerini ben yaptırmadım, ruhsatı alırkende o heyecanla hiç farketmedim... :-\
Birara hallederim , kaç kuruş sıkışmışsa ödeyeceğiz artık...
Biliyorsun benim aracın TSE-TÜV vb. işlerini ben yaptırmadım, ruhsatı alırkende o heyecanla hiç farketmedim... :-\
Demekki benim aracım karavan diye geçmeye çalışan dostlar bu durumda ceza yiyecek Cem dostumun yazdığı M ve N olayı doğru ama kaç kişinin aracında sınıfı M görünüyor ???
M , N sınıfı işi muallak. Benim ruhsatda da da N sınıfı yazıyor. Birde ben ruhsatı çıkarmadan trafik tescilde ki memura sormuştum. Proje yapılıp aracın içi değişmişse N sınıfı olması normal demişti. Gerçi memur başka şeylerden de bihaberdi ama durum böyle. Ne yapalım N sınıfı olarak kullanacaz. Bir zararını görmeyiz herhalde.
TÜV muayenede projede N veya M sınıfı yazısına (proje yanınızdaysa götürün yoksa tescilden dilekçeyle isteyin) ve EK1 birde yazdığınız N-M ona göre okeyliyor.
Şayet proje N olarak onaylandıysa işiniz sil baştana döne bilir.
Aracın muayenesi dolmaya yakın değiştirmekte fayda var nasıl olsa aynı parayı alıyor,
EK1 doldururken başka değişikler (Örneğin: boya, logo ... gibi ) faturası varsa onaylıyor. TÜV onayından sonra tescile gidiliyor.
Arkadaşlar, yasa açık. Motokaravanlar M sınıfı özel amaçlı taşıtlardır. Bknz. Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 5 - 1. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html Karayolları Trafik Kanunu Kamp taşıtı: (Ek fıkra: 17/10/1996 - 4199/1 md.) http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html
Onaylattığınız motokaravan dönüşüm projeleri de "N sınıfından M sınıfına tadil projesidir." Bu proje onaylanıp ruhsata motokaravan yazıldıysa iş bitmiştir. Ruhsat yeniden düzenlenirken N sınıfı olarak düzenlenmesi, tamamen düzenleyen memurun bilgisizliğinden kaynaklanmaktadır. Belki de basit bir dilekçe ile ilgili trafik şubeye başvurulduğunda düzeltilebilir. Sonuçta bu durum ruhsatı düzenleyen memurun hatası. Yeniden Ek-1, muayene falan işleri çok saçma. Buna gerek kalmayacağını düşünüyorum.
Tabi 1. köprüden geçerken memur N sınıfını gördüğünde derdinizi anlatmanız zor olacaktır.
Belki de basit bir dilekçe ile ilgili trafik şubeye başvurulduğunda düzeltilebilir. Sonuçta bu durum ruhsatı düzenleyen memurun hatası. Yeniden Ek-1, muayene falan işleri çok saçma. Buna gerek kalmayacağını düşünüyorum.