Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 997,998

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Toprak' Alıntı:
anlaşıldı sen gerçek izmirli değilsin :smiley:

Birbirlerini yemekten başka birşey yapmayan İzmir takımlarını ne yapayım Erkut,

Bir Altınordu vardı , UEFA da harikalar yaratan. Amatör kümeden ancak bu sene kurtulup 3. lige çıktı.
Keza Göztepe de öyle. İsim değişikliği vs vs ler ile ayakta durmaya çalışıyorlar.
İzmirspor ise Narlıdere de ki tesislerinin elektrik parasını bile ödeyemiyor. Zamanında 3 büyüklere futbolcu satardı.
Altay ve Karşıyaka mı.? Öyle bir takım var mı bu kentte.??
Gazetelerde sadece başkan şunu dedi , rakip başkan adayı bunu dedi haberlerini okuyoruz.
Ne sportif bir başarı ne alt yapının bir başarısını duyuyoruz.
Sadece birbirlerinin üzerine çıkma, yağ ve tuz kullanmadan birbirlerini yeme faaliyeti sadece.

Allahhh be , ne döktürmüşüm.
Şimdi fanatik taraftarlar beni kesmeye gelir.
:D

Bildin Erkut :smiley: İzmir li değilim .yanlız şu var ki İzmir i çok benimsemiş biriyim.Hatta başka bir yerde yaşama düşüncesi bile,rahatsız ediyor beni.

Takım muhabbeti mi acildi? :smiley:

Aha bildigim yerden cikmis :smiley:

Elbette Fenerbahce :smiley: Ancak Izmir takimlari uzerine konusuyorsak, Izmir takimi taraftarlarina cok saygi duyarim. Insan kendi ilinin takimini desteklemeli, ona inanirim. Ve keske benim ilimde de bu bilinci yaratan takimlar olsaydi da, ben de Izmir takimi destekleseydim derim hep. Izmir takimlarina kizarim.

Neyse, baska birsey soyleyecegim. Geocaching'i denemis miydiniz? 7-8 baslik asagidaymis :smiley: Bugun ilk kez deneyecegim :smiley: Cok zevkli bir seye benziyor. Ozellikle aramizdaki "en cok gezen ve en cok bilen" kisinin mutlaka yapmasi, bence bu aktiviteyi ucuracaktir :D Mesajim yerine gitmis midir TezzMertek? :D :D :D (Belki de daha once denemissindir?)

Bugun deneyeyim, ilk deneyimleri anlatirim, biliyorsunuz duramam :D

Not: Bu arada Oryantiring ile iligli olmlu veya olumsuz bir donus olmadi. Bunu olumsuz mu almaliyim? yoksa ancak yapilir mi?

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Takım muhabbeti mi acildi? :smiley:

Aha bildigim yerden cikmis :smiley:

Elbette Fenerbahce :smiley: Ancak Izmir takimlari uzerine konusuyorsak, Izmir takimi taraftarlarina cok saygi duyarim. Insan kendi ilinin takimini desteklemeli, ona inanirim. Ve keske benim ilimde de bu bilinci yaratan takimlar olsaydi da, ben de Izmir takimi destekleseydim derim hep. Izmir takimlarina kizarim.

Neyse, baska birsey soyleyecegim. Geocaching'i denemis miydiniz? 7-8 baslik asagidaymis :smiley: Bugun ilk kez deneyecegim :smiley: Cok zevkli bir seye benziyor. Ozellikle aramizdaki "en cok gezen ve en cok bilen" kisinin mutlaka yapmasi, bence bu aktiviteyi ucuracaktir :D Mesajim yerine gitmis midir TezzMertek? :D :D :D (Belki de daha once denemissindir?)

Bugun deneyeyim, ilk deneyimleri anlatirim, biliyorsunuz duramam :D

Not: Bu arada Oryantiring ile iligli olmlu veya olumsuz bir donus olmadi. Bunu olumsuz mu almaliyim? yoksa ancak yapilir mi?

Takım muhabbeti fazla dallanıp budaklanmasın Ulaş .
:smiley:

Geocaching mi ? O da ne.? Valla hiç ilgimi çekmedi nedense açıp okudum dersem inanmayın.
:smiley:

Aksama yazamam herhalde ama en kotu ihtimal yarin yazarim, neler oldugunu ama dedigim gibi Izmir'in belki de en cok gezen ve dogal olarak en cok bilen'i olarak konuya egilmen, bir anda patlatabilir :smiley:

Ne anladigimi anlatayim mi? yoksa asagidaki baslikta, ustasindan mi ogrenirsiniz?

Hatta durun, kisaca anladigim su:
_"Herkes gorse iyi olur" dediginiz kisa uzunlukta bir parkur biliyorsaniz veya bir noktaya geldiginizde "Insanlar, gelip bu manzarayi gormeli" diyorsaniz, oraya bir kutu sakliyorsunuz.
_Internette belli yerlere bu kutunun bilgilerini ve oraya neden gidilmesi gerektigini yaziyorsun.
_Geri kalan bilgi bence detay...
_(Bu arada asagidaki basliklarda kutu nasil hazirlanir, nasil saklanir, nasil bulunur, vs. yaziyor...)
_Ben kutu bularak baslayacagim ki, bir kutu neye benziyor, gercek halini goreyim... Sonra kendi kutularimi saklayacagim...

Dedigim gibi detaylari ve yasadiklarimi yarin-oburgun anlatirim... :D

Not: Yukaridaki 2 cumleyi surekli soyledigine emin gibiyim. Yanlis miyim?

GeoCaching hakkında öğrenmek istediğiniz herşey bu linkte ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14105.new#new

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Nerede oldugunu biliyordum, ama insanlara armut pisirdigini dusunmemistim ;)

Sanirim ilgini cekmeyi basardim. Sanirim bundan sonra KUTU KUTU pense :smiley:

İzmir de saklı kutu var mı ki.?
Geocaching sayfasını pek inceleyemedim.
Çok uygun noktalara (tabii bazıları epey zor yerler olacak) kutu yerleştirebiliriz.
Her doğa yürüyüşünde hemde. :smiley:

Evet, benim de hedefim o. HEr yuruyuste 1 kutu ile bir anda doldurabiliriz Izmir'in guzel manzaralarini...

Ben, Izmir ve cevresinde kayitli 3 kutu bulabildim. (Geocachinturkiye'de 0, Geocaching (Uluslararasi) 3 tane) Hatta birisini bugun gidip alacagim umarim... Benim bulduklarim: Dogancay civarinda (anten kulesinin civarinda) 1 tane, Eski Foca-Yeni Foca arasinda 1 tane, Gulbahce'de 1 tane... Bugun hedefim Dogancay, 1-2 haftaya Foca'dakine gidip bakarim herhalde... Gulbahce icin biraz tecrubelenmem lazim. Denizin ortasindaymis cunku :smiley:

SOnucta her yuruyus (veya en kotu 2-3 yuruyuste 1 kutu biraksak ve Izmir'de bununla ilgilenecek 4-5 kisi olsa) 1 yila kadar birbirimizin kutularini bulmaya da baslariz. Asil eglence baslar...

BU arada isi ogrenince ilk birakacagim yeri de tasarliyorum :smiley: Isi ogreneyim hele bir :smiley:

Bu arada armut pisireyim mi? Yoksa geocaching.com dan Izmir ve cevresindeki kutulara bakiyor musunuz?

veya durun biraz pisireyim, altini yakmayayim: Izmir cevresinde (en yakinda) bulunan 3 kutu:

The Best Of Izmir (Evka 6) > http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=1e9345fe-9af1-4d58-b81c-9f286b1a2284
Last Paradise (Foca) > http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=5344dd07-1045-4637-881f-087dadb8593c
derin (Gulbahce) > http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=6b0f0b01-1e43-4290-bcff-bf4bce71eb93

Gerisini aramak veya Izmir disindakilere bakmak icin

www.geocaching.com a bakabilirsiniz. Hatta daha da guzeli 6-7 baslik asagida Define Avi-Geocaching basligi var. Orada ustasi anlatmis herseyi. Izmir'de Istanbul'daki kutulari, neler yapildigini. Oradan inceleyerek baslayabilirsiniz...

Gorusuruz

Doğançay için yardımcı olayım.
Bende GPS de var.
Koordinatları rahatça buluruz. Artı oraları da parkur bazında bildiğimden gezmişte oluruz.
Ama bu sıcak havalarda Doğançay da cebelleşmeyelim diyorum yine de.
:D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,790
Kaydolan Son Üyemiz
osmanecrin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.