Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 999,113
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

gkcv' Alıntı:
Merhabalar, Ben Gökçe Vatansever, 17 yaşındayım ve Ankara Nermin Mehmet Çekiç Anadolu lisesinde okuyorum.
Doğayı müthiş seviyorum; ama henüz pek trekking deneyimimim yok eh yavaş yavaş olucak artık..
mutlu kalın, güç sizinle olsun.....

Merhaba Gökçe ;

Gezenbilir.com Ailesine ;
hosgel.jpg

Ebru ;
Tanışma platformuna yazmış olduğunu bu mesajı buraya alıyor Gökçe ile olan 1-2 adet olsada muhabbet mesajlarınızı siliyorum.
Trekking Tanışma Platformuna yeni gelen arkadaşlarımıza Hoşgeldizin mesajlarımızı bile burada yazalım lütfen.

Thank You.
dilemma' Alıntı:
hoşgeldın gökçe aramıza emınım burda aradıgın herseyi bulacaksın ;) benımde daha trekking deneyimim olmadı bır grup halınde ama yakın zamanlarda olacak artık ;D daha önce gelseydin belki sen kazdağlarına yetişirdin :-\ (benım son anda aksılık cıktıda :-\ ) tekrardan hoşgeldin...

Etiketler

gkcv' Alıntı:
teşekkürler, hoşbuldum
uygun zamanda olduğu sürece katımlaya çalışıcam ama yazın daha sık olucaktır, bir aktivitede görüşümek üzere...

Ankara'da yaz aylarında Trekking yapan gruplar var mı ki.?
Ankaralı arkadaşlarımız bu konuda seni gelecek hafta bilgilendirir.

ayrıca sabah erkenden sitede görev bilinciyle bulunman da taktire şayan bir davranış. geçen ay emirgana gitmiştik lale şenliğine sana oradan lalelerden bir nazar boncuğu teması hediye ediyorum. ;)

emirganlaleenlii13.jpg

malum biliyorsun en azından okumuşşundur. ay sonunda bizim şilede etkinliğimiz var. ben çadırım olmadığı için şimdilik bungalowda konaklayacağım.

konuya vakıf olmadığım için doğa malzemeleri satan yerlere sordum. fakat soruma soruyla karşılık verdiler ve ben cahilliğimden pek tatminkar cevaplar veremedim.

yazlık ve kışlık oluyormuş galiba. muhavemetli olması nedeni ile galiba kışlık olanı tercih etmeliyim diye düşünüyorum.

Kamp Çadırları hakkında kendi kişisel Web Sitemden bir link vereyim Bülent Bey ,

http://www.deretepe.org/index_dosyalar/page0013.htm

Ayrıca aklınıza takılan soruları da yanıtlayabilirim.
Kampçılık konu başlığı altında da çadırlar hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

sağol bakarım. ayrıca bey hitabını okudukça bana hitap edilmediğini düşünüyorum. bunu mesafe kısaltmak olarak algılama.

Evet Çadırlar yazlık ve kışlık olarak ikiye ayrılsa da bunlar bile kendi içlerinde çeşitlere ayrılıyor.
Üç mevsim - Dört Mevsim - Beş Mevsim.

Yüksek irtifalarda kamp kurmayacağınıza göre Kışlık çadır almanıza pek gerek yok.
İlle kışında kamp yapacağım diyorsanız o zaman bilemem tabi.

peki bu satıcılara sorsam yoğurtçu misali ayranım ekşi demezler. ihtisas sahibi olan markalarımı tercih etmeliyim.? mesala lafuma gibi ? ve kaç kişilik almalıyım? ben yalnızda gitsem 2 kişilik almayı düşünüyorum keza. ve benim evim adalara yakın zaten şimdilerde onu araştırıyorum. zira akşamın kızıllığını hem fotoğraflayıp hemde yeni güne oradan merhaba demek istiyorum. bu kabilmi?

Behiç Bülent Dağdeviren' Alıntı:
peki bu satıcılara sorsam yoğurtçu misali ayranım ekşi demezler. ihtisas sahibi olan markalarımı tercih etmeliyim.? mesala lafuma gibi ? ve kaç kişilik almalıyım? ben yalnızda gitsem 2 kişilik almayı düşünüyorum keza. ve benim evim adalara yakın zaten şimdilerde onu araştırıyorum. zira akşamın kızıllığını hem fotoğraflayıp hemde yeni güne oradan merhaba demek istiyorum. bu kabilmi?

Tanınmış markaları almak her zaman güzel olmayabilir.
Bende Rhino U-400 modeli var. Çok tanınmış bir marka olmsada hayli sağlam ve iş görüyor.
Lafuma çadırlarında önemli bir eksikliğini görmedim.
Tercihen 2 kişilik çadır almalısınız.
Tek kişilik çadırlara sığmanız zor. :smiley:
Tek kişilik çadırları ancak bu işe yıllarını vermiş ve minimum sayıda malzeme ile kamp atan doğa sporcuları kullanıyor.
3 kişilik çadır ise gereksiz ağırlıktan başka birşey kazandırmaz size.

Tavsiyem ; 2 kişilik , çift kapılı , çift tenteli ve mümkünse alimunyum pollü 3 mevsimlik çadır almaya bakın.
Yaz kamplarınızda üst tenteyi örtmeden de kullanma imkanınız olur.
Üst tenteyi kulllanmayınca güneş ışınlarından yıpranmasına da engel olursunuz.
Yaz kampların da üst tenteyi kullanmayacak olsanız da yine de yanınızda bulundurun.
Ani bir yaz yağmuru kamp etkinliğinizin tadını kaçırmasın.

senin yazmış olduğun adresi incelerken beni adrenelin diye bir siteye yönlendirildim. orada dediğin gibi bir 3 mevsimlik iki kişilik lafuma bir çadır buldum. ama 4.2 kiloymnuş şimdilik tek kusuru bu. yorumlarda bu doğrultuda. sen onu biliyormusun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,791
Kaydolan Son Üyemiz
hayklaz422

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR