Serie III den 90 Doğru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sehirlikarga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,731

Etiketler
Ynt: Serie III den 90 Doğru

Fotoğrafları merakla bekliyorum.

Orijinal halini tercih ederdim doğruyu söylemek gerekirse.

aracımın yeni motorunu yerleştirmekte biraz zorluk çektik. Makinamı yerleştiren ustamla konuşmalarımız sonucu öncelikle radyatörü oldukça büyük kullanmamız gerektiği konusunda karar vardık. Hava filitresi konusunda orjinalisin bulamadığım için birkaç değişik araçlara ait hava filitresini denedik. Geneli aşırı gürültü ve çekişte hissedilir bir azaltma yapan filtrelerden sonra geçici olarak bir renault 12 nin filtresini yerleştirdik.

DSC_0025.jpg

tabi şinorkel.... Mazotlu bir dört çekerin olmazsa olmazı...
Burada hala daha çözemediğim bir sorun yaşıyorum. (Hava filitresinin orjinalini buluncaya kadar bu sorunu yaşamay da devam edeğim) Şimdilik sadece bir aksesuar ama ya suanki filitreden yada alacağım yeni filtreden bu sorunu da çözeceğim

DSC_0029.jpg

Arkadaşıman şahin görünümlü doğanından aldığım koltuklar LR için bir çok eleştiriye sebep olan tahta üstü sünger suçlamasını benim aracım için yapılamaz durumuna getirdi. Şanzımanın çevresini ise bakla saçla dönerek daha sağlam yapıya sahip olmasını sağladım.
Not serie III e ait şaftlarım defender 110'nun şanzımanına takınca baya uzun geldi ve tornacı işi çıktı onuda bu hafta fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağım

DSC_0027.jpg

DSC_0026.jpg

DSC_0031.jpg

abi koltuğun arkasındaki demiri sökünce arabanın üstü de sökük, kupa esnemiyor mu kalabalık binince?

devir saatinizi dizel motora uydurabildiniz mi :smiley:

Özgür

Benim LR da kupa yerini brandaya bıraktı...
Aractın orjinal göstergeleri arasında devir saati zaten yok. Ama km teli dersen henüz yeni şanzımana eski km telini adapte edemedim. (Gerçi radara yakalanma ihtimalin pek yok bu araçta)
Devir saati olarak da daha sonradan alacağım bir göstergeyi eklemeyi düşünüyorum.

km telini uydursan da abi, bence doğru hızı göstermeyecek, çünkü defender ile serieslerin ayna mahruti oranı ayrı, önceki haliyle yeni şanzımanın aynı hızda km telini aynı devirde döndürüyorsa sorun olmaz, bir deneyene sormak lazım...
abi bu baklava dilimi şekilli alüminyum sacı nerede kestiriyorsun, ben İzmir'de birkaç yere sordum, çok abartılı fiyat verdiler, çok da yakışıyor çamurluk üstüne ve kapıların altına ben de yaptırmak istiyorum...

özgür bey alimiyum baklava desenli sac bende defenderin kasa içini komple kaplattım 400ytl ortalama maloldu tabaka halinde satılıyor degişik ebatlarda yanlız ayni aliminyum a benzeyen lastik döşemede var ondan istedigi ölçüde döşeme kamlamacılarından temin edebilirsin .
014-1.jpg

Sağol Yunus abi, ben her yerde gördüğüm için bunları, daha ucuz bir şey olabileceklerini düşünmüştüm... gerçi sizin kaplanan alan büyük ama benim 2 çamurluk için montaj hariç 100 lira demişlerdi, o bana pahalı gelmişti çünkü yüzey küçük parça alüminyumdan yapacaktı

ilgin için teşekkür ederim

100 ytl cok demiş biz kasa içine yaklaşık 5m2 caç kullandık ama kendimiz yaptık sadece perçinlerine 20 ytl verdik sende ellinden gelebiliyorsa saci kendin al kendin yap o kadar zor biiş degil .
he bu arada abi demesende olur ben 31 yasındayım kendimi yaşlı hıssetmek istemiyorum :D

saygıdan, aramızda 10 yaş var :smiley: perçinim var zaten, bana bir tek bunu istediğim şekilde kesmemi sağlayacak bişi lazım. sac makası iş görür mü? siz keserken ne kullandınız? kaç mm alüminyumdan yaptınız onu da sorayım

Sacın en incesini kullandık yanılmıyorsam 1mm biz ana parcaları izmit sanayisinde kestirdik ve büktürdük ara yerleride sac makasıyla kestik güzelce torpüledik güzel bi makas bulabilirsen kesersin yanlız percinler sadece göruntü olsun yani kücük olsun altınada slikon sıkarsan daha iyi olur . ama genede sen döşemecilere bak lastik cok daha uzuz ve kolay olur alımınyumdan farkı anlasılmıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR