Series 3 1972 Kalorifer Fan Motoru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,497

ozo

series çelebi :)
selamlar
1972 series 3 için kalorifer fan motoru arızalandı yedek parça yada tavsiyesi olan varsa rica ederim
teşekkürler

mazıla yay.alaca  güneyi 022.jpg

Ynt: Series 3 1972 Kalorifer Fan Motoru

Benim 82 Series III'ün ki arızalıydı. Hurdacılarda Ford Zephyr fan motoru aldım hemen hemen aynı... Ancak üzerinden çıkanı da dinamocuda yaptırdım yeni taktığımdan iyi oldu, yedek olarak saklıyorum. Dinamocularda tamiri mümkün yani parçanın.

söktüm
elektrikçi burçları gitiş dedi(artık rulmanlarınımı kastetti bilemedim:smiley:).ben spreyle bi temizlik yapıp deniyeceğim.sargılardaysa bobinajcı alternatifini değerlendiriyim teşekkürler alternatif marka içinde saygılar

ozo' Alıntı:
söktüm
elektrikçi burçları gitiş dedi(artık rulmanlarınımı kastetti bilemedim:smiley:).ben spreyle bi temizlik yapıp deniyeceğim.sargılardaysa bobinajcı alternatifini değerlendiriyim teşekkürler alternatif marka içinde saygılar
Araçlar eski olduğundan her parça metal ve tamir edilebilir:smiley:)) Neredesiniz bilmiyorum ama dinamocular her halükarda tamir edebilir...Benimki Kızılaydan çıkma bir hurdadan sökülmeydi 35 yıl falan yatmış ve paslanmış, o yapıldıktan sonra hepsi yapılır bence...

Kalorifer motorunun tamiratı ile uğraşıp çıkmasını arayacağınıza gidip yenisini almanızı tevsiye ederim. Yerli malı olarak tüm elektrikçilerde bulunur. Kolay gelsin.

SERİ 3 109' Alıntı:
Kalorifer motorunun tamiratı ile uğraşıp çıkmasını arayacağınıza gidip yenisini almanızı tevsiye ederim. Yerli malı olarak tüm elektrikçilerde bulunur. Kolay gelsin.
Bendeki Smiths orjinal çamurluğa bağlı kaloriferdi, kesinlikle yakın birşey bile bulamadım Ankarada. İçeride Seri 2'lerinki gibi bir motorsa belki farklıdır ama diğerinin bulunamayacağına neredeyse eminim. İngiliz Kemal en son aspiratör motoru uyabilir demişti o şkilde de bakamadım.

Bana da o kalorifer in eadyatöründen lazım. Benimki çürümüş kaçırıyordu antifiriz yiyince iptal ettim bende

Sent from my iPhone using Tapatalk

burakuysal' Alıntı:
Bana da o kalorifer in eadyatöründen lazım. Benimki çürümüş kaçırıyordu antifiriz yiyince iptal ettim bende

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kutunun içindeki radyatör sanırım Ford kalorifer motoru ile uyumlu...Ben şişletmiştim radyatörcü Ford bu demişti...

umut401' Alıntı:
Araçlar eski olduğundan her parça metal ve tamir edilebilir:smiley:)) Neredesiniz bilmiyorum ama dinamocular her halükarda tamir edebilir...Benimki Kızılaydan çıkma bir hurdadan sökülmeydi 35 yıl falan yatmış ve paslanmış, o yapıldıktan sonra hepsi yapılır bence...
bobinajcı değerlendirmesi: sargıları yanmış sarılması gereklidir.ama önceki sarım bobinajcıda değil oto elektrikçisinde sarılmış büyük ihtimalle,orjinal sargı kalınlığı belirli değil,aynı kalınlıktaki (yanmış olan)sargı ile sararsak tekrar yanabilir.dedi.
Sizlerden sargı kalınlığını öğrenebilme ihtimalim varmı.teknik föylere bir baktım yok giibi.teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler