Seyir Halinde Ambulansa Yol Vermek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,072

unal

gsm 0554 280 21 87
Yer
istanbul
arkadaşlar yeri geldiğinde herkes yol veriyorum diyo ambulansa fakat bu hafta sonu yaşadığımız bir olayda gördümki artık iyicene ruhsuzlaşıp bencilleşmiş insanlar kemerburgazdan maslaga gidene kadar hiçbir araç ambulasnsa yol vermedi hatta bazı kendilerini bilmezler kulağına kulaklık takıp telefonla sohbete dalıp arkasında araçmı var gelenmi var diye bile düşünmüyor yada anbulansı önüne ben geceyimde sıkışık yerde daha hızlı giderim düşüncesi var UNUTMAYINKİ BİRGÜN SİZLERDE BUNU YAŞAYABİLİRSİNİZ

emniyet şeridi ihlalinden ceza yiyenler hiç hayıflamasın cünki diğer sırada bekleyenler zeka özürlü olduğundan beklemiyor lütfen bu tip konulara daha duyarlı olalım

Etiketler
Ynt: Seyir Halinde Ambulansa Yol Vermek

ambulanslara yol veriyorum , herkesde vermelide, ben birgün ambulansa yol verilmesini fırsat bilip hemen ambulansın arka tamponuna yapışıp giden uyanıklardan birisine yaradana sığınıp yandan giricem. Bir insan nasıl bu kadar utanmaz, saygısız olabilir aklım almıyor.

bu sebepten dedim zaten bildiğiniz gibi uyarın diye cj ile falan denk gelirse hiç şansları yok zaten kürşat

Çok önemli bir konuya değinmişsiniz teşekkürler... dile getirdiğiniz bu sorumsuzluğun son aşaması özellikle büyük şehirlerde artarak devam ediyor.. bunu yapan kişiler ne yazıkki bir gün kendileri yada bir yakınları o ambulansların içinde olup 1 dakikanın bile ne kadar önemli olduğunu gördüklerinde belki anlayacaklar ama büyük olasılıkla kendileri gibi davrananlar nedeniyle geç kalmış olacaklar ...

Tamam arkadaşlar çok doğru ambulans, itfaiye gibi araçlara yol vermek ap ayrı bir olay bazıları (onları sınıflandırmaya ne terbiyem izin verir nede site yönetimi zaten anlayan anladı) var özellikle İstanbul'daki arkadaşalrımız köprü yaklaşımlarında fark etmişlerdir.Aslında hiç birşey olmayan sadece yaratık tan ibaret olan birileri varki saygısızlığın daniskasını yapıyorlar.Ne ve kim oldukları pek belli olmayan (aslında belli herkes kim olduklarını çok iyi biliyor) araçları koyu camlı (bu araçlar inanın reno clio bile oluyor derken clio ları kötülüyorum zannedilmesin) kendilerine çok önemli kişi görüntüsü veren bu yaratıklar araçlarına sıkışık trafikte hemen mıknatıslı tepe lambası koyup sireni acıp yolun en sağına geçer ve devam ederler.Zavallı polisimiz bunları durduramaz niye olaki siyasi biridir beni sürdürür diye korkar.Ben böyle bir aracın arkasına takıldım gittim 500 sel bir arabam vardı ihaleden almıştım makam arabasıydı oda siyah camlıydı polis durdurdu evrak istedi niye giden arabayı durdurmadın dedim o araç polis aracı dedi bende hayır değil dedim çünkü içindekileri tanıyordum bizim mahallede kaportacı idiler sefaköyden çıkma parça bakmaya gitmişlerdi, hemde benim başka bir arabamı topluyorlardı bu arabamdan haberleri yoktu.
İnanın arabasına tepe lambası veya panjura kırmızı mavi lamba koyan birde siren taktımı her yol ona açık yaratık bilmem hangi belediye meclis üyesi veya bilmem hangi partinin ilçe yönetiminde kendini dokunulmaz zannediyor bizim polisimizde onlara ses çıkartamıyor.
İşte arkadaşlar ben onlara mümkün mertebe yol vermemeye çalışıyorum sizlerde vermeyin.Hiç birisi bir ........ yapamaz.Zaten protokoldan olsa koruma ordusu yolu kapatır.
Kalın sağlıcakla.

kasdettiginiz korsanmi yoksa baskalarini enayi yerine koyan uyanik hirsizlarmi dersiniz onlarinda sayisi cok fazla haklisiniz..
bir donem is adamlarinin kimileri iliskilerinin iyi oldugu hastahanelerden trafik saatlerinde ambulans aliyor kimileri ise tamamen trafigi ozel amaclari icin ihlal veya tercihli yollari kullanmak icin hepten kendine bir ambulans minibus yaptiriyorlarmis... olay birkac kere aciga cikinca sanirim polisler isi ciddiye alip engellemisler ama kimbilir devam edenide vardir.. bu is ahlaki ve vicdani bir konu .. polisiye tedbirlerle %100 engellemek ne yazikki mumkun degil ..

Ne hikmetse; Bir kaç defa ambulansa yol verdikten sonra tam arkasına geçtiğimde araba stop etti acaba bir arıza mı var diye çok düşünmüştüm.

Hatta arkamdaki kornaya var gücüyle basınca kendimizi karakolda bulmuştuk bi anda sonrası zaten malumm :smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Sadece hava alanları gibi yerlere servis yapan ambulans ve hasta nakil aracı olduğunu duymuştum.

duyumlara göre hareket etmeyelim yani demek istediğim bunda yolcu yoktur buna yol vermeyelim diye düşünmeyelim cünki bende cok şey duyuyorum bircok konu hakkında ama inanmıyorum

Özel ambulansları bilemeyecek ama 112 yazan Siren calan ambulanslarda acil bir hasta oldugundan %100 emin olabilirsiniz..

kopru yolunda trafik varsa ve sag seritteysem arabanin yarisini emniyet seridine yerlestirip arkadan kopup gelen tipleri durdurmak cok hosuma gidiyor eninde sonunda o seride giriyorlar.. fakat bu sekilde 4 arabayi arama takip polisin yanina kadar gitmistim ve polis beyler rahatlarini bozup ceza yazmaya yeltenmemislerdi...

ayrica tek basina gelip led takip yol isteyenlere de yol vermiyorum o da eglenceli oluyor.

onun disinda ambulansa yol vermeyene rastlamadim ama rastlarsam da kendime hakim olabilecegimi sanmiyorum :D ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR