Shimano Mtb Komponentleri Serisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan E.GURCAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,963

E.GURCAN

Yeni Üye
Merhabalar.

Bisiklete yeni başlayan arkadaşların öncelkili olarak öğrenmeleri gereken şeylerden biride bisikletin üzerinde ne gibi komponentlere ihtiyaç duyacaklarıdır. Bildiniz üzere shimano dünya çapında tanınmış bisiklet parçası üreticisidir.

Ancak ülkemizdeki insanlar herhangi bir bisiklet parçası üzerinde shimano yazınca bu parçanın dünyanın en iyi parçası olduğunu veya çok kaliteli bir şey olduğunu düşünürler. Bu tabiki yanlıştır.

İşte bu yanlış anlaşılmanın önlenmesi amacı ile shimanonun mtb kategorisindeki seriler tanıtmaya çalışacağım.

Üst grupran alt gruba doğru bi sıralama yapıcağız.

xtr.image.-groupLogo-Single-image.dash.200.65.gif

Öncelikle birçok bisiklet severim hayalerini süsleyen. Biraz uçuk fiyatları mükkemel görünüşü ve Üst seviyedeki seriliği ve hafifliği ile XTR.

Yarışlar için üretilmiş üst seviye bir gruptur. Hafiflik rijitlik ve sağlamlığı bir arada sunar. Mükkemmel sürüş performansı verir.

Xtrdan Bir kaç ürün resmi.

xtr.image.-groupTextImage-Single-image.dash.512.384.gif

-Parçalar 9 lu sistem uyumlu

-Kendim şu anda 2007 model Xtr arka aktarıcısını ve pedalını kulanıyorum. Arka aktarıcı 200 gr lık ağırlığı ve net geçişleri ile üst seviye tavsiye edebileceğim bi ürün. Pedal ise kusursuz.
Gerçekten Xtr spd pedal verdiniz her kuruşu hakedecektir.

deore_xt.image.-groupLogo-Single-image.dash.512.67.gif

XT

Shimanonun belkide en çok tutulan serisidir. Üst seviye performansı sağlamlık hafiflik gene Xt için geçerlidir. Ancak Xtr a göre fiyatları çok daha uygundur.

-Parçalar 9 lu sistem uyumlu.

Bu seriden ben 2008 Aynakol ve 2008 Ön aktarıcı kulanıyorum. Ayankol olarak daha düşük bi grup seçmek gerekir diye düşünüyorum.
Xt aynakol çok kaliteli bi aynakol ama bisiklet üzerinde en çok çizilen hasar gören parçada aynakol oluyo çoğu zaman. Bu yüzden birazdaha uygun fiyatlı olan slx aynakol almak daha mantıklı geliyo bana.

Tavsiye: Xt serisinden ruble ve Swadow arka aktarıcı Hidrolik fren tavsiye ederim.

xt_2008_1.jpg

slx.image.-groupLogo-Single-image.dash.300.56.gif

Slx shimanonun yeni çıkardığı bir seri. Slx grubu Lx grubunun yerini aldı. ve Lx grubu başka bi kategoriye kaydırıldı.

Slx Shimanonun orta yolu diyebiliriz. Fiyat performansı yüksek bi grup. Aynı zamanda sağlamlık serilik bulabileceğiniz bi seri.

-Lx için hepsi geçerlidir.
-Parçalar 9 lu sistem uyumludur.

Slx de kulandğım parça yok ama daha önce test etme imkanını bir çok kere yakaladım.

Tavsiye: Slx Aynakol Ve Lx, Slx vites koları. Hidrolik fren tavsiye ederim.

slx.image.-groupTextImage-Single-image.dash.512.384.gif

logo_m530.gif

Deore.

Shimanonun 9 lu sisteme geçiş grubudur. 9 lu sistem performansını uygun fiyatlar ile size sunar. Biraz ağırdır ama oldukça sağlam ve başarılı bi grup.

-Uygun fiyat ve uzun ömür.

Tavsiye: 2008 vites koları, Ruble, zincir.

Alivio.image.-groupLogo-Single-image.dash.282.73.gif

Alivio.

8 li sistemin en üst grubudur. Oldukça sağlamdır. uzun ömürlü kulanım sunar. Çok seri veya üst düzey bi performans vermez ama yıllarca kulanırsınız.

Bir zamanlar bisikeltimi komple alivio yapıcam diye düşünürüm. Çünkü çok hoşuma giderdi.

Tavsiye:2007 veya 2006 da vites kolarını çok güzel yaptılar. Bulabilirseniz alın.

Alivio.image.-groupTextImage-Single-image.dash.512.384.gif

acera.image.-groupLogo-Single-image.dash.376.30.gif

Altus Acera.

Shimanonun giriş seviyesi sayılabilcek bi seri. Fiyat performansı oldukça iyidir. Eskiden Acera altusun bi üst seviyesiydi fakat bu bi pazarlama tekniğidir . Gerçi artık ikisde aynı seviyeye getirildi.

-İsteğe bağlı olarak 8 li ve 7 li serileri bulunabiliyo.

tourney_test.image.-Par50lparsys-0001-image.dash.300.59.gif

Tourney.

Shimanonun giriş seviyesidir. Aynı zamanda süper market bisikletlerinin üzerinde görebiliyoruz. Kulanmadğım için herhangi bi tavsiyem yok.

Seri dışı ürünler.

Shiman 2008 den sonra seri dışı ürünlere yenilerini ekledi. Özellikle aynakolara Hollowtech 2 sistemi getirilmesi büyük bi yenilik oldu.

-Fiyat performansı yüksek
Tavsiye: M542 aynakol ve M495 göbekler.

Size Tavsiye edeceğim bi Menü var.

-Aynakol Slx
-Vites kolları Slx
-Arka Aktarıcı Xt Shadow
-Ruble Xt
-Fren Xt Hidrolik veya Slx
-Göbek Xt veya Seri dışı m 495
-Ön aktarıcı 2008 Xt

Bugün bisiklet toplaycak olsam bu parçalar ile toplardım.

Kaynak:

http://www.shimano.com/

Shimano distiribtörü Ebsat :www.ebsat.com.tr

http://www.bisikletyorum.com/showthread.php?t=1528

Shimano Ürün kataloğu ( 2007)

http://**.com/files/259455640/Pdf.rar.html

Rapid share i bilmeyenler için

Önce free user e tıklıyosunuz sonra ortada çıkan sürenin dolmasını bekleyip download ediyosunuz.

Shimano 2009 Ürün karaloğu: http://www.ebsat.com.tr/shimanoe/shimano_2009.pdf

Arkadaşlar bugüne kadar altustan xtr a kadar bir çok parçayı test etme şansım ve bir çok parçayıda kendi bisikletimde kulanma imkanı buldum.

Tavsiyeleride bunlara dayanarak yazdım.

Yazı kendi yazımdır bisiklet yorum adresinden kopya edilmiştir

Etiketler
Ynt: Shimano Mtb Komponentleri Serisi

Büyüleyici görünüyor :smiley: ah bir de fiyatları büyüleyici olmasa :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

SON KONULAR

Geri