Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrahmarti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,434
Ynt: Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

Allah yardımcın olsun o zaman :smiley:, ben bir adım attım şantiyeye 14 senedir de çıkamıyorum burdan ;D, iyi mi ettim kötü mü tartışılır :smiley:. Zaten son günlerde de betonuydu, çimentosuydu, çizgisiydi, aşınma tabakasıydı v.s. hesapla hesapla bitmiyor, rüyalarıma bile girer oldu sayılar ;D.

Etiketler

jeep' Alıntı:
Bu arada malzeme tedariği nasıl yapılıyor. Mesela kum çimento çelik nasıl ulaşıyor. Hep offroad şartlarına uygun araçlarla mı? İnşaat maliyeti çok yüksektir sanırım..

Burada malzemeler Salekhard'a tren veya tır'lar ile getiriliyor. Benim bulunduğum Katravozh şantiyesine ise yaz döneminde nehir yolu, kış döneminde buz yolundan tır ve kamyonlar ile getiriliyor.

Burada gördüğünüz biraz ekstrem bir durum olup buz yolunun kapanmaya başladığı bir dönemde işin ilerlemesi ve programın yakalanabilmesi için gerekli bazı kilit malzemelerin ve elemanların sevkiyat denemesi idi. Zaten bu deneme başarısız olduktan 2 gün sonra hovercraft ile malzeme ve personel sevkini gerçekleştirdik.

Dediğiniz gibi bu bölgelerde maliyetler sevkiyat ve mobilizasyonun zorluğu nedeniyle merkez kısımlara göre daha yüksek.

altug onaran' Alıntı:
sen orda şantiyede çalış ben burda senin arabanı temizliğim ama maaş günü ne zaman gelicek hiç bahsetmiyosun

arabanın tavanı tertemiz oldu ama kimyasal madde bitti döşemelere geçemedim

bakalım bir püskürtme tabancası bulursam kompresörle girişicem temizliğe ilk günkü gibi oluyor

daha dışını hiç yıkamadığım için resmini koymuyorum ;D

Canım kardeşim maaşların yatmasına henüz biraz daha zaman var biliyorsun. Benim Disco için harcadığın emeğe çok teşekkür ederim inşallah ileride sana da bir tane alırızda beraber emek harcarız.
Dışı kirlide olsa bi iki resmini çekde göreyim şunun son halini, zaten 2 gün kullanıp hevesim kursağımda geldim buraya. Bu arada benim kızında resmini istiyorum acil olarak, özledim zilliyi.

merhabalar
bu araçlar aslında ordu için kış nakilleri için tasarlandı ,palet başına düşen ağırlık alan oranı bmp seri rus zptlerine göre çok düşük yeni üretim olarak en bilineni DT-30 vitaz . tabiriyerindeyse yavuz zırhlısı gibi bişey :smiley:

Ne oldu da böyle muhteşem belgesele ara verdiniz 28 haziranda kalmışsınız oysa bugün 10 ekim , emrah beyin belgeselini incelemek tam 1 saatimi aldı , arasıra resimleri zum yaparak en ince ayırıntısına kadar bakmak sureti ile , şu dünyanın içinde neler oluyor neler hiç boş bir yer yok ,benimde bir müşterim işyerimde alaskanın kuzeyinde ki hatıralarını anlatmaya kalktı akşamın nasıl olduğunu anlayamadık ,emrah bey mümkünse yaz görüntülerini de izlesek ,yanınındaki kişinin elinde kamera (yanlış görmedi isem ) vardı hatta onları bile yükleyeblirsiniz ,onca işinizin arasında , gerçekten de olağanüstü yerler ve işler ,uzun yıllar önce (30 yıl gibi) sadece TRT tv varken böyle bir belgeselde bir kadın marketten bir kaç kilo süt aldı fakat sütü tekerlek biçiminde domuş halde koltuğunun altında evine götürdü o an çok şaşırmıştım. emrah bey siz imkanlar dahilinde belgesele devam ediniz sizi izlemeye devam ediyoruz ,ellerinize ,emeklerinize sağlık,
ayırca mini bir not:bende sizin tam akisinize dünyanın en sıcak ülkesinde çalıştım 2 yıl kadar ve bir arkadaşım sürekli buz yiyordu benim uyarılaırmı hiç dikkate almıyordu neticede hepimiz türkiyeye döndükten sonrada görüştük ama o çok kısa bir süre sonra vefat etti ,orada iken yediği buzların yaptığı tahribatı hissetmedi bile ,nedenmi anlattım aman aman yediklerinize içtikelrinize birazcık dikkat bunları size verdiğim değerden yazıyorum yoksa o kazançları huzurla yemedikten sonra çok yazık olur o emeklere ,başarılarınızın devamını diler sağlık ,sıhhat ,afiyetler temnni ederim .
kemal.

seyyah-34' Alıntı:
Ne oldu da böyle muhteşem belgesele ara verdiniz 28 haziranda kalmışsınız oysa bugün 10 ekim , emrah beyin belgeselini incelemek tam 1 saatimi aldı , arasıra resimleri zum yaparak en ince ayırıntısına kadar bakmak sureti ile , şu dünyanın içinde neler oluyor neler hiç boş bir yer yok ,benimde bir müşterim işyerimde alaskanın kuzeyinde ki hatıralarını anlatmaya kalktı akşamın nasıl olduğunu anlayamadık ,emrah bey mümkünse yaz görüntülerini de izlesek ,yanınındaki kişinin elinde kamera (yanlış görmedi isem ) vardı hatta onları bile yükleyeblirsiniz ,onca işinizin arasında , gerçekten de olağanüstü yerler ve işler ,uzun yıllar önce (30 yıl gibi) sadece TRT tv varken böyle bir belgeselde bir kadın marketten bir kaç kilo süt aldı fakat sütü tekerlek biçiminde domuş halde koltuğunun altında evine götürdü o an çok şaşırmıştım. emrah bey siz imkanlar dahilinde belgesele devam ediniz sizi izlemeye devam ediyoruz ,ellerinize ,emeklerinize sağlık,
ayırca mini bir not:bende sizin tam akisinize dünyanın en sıcak ülkesinde çalıştım 2 yıl kadar ve bir arkadaşım sürekli buz yiyordu benim uyarılaırmı hiç dikkate almıyordu neticede hepimiz türkiyeye döndükten sonrada görüştük ama o çok kısa bir süre sonra vefat etti ,orada iken yediği buzların yaptığı tahribatı hissetmedi bile ,nedenmi anlattım aman aman yediklerinize içtikelrinize birazcık dikkat bunları size verdiğim değerden yazıyorum yoksa o kazançları huzurla yemedikten sonra çok yazık olur o emeklere ,başarılarınızın devamını diler sağlık ,sıhhat ,afiyetler temnni ederim .
kemal.

şuan Türkiye de ve Libya hazırlıları yapıyor çatlamazsa iyi ;D

Altuğ bey bilgilendirme için çok teşekkürler ediyorum. Emrah bey iyiki biraz daha aşağılara doğru ekvatora doğru inmiyor. yoksa sanıyorum insan metabolizma bozukluğu yaşayabilir bunu ben yaşadığım için çok iyi biliyorum. neyse kendisine kolaylıklar diliyorum.

Yorumlarınız için teşekkürler, kardeşim Altuğ'unda dediği gibi şu anda Türkiye'deyim ve Libya için hazırlık yapıyorum.

Son 2 yılım Rusya'nın kuzey bölgelerinde dış şantiye olarak tabir edilen yerlerde geçti. Yaz fotoğraflarını da düzenledikten sonra burada yayınlarım.

İlginiz için tekrar teşekkürler.

ekiNoks' Alıntı:
Sibirya' dan sonra Libya iyi gelecek ona :D :D :D

Ablacım alkolden uzak duracağım için bunu söylüyorsun değil mi?

emrahmarti' Alıntı:
Yorumlarınız için teşekkürler, kardeşim Altuğ'unda dediği gibi şu anda Türkiye'deyim ve Libya için hazırlık yapıyorum.

Son 2 yılım Rusya'nın kuzey bölgelerinde dış şantiye olarak tabir edilen yerlerde geçti. Yaz fotoğraflarını da düzenledikten sonra burada yayınlarım.

İlginiz için tekrar teşekkürler.

Emrah bey, hoşgeliyorsunuz diyeyim. Gelmeden önce haber verin belki denk gelliriz.
Gezenbilir Libya buluşması yaparız :D

Bu arada burda alkolsüz efes var, biz koklayıp telkin yapıyoruz ;D

emrahmarti' Alıntı:

O da var tabii :smiley:...

Değişik ortam iyidir bazen, yeni bir başlangıçtır. Herşey gönlünce olur inşallah...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR