Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrahmarti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,401
Ynt: Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

hasanfb' Alıntı:
Şaka gibi...Allah kolaylık versin..Gezenbilir sibirya gezisi düzenleyelim.. :D :D oraları geçebilecek araç varmı bizde... :smiley:
vize istiyormu sibirya... :smiley:

Etiketler

Merhaba arkadaşlar,
Daha önce belirtmeyi unuttuğumu farkettim benim çalıştığım yer 66ncı paralel üzerinde yer alıyor. Türkçesi Kutup Dairesi buradan geçiyor.

Sibirya Rusya toprakları dahilinde olduğu için Rusya vizesi almanız gerekiyor. Kuzey kesimleri ise askeri güvenlik bölgesi olduğu için vize haricinde FSB ( eski adı KGB ) nin vereceği özel bir izinle giriş mümkün olmakta. Yani gezi amaçlı olsa bile sizin bütün hayatınız en ince detayına kadar inceleniyor. Düşünün ki Rus vatandaşları bile burada çalıştıklarını veya okuduklarını ispatlamak zorundalar hava alanından çıkabilmek için. Aksi takdirde aynı uçak ile geri gönderiliyorlar.

emrah çok enteresan görüntüler, allah kolaylık versim işin çok zormuş, başka fotoğraflarda bekliyoz oralardan

allah kolaylık versin mezun olunca yurt dışında çalışmayı bende istiyorum eğer böyle olursa neden olmasın diye içimden geçmedi değil
ne üzerine çalışıosunuz orda
ayrıca işçilerde bidaha bulamıyacakları bu anın tadını çıkartsalar güzel olurmuş

Ablacım bende vize sorunu yok biliyorsun, KGB yi de hallederiz, ayarla bana da bi iş :D...

emrah kardeşim allah yardımcın olsun dehşet bir yar fakat araclara hayran kaldım en kısa zamanda aracların detaylı foto ve teknik özelliklerini göndere bilirsen cok hoş olucak sana kolay gelsin

Merhaba arkadaşlar, bu kadar ara verdiğim için kusura bakmayın. Sevgili şantiyeme hızlı ve eğlenceli bir hovercraft yolculuğu ile vardıktan sonra iş temposuna kaptırdık kendimizi.

Bu arada Trekol araçları hakkında teknik bilgi toplayım onların çevirilerini yapmak biraz zaman aldı. İlgilenen arkadaşlar http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33919.0 den araçları inceleyebilirler.

değişik bi tecrübe olmuştur heralde keske bu araclardan bizim ülkemizdede olsa diyorum
ama bazen trafikte böle bi araclar neler yapabileceğim geliyo aklıma iyki yok diyorum :smiley: paylaşımınız için tesekkürler

hakki' Alıntı:
değişik bi tecrübe olmuştur heralde keske bu araclardan bizim ülkemizdede olsa diyorum
ama bazen trafikte böle bi araclar neler yapabileceğim geliyo aklıma iyki yok diyorum :smiley: paylaşımınız için tesekkürler

Bu araçlar bizim ülkemizde olsa işletme maliyetleri mahvederdi bizleri aletler benzin konusunda birer canavar. Trafikte 70 km/h ile neler yapılabileceği tartışılır tabii ki :smiley:

Her yerde gidebileceğini düşündüğün araçların neler yapamadığını, limitlerini görmek güzel bir tecrübe tabii ki. Birde iş amaçlı olmasaydı bu yolculuk daha da güzel olabilirdi.

size katılıyorum emrah bey ama bence herzaman en yuksek herzaman en iyisidir gercekten allah size kolaylık wersın zor bır işiniz warmıs

Aslında işim zor değil, sadece çalıştığımız bölgelerde özellikle dış şantiyelerin ulaşımı problemli. Şu anda nehirdeki buzlar erimiş durumda ve ulaşım sadece küçük tekneler ile yapılabiliyor buraya. Trekol yada paletli araçların kullanılma imkanı da kalmadı.

tam olarak ne işle uraşıyorsunuz emrah bey

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Geri