Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrahmarti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,383
Ynt: Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

yakın sektörlerle ursıyoruz bizde inşaat makinaları üretiyoruz beton santralı transmikser bunker bantlar kazanlar ... ve 17 ülkeyle calışıyoruz belki duymusunuzdur TUNÇEL makina.. sonuçta gurbet elde ne iş olsa zor olur heralde kolay gelsin

Etiketler

hakki' Alıntı:
yakın sektörlerle ursıyoruz bizde inşaat makinaları üretiyoruz beton santralı transmikser bunker bantlar kazanlar ... ve 17 ülkeyle calışıyoruz belki duymusunuzdur TUNÇEL makina.. sonuçta gurbet elde ne iş olsa zor olur heralde kolay gelsin

Firmanızı duymamıştım. Yurtdışında olmak çok da zor gelmiyor aslında bana, bir şantiyeci olarak Türkiye'de de çalışma şartları benim için farklı olmayacaktı. Sadece şu an çalıştığım yerlerde doğa koşulları biraz sert, Türkiye'de benzer koşulların olduğu yerler mevcut bildiğim kadarı ile.

size katılıyorum özellikle kışın doğuda makina montajı işkence gibi oluyo sibirya kadar olmasada hafiften donduruyor

İşin garip tarafı burada çok soğuklar olsa da -30 gibi düşük ısılarda fazla nem olmadığı için insan etkilenmiyor. Türkiye'deki - 15 gibi dondurucu olmuyor.

Sevgili meslektaşım biz Türkiye de hava sıcaklığı sıfırın altına inince harç bitti yapı paydos diyorlar. Siz nasıl çalışıyorsunuz oralarda ne yapıyorsunuz. Nasıl bir inşaattır buzların arasında..

Biz burada geçen sene - 25 de beton atıyorduk :smiley: hemde eski tip 0,5 m3 lük kazan ile hazırlıyorduk.

Ben burada asıl çelik montajı yapıyorum ama ufak tefek betonarme kısımlarıda beton atılacak kısımları izolasyonlu branda ile muhafaza altına alıp ısımaklar ile ısıtarak imalata devam ediyorduk.

Zaten bende diyorum bizim kontrollere rusya da ki adamlar nasıl çalışıyor abi diye. Hava eksi oldu mu beton dökümüne müsade etmiyorlar. Elimizde derece havanın ısınmasını bekliyoruz. Katkı malzemesi de kullandırmıyorlar mukavemeti azalttığı için. Kolay gelsin size..

Sağol, burada katkı maddesi kullanmadan beton atmanın imkanı yok kışın ama geçen sene olan biraz garip bir durumdu. Projedeki betonarme kısımların revizyonu gecikince kışa kalmıştı imalatları. Yoksa bütün beton imalatları şu günlerde yapılıyor. 16 derece civarında seyrediyor şu anda.

Bu arada malzeme tedariği nasıl yapılıyor. Mesela kum çimento çelik nasıl ulaşıyor. Hep offroad şartlarına uygun araçlarla mı? İnşaat maliyeti çok yüksektir sanırım..

göktuğ bey siz ne işle uğraşıyorsununuz ???

sen orda şantiyede çalış ben burda senin arabanı temizliğim ama maaş günü ne zaman gelicek hiç bahsetmiyosun

arabanın tavanı tertemiz oldu ama kimyasal madde bitti döşemelere geçemedim

bakalım bir püskürtme tabancası bulursam kompresörle girişicem temizliğe ilk günkü gibi oluyor

daha dışını hiç yıkamadığım için resmini koymuyorum ;D

aaaaaaaaaaaaaaaaaa Emrah - Altuğ kardeşler ;D ;D ;D

Emrah hiç bahsetmedin ablacım :smiley:. Neyse konuyu saptırmayayım.

İnşaatçı arkadaşlara saygılar :D

Uzaktan akraba ;D, Emrah Sibirya şantiyesinden ben de Çorlu Şantiyesinden ;D ;D ;D, arazi işlerinden akraba ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri