Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrahmarti Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,401
Ynt: Sibirya'da Şantiyeye Ulaşma Çabası

hsbasar' Alıntı:
Emrah bey, hoşgeliyorsunuz diyeyim. Gelmeden önce haber verin belki denk gelliriz.
Gezenbilir Libya buluşması yaparız :D

Bu arada burda alkolsüz efes var, biz koklayıp telkin yapıyoruz ;D

Sedat bey merhaba, inşallah hoşbulacağız :smiley: alkolsüz bira olduğunu daha önceden duymuştum ama kulağa garip geliyor. Benim şantiyem Tripoli'de olacakmış, şantiyelerimiz yakın ise Gezenbilir Libya buluşması gerçekten güzel olur :D

Libya'ya giderken nasıl bir çanta hazırlamam gerekir? İklim koşulları benim alışkın olduğumdan çok farklı olduğu için nasıl bir hazırlık yapmam gerektiğini kestiremiyorum.

İyi günler. Emrah

Etiketler

emrahmarti' Alıntı:
Sedat bey merhaba, inşallah hoşbulacağız :smiley: alkolsüz bira olduğunu daha önceden duymuştum ama kulağa garip geliyor. Benim şantiyem Tripoli'de olacakmış, şantiyelerimiz yakın ise Gezenbilir Libya buluşması gerçekten güzel olur :D

Libya'ya giderken nasıl bir çanta hazırlamam gerekir? İklim koşulları benim alışkın olduğumdan çok farklı olduğu için nasıl bir hazırlık yapmam gerektiğini kestiremiyorum.

İyi günler. Emrah

Emrah bey,

Ben çölün iç kesimlerinde çalışıyorum. Sadece Türkiyeye gidiş gelişlerde 1 akşam Trablusta konaklıyorum. Umarım denk gelir, buluşuruz.

Eğer Trablusta kalacaksanız pek sorun yok. Ama çölün içlerine doğru gelecekseniz, bir kısım kışlık eşya getirmenizde fayda var.
Geceleri çok soğuk oluyor. Ben kısa kollu pek tercih etmiyorum. Çünkü çok sıcaklarda vucuttaki suyun kollardan buharlaştığı hissediliyor ve güneş yakıyor.
Yinede yanınıza normal bir mont, bir iki kazak veya polar alın. Bunların dışındakiler klasik saha çalışanlarının ihtiyacı olan şeyler.

Selamlar
Sedat

hsbasar' Alıntı:
Emrah bey,

Ben çölün iç kesimlerinde çalışıyorum. Sadece Türkiyeye gidiş gelişlerde 1 akşam Trablusta konaklıyorum. Umarım denk gelir, buluşuruz.

Eğer Trablusta kalacaksanız pek sorun yok. Ama çölün içlerine doğru gelecekseniz, bir kısım kışlık eşya getirmenizde fayda var.
Geceleri çok soğuk oluyor. Ben kısa kollu pek tercih etmiyorum. Çünkü çok sıcaklarda vucuttaki suyun kollardan buharlaştığı hissediliyor ve güneş yakıyor.
Yinede yanınıza normal bir mont, bir iki kazak veya polar alın. Bunların dışındakiler klasik saha çalışanlarının ihtiyacı olan şeyler.

Selamlar
Sedat

Sedat bey bilgi için çok teşekkürler. İnşallah Tripoli'de görüşme şansımız olur.

emrahmarti' Alıntı:
Henüz belli değil, firmanın verdiği bilgiye göre şu dönemde Libya çalışma vizesi konusunda problem çıkarıyormuş. Normal şartlarda 15 günde vize çıkarken şu anda tam bir tarih veremiyorlar. Beklemedeyim bende.

Libyaya ilk gelişte businies vize diye adlandırılan iş vizesi ile geliniyor. Normal prosedür takip edilirse 4 ila 6 hafta arasında sürüyor vizenin çıkması.
Bir yılı doldurana kadar bu vize ile gidip gelmek gerekiyor. Yanlış hatılamıyorsam vize süresi 3 ay,Libyada kalmaya devam edecekseniz sonradan sanırım 45 gün uzatma alınabiliyor.
Her çıkışta yeni vize alınarak gelinmesi gerekli.
Bir yılın sonunda oturma izni alabiliyorsunuz, bu durumda sadece yılda bir defa sağlık kontrolu ve oturma izni yenilemesi yapılıyor.

Kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Geri