Sıcak Şarabın En İyi 10 Adresi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,164

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
51
Yer
İstanbul / Maltepe
Sıcak şarap, soğuk havaların gözde dağ içeceklerinden biri. Ama mis gibi tarçın ve meyve kokuları içinde bir bardak sıcak şarap içmek için dağlara çıkmanıza gerek yok. Uludağ’ın dağ otellerinde olduğu kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi şehirlerin bar ve kafelerinde de çok güzel sıcak şaraplar servis ediliyor.

showimg-20.jpg


Lezzet katmak için kimi içine zencefil koyuyor, kimi meyve kabuklarıyla kaynatıyor. Hele bir de mekanda şömine varsa tadına doyum olmuyor. Almanca’daki adıyla Glühwine olarak da anılan sıcak şarabın rengi berrak ve canlı olmalı. İşte karlı kış günlerinde içinizi ısıtacak on adres.


1 BARADOX (İSTANBUL)

2 GRAND YAZICI (BURSA)

3 KIRINTI (İSTANBUL)

4 WINE HOUSE (ANKARA)

5 ŞARABİ (İSTANBUL)

6 BECEREN OTEL (BURSA)

7 ZENCEFİL (İSTANBUL)

8 SUIT KAFE (BURSA)

9 HAYYAMİ (ANKARA)

10 TERRACE (ADANA)

JÜRİ

Vefa Zat
Yemek Kültürü yazarı

Edip Kemal Eren
Türkiye Barmenler Der. Gen. Koord.

Ertan Anlı
Ankara Ün. Ziraat Fak. Şarapçılık Böl. Öğr. Gör.

Semih Somer
Mutfak Dostları Der. Eski Bşk.

Raci Bostancı
Barmen eğitmeni, Tür. Barmenler Dern. Kur. Üy.

Şeyla Ergenekon
Şarap kitapları yazarı

Savaş Özbey
Hürriyet Cuma yazarı

Ahmet Güzelyağdöken
İzmirli Gurme

Tayyar Zaimoğlu
Adanalı gurme

Şerif Yenen
Tur. Rehb. Bir. Bşk.

www.hurriyet.com.tr
 

Etiketler
1.Baradox

309.jpg


İstanbul 4. Levent’teki Mövenpick Otel’in içinde bulunan Baradox, sabah 08.00 gece 02.00 arasında açık. Günün her saati sıcak şarap servisi yapıyorlar. Bir bardağının fiyatı 25 YTL. Aromatik bitkiler ve vişne likörü eklenerek yapılan sıcak şarap asla kaynamadan, kısık ateşte ısıtılıyor. Böylece acılaşmaması sağlanıyor. Bardağın içinde tarçın çubuğu, limona saplanmış karanfiller ve elma, portakal gibi meyvelerin kabuklarıyla servis ediliyor.

İSTANBUL / Tel: (212) 319 29 29
 

2.Grand Yazıcı

310.jpg


Uludağ Oteller Bölgesi’nde bulunan Grand Yazıcı Otel’in lobi katındaki Garden Cafe’de sıcak şarap servisi yapılıyor. Garden Cafe, 08.00-05.00 arası açık. Sezon açıldıktan itibaren, yani kasım-mart ayları arasında sıcak şarap servisi var. Kök tarçın, portakal kabuğu, karanfil ve toz şeker şarabın içine konularak kaynatılıyor. Ardından sıcak şarap, portakal kabuğu ve tarçınla servis ediliyor. Fiyatı 10 YTL

BURSA / Tel: (224) 285 20 50
 

3.Kırıntı

311.jpg


Moda Kırıntı’nın üçüncü şubesi olarak Nişantaşı’nda hizmet veren mekan, sabah 09.00’dan gece 01.00’e kadar açık. Kışın soğuk havalarda öğleden itibaren sürekli sıcak şarap bulunduruyorlar. Bardakla satılan sıcak şarabın fiyatı 9 YTL. İçinde tarçın çubuğu ile geliyor, zencefil kullanılıyor ama asıl özelliği önceden çilek, portakal gibi meyvelerin kabuklarıyla kaynatılıyor olması. Müdavimleri arasında Haşmet Babaoğlu, Murat Evliyagil, Güliz Onursal gibi isimler var.

İSTANBUL / Tel: (212) 291 26 92
 

4.Wıne House

312.jpg


Wine House, İsviçre dağ evini andıran dekoruyla 17 yıldır Ankara’da hizmet veriyor. İşletme sahibi Orhan Erişen ve Osman Türker. Sıcak şarabı, restoran şefi Recep Karagöz hazırlıyor. İçerisinde elma ve portakal kabuğu, az kök tarçın, limon kabuğu, kök karanfil, kanyak ve şeker bulunuyor. Kullanılan şarap ise Kavaklıdere’nin restoran için özel olarak ürettiği testi şarabı. Şarap, güvece benzer toprak kapta geliyor. Masaüstü küçük ocak üzerine konularak sıcak kalması sağlanıyor. Yarım litrelik bıcak şarabın ücreti 22, bir litreliğin ise 36 YTL

ANKARA / Tel: (312) 490 86 74
 



5.Şarabi

313.jpg


İstiklal Caddesi üzerindeki mekan öğle 11.00 gibi açılıyor gece 02.00’ye kadar hizmet veriyor. Kış aylarında (marta kadar) günün her saati sıcak şarap içebilirsiniz. Şef Murat Dağlıoğlu’nun özel formülü ile hazırlanan sıcak şarabın içinde portakaldan zencefile, kakuleden nar ekşisine kadar birçok malzeme ve tatlandırıcı bulunuyor. Formül gizli tutuluyor. Sıcak şarabı bardakla satıyorlar, bir bardağı 7 YTL. Ferhan Şensoy, Ahu Türkpençe, Okan Bayülgen, Tuna Kiremitçi, İclal Aydın gibi müdavimleri var.

İSTANBUL / Tel: (212) 244 46 09
 

6.Beceren Otel

314.jpg


Uludağ Beceren Otel’in kafesinde de sıcak şarap içebiirsiniz. Kafe neredeyse tüm gün, 08.00-07.00 arası açık. Sıcak şarap servisi Uludağ’da sezonun açılmasıyla başlıyor ve sezon sonuna kadar devam ediyor. Villa Doluca şarap kullanılarak hazırlanan sıcak şarabın içine ayrıca elma, armut, ayva, portakal kabuğu ve kabuklu tarçın konuluyor, karışım kaynatılıyor. Fiyatı. 8 YTL.

BURSA / Tel: (224) 285 21 11
 

7.Zencefil

315.jpg


Doğal ve sağlıklı beslenme lokantası Zencefil, her sene eylül ayından itibaren bahara kadar sıcak şarap bulunduruyor. Mekan sabah 10.00’dan gece 12.00’ye kadar açık ama mutfak 10.30’da kapanıyor. Toprak kapta servis edilen sıcak şarabın fiyatı 6 YTL. Sıcak şarap için Angora şarap kullanılıyor ve içine kurutulmuş meyve kabukları konuyor. Çağan Irmak, Atıf Yılmaz, Barış Pirhasan gibi müdavimleri olan Zencefil, Beyoğlu’nda bulunuyor.

İSTANBUL / Tel: (212) 243 82 34
 

8.Suit Kafe

showimg-20.jpg


Uludağ Le Chalette Otel’in bünyesindeki Suit Kafe’de sıcak şarap servisi, tüm sezon boyunca sürüyor. Sıcak şarabı barmen Erdem Şener hazırlıyor. Dikmen şarabın içine karanfil, elma kabuğu, portakal kabuğu, tarçın ve şeker karışımı konulup, kaynatılıyor. Servis edilirken yanına portakal dilimi ekleniyor. 09.00-08.00 arası açık. Fiyatı 14 YTL.

BURSA / Tel: (224) 285 23 40
 

9.Hayyami

317.jpg


Hayyami'de 40 farklı şarap çeşidi bulunuyor. En çok tercih edileni ise İzmirli şarap şirketi Yazgan'a özel olarak yaptırılan Hayyami Özel şarapları. Sıcak şarap da bu özel şarap ile yapılıyor. Sıcak şarabı barmen Tolga Aykut hazırlıyor. İçerisinde tarçın, karanfil, portakal, elma, armut kabukları bulunuyor. Meyve kabukları, şaraba kokusunu bırakması için sıcak su ile kaynatılıyor. Hayyami'de kış boyu 17.00-21.30 arasında sıcak şarap bulabilirsiniz. Fiyatı 7 YTL.

ANKARA / Tel: (312) 466 10 52
 



10.Terrace

318.jpg


Yeni Baraj Mahallesi’ndeki Terrace Restoran’da kırmızı şarap, şeker, kuru karanfil, zencefil, kabuk tarçın, portakal ve elma ilave edilerek 30-40 dakika süreyle ısıtılıp servis ediliyor. Geniş bir şarap kavı var. Mahzende 20 yılını dolduran şaraplar dahi bulunuyor. Mönüde geleneksel Türk yemeklerinin en gözdeleri yer alıyor. Özel günlerde tango, vals ve pop müzik dinletileri sunuluyor. Sıcak şarabın kadehi 9 YTL

ADANA / Tel: (322) 226 03 43
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Mesajlar
1,531,432
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
alierkam3806

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst