siena-san gimignano-pissa arası ulaşım hakkında bilgisi olanlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uraltay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,544

uraltay

Ana Kamp
Mesajlar
25
Tepkime Puanı
1
Yer
istanbul
sömestr tatili içinde romadan sabahın ilk saatlerinde ayrılarak sienaya, oradan san gimignanoya gitmek istiyoruz. eğer vaktimiz kalırsa da akşam üzeri pissaya geçmeyi pissadan sonra da gece floransada konaklamayı düşünüyoruz. vakit kalmazsa da san gimignanodan direk floransaya geçeceğiz. bu üç yerin aralarında ulaşım ağı nasıldır bilenlerin bilgisine ihtiyacımız var. 3 yer günü birlik gezilebilir mi, biraz ayak üstü hızlı bir tur düşünüyoruz çünkü sadece 1 günlük vaktimiz var ve bu üç yeri de görmek istiyoruz.
 

Etiketler
Ynt: siena-san gimignano-pissa arası ulaşım hakkında bilgisi olanlar

arkdaşlar forumlarda bu üç şehri gezen arkadaşların epey yazısını okudum ama ulaşım ile ilgili ayrıntılı bir yazıya rastlamadım. sabırsızlıkla bilgisi olan birinden yardım bekliyorum. bir de floransada teslim edecek şekilde romadan araba kiralayıp bu üç şehri gezersek nasıl olur? zaman sıkıntımız en aza iner. ancak; otoban ücreti, araba kirası, park ücreti, yakıt felan trene veya otobüse göre ekonomiyi zorlar mı? veya sienadan araç kiralanabiliyor mu? (hesaplı olması açısından) bu arada 3 kişiyiz.
 

Ynt: siena-san gimignano-pissa arası ulaşım hakkında bilgisi olanlar

bahsi geçen yerleri gezidik, gördük, geldik, arkadaşların bir yardımı olmadı sağolsunlar :smiley: belki başkası faydalanabilir düşüncesiyle kendi soruma kendim yanıt vermek istiyorum.

öncelikle romadan alıp floransada teslim etmek üzere 24 saatliğine araç kiraladık. kira bedeli 45 euro ve araç citoren c4 dizel. 40 euro da yakıt harcadık ( 600 km den fazla yol yaptık sanırım ve araç kiralama işi 3 kişi için trenden fazlasıyla hesaplı, aynı yolu tren-otobüs gezseydik bunun iki katı ücret yeter miydi bilmem)

güzergah roma-siena-san gimignano-floransa-pisa-floransa şeklinde oldu. epey bi kilometre yaptık yani. burda belirtmek istediğim en önemli husus ise yol hakkında. biz hem gezeriz hem de otoban ücreti ödemeyiz diyerek romadan otobana girmeden ücretsiz yoldan yolculuk yaptık. otoban ile ücretsiz yol arasında km farkı çok fazla yoktu ayrıca. ancak yolculuk umduğumuz gibi gitmedi. zira ücretsiz yol birçok yerleşim yerinden geçiyor ve trafik gayet yavaş akıyor. yol gidiş geliş tek şerit duble değil yani, virajlı da bir yol, trafik de kış olmasına rağmen yoğun. tam olarak hatırlamasam da yaklaşık olarak otobandan sienaya 2 saat 20 dakika gibi bir süre hesaplamıştı navigasyonumuz ama biz ücretsiz yoldan yaklaşık aynı kilometreyi 5 saate yakın bir sürede zor aldık. bu da gezeceğimiz yerleri daha az gezebilmek demek olduğu için bizim gibi bir tur düşünenler için hiç de iyi bir fikir değilmiş. bunu acı bir tecrübeyle öğrenmiş olduk. ki öyle de oldu, koştur koştur gezdiğimiz sienayı iyi kötü gezebildiysek de san gimignanoyu akşam 7 ye floransada olmamız gerektiğinden yarım saat ancak gezebildik.

saat 7 de floransada otele yerleştikten sonra pisaya doğru yol aldık. iki yol var burada da. biri paralı diğeri ücretsiz. işin garibi her iki yol da high way :smiley: ve ücretsiz olanı sanırım ismi de fi-pi-li idi daha kısa ;D yollar duble.

85 km lik yolu 1 saatte alarak pisaya ulaştık ve meşhur meydanı 2 saat kadar turladık. kule, kilise, vaftizhane vs akşam kapalı oluyormuş. içlerini görmek nasip olmadı yani. ama buna da şükür diyerek geri floransaya döndük.

bu üç güzergah (floransaya uğramadan, san gimignanodan direk pisaya gitmek şartıyla) müze gezmeyecekseniz sabah 9 gibi romadan hareketle ama roma-siena arasını otoban kullanarak fevkalade 1 günde gezilebilecek yerlermiş anlamış olduk.

bu arada araç kiralayacaklar için son not: mutlaka navigasyon edinin. biz türkiyeden yanımızda götürmüştük. eğer götürmeseydik roma merkezden çıkışı sanırım akşama kadar bulamazdık :smiley:
 

Ynt: siena-san gimignano-pissa arası ulaşım hakkında bilgisi olanlar

Ben yazın motorla gezdım dedıgın yerlerı.Ulasım ıcın araba kıralamanı onerırım.Fıyatlar uygun orada.budget ı tavsıye edebılırım.Toplu ulasım konusunda net bılgım yok
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Mesajlar
1,532,225
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
latteiced2

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst