Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Geçtiğimiz hafta bu adamların hayatını anlatan bir belgesele denk geldim. NATGEO kanalında.Adamlar bu iş için seçilmiyorlar,maaş almıyorlar.Fakat kamp,dağcılık ve bilumum extreme sporlarda isim yapmış, bir grup insan yeni rotalar ve top rope tırmanış için kayalarda olmayan çivilerin yerleştirilmesi ve ip düzeninin sağlanması için bir rotayı bu şekilde işaretliyorlar.
Sonra da güvenlik tırmanışlarını yapıp,güvenli olduğunu görüp onu kendi federasyonlarına bildiriyorlar ve orası büyük ihtimalle tırmanışlara açılıyor demişti belgesel.
Sonra da acemi veya onlardan daha az deneyimi olanlar o rotadan çıkıp iniyorlar.Malum bu süreçte akşam olduğunda aşağıya ineyim, diyemeyecekleri için de VERTCAMP adını verdikleri bu kampta yaşıyorlar.Zaten görüntüler de dikkat ettiğim, ortalama 50-55 kg geçmeyen insanlar bu işi yapıyorlar.Benim kilomdaki bir insan o çadırı yırttığı gibi sabaha karşı 4 gibi gözümü Katmandu SSK 'da açardım kesin