Sis Farı Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,955

KILINÇ

Fulltime Outdoor
Yer
Ağrı Doğubeyazıt
Merhabalar 98 model honda crv aracım var tamponun üstüne iki adet hella tamponun altına küçük sisfarlarından taktırmayı düşünüyorum.Tamponun üstündekileri delici diğer küçükleri yayıcı olarak taktırmayı düşünüyorum.Tamponun altına taktıracağım sisler yayıcı olarak yeterlimidir? Şimdiden teşekkürler

Etiketler

Ynt: Sis Farı Seçimi

Hüseyin bey,

ben sis farından hiç anlamam ama daha önce benzer bir konu açılmıştı. Belki size faydası olur.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33351.0

KILINÇ' Alıntı:
Merhabalar 98 model honda crv aracım var tamponun üstüne iki adet hella tamponun altına küçük sisfarlarından taktırmayı düşünüyorum.Tamponun üstündekileri delici diğer küçükleri yayıcı olarak taktırmayı düşünüyorum.Tamponun altına taktıracağım sisler yayıcı olarak yeterlimidir? Şimdiden teşekkürler
selamlar yazdığınız yazıda bütün kavramlar birbirine girmiş.
delici, sis ve yayıcı ayrı ayrı far tipleri
sisler tamponun altına takılır ve sadece sisde bir ise yarar nornal zamanlarda kullanırsanız görüşe hiç bir faydası olmaz
delici dedikleri pencil beam light diye geçer ince uzun bir ışık verir ve tavana takılmalıdır. genellikle ormanda ve açık alanda kumsal gibi görüş için faydalı olur
yayıcı olan normal farlardan biraz daha uzak ve geniş aydınlatan tip dir. tamponun üstüne farın altına takılır normal yolda asfaltda giderkende ilave görüş için kullanılır.

peki 4 tane üste delici,tampon içine gömülen sislerden koysak onlar yayıcımıdır ve kısa farlar yayıcı görevi görürmü veya üste iki deliciyi ortaya iki yayıcıyıda yanlara koysak kaputa yansıyıp görüşü bozarmı?

KILINÇ' Alıntı:
peki 4 tane üste delici,tampon içine gömülen sislerden koysak onlar yayıcımıdır ve kısa farlar yayıcı görevi görürmü veya üste iki deliciyi ortaya iki yayıcıyıda yanlara koysak kaputa yansıyıp görüşü bozarmı?
en basından dediğiniz kadar çok ılave far koymanız ve bunların hepsinin aynı anda yanacagını düşünürsek dinamonuz kesin kaldırmayacak ve aküden yemege başlıyacaksınız. büyük veya ilave akü koyabilirsiniz.
sisler tampon altına
yayıcılar tampon üstüne
deliciler tavana

tavana delicilden başka koyarsanız kaputu ve ön camı aydınlatırsınız ve kullanırken rahatsızlık veriri.

tabı bunların hepsi işlevserlikle ilgili sonucda sokakda park sis gilenlerde var tavana ucuz fark buldum diye sevinip sis takanlarda var

Selamlar tampon altına sisi tampon üstünede delicilerden iki tane koysak yayıcı koymasak nasılolur aracın kısa farları yayıcı görevi görürmü tarif ettiğiniz gibi yaparsak tavana 4 tampon üstü 2 tampon altı 2 far toplam 8 far artı akü büyültme ve maliyet. ayrıca kullanım amacımı da belirtiyim avcılık yapıyorum sabah erken saatlerde yola çıktığımdan sis olabiliyor akşam hava kararınca da dönüş yoluna geçince ışıklandırma olmayan yollardan köy yollarından geliyorum. Bu arada sorularıma duyarlı olduğunuz için teşekkür ederim.

http://www.birlas.com.tr/kc/index.php?Git=KcUrunleriGoster&marka_id=1&tur_id=3

http://tarotomotiv.sahibinden.com/index.php?aff=605158&b[custom_cat]=85521&b[store_id]=90831&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=&c=&sGaleri=1&b[page]=2

http://urun.gittigidiyor.com/HELLA-RALLY-3000-OFF-ROAD-BLUE-SIS-LAMBASI_W0QQidZZ18562415

online satış yapan bazı firmalar

Ben de tampon üzerine 2 adet 15cm çapında sarı sis aldım. Tayvan malı Sirion markaydı galiba.
Avcılarda bir aksesuarcıda çok uygun fiyata sisler mevcut. Dükkanda 20 yıllık ürünlerin bile olduğu ve fiyatların bu yüzden düşük olduğunu söylüyorlar.
Ben çiftini 60 tlye aldım:smiley:

arkadaşlar sis tabakası zeminin yaklaşık 10 cm üzerinden başlar. Aracın kısa farları dahil ve kısa farların üzerindeki (konum olarak yerden yükseklik) aydınlatmaların hepsi görüş alanınızdaki sis tanelerine çarpıp parlayacak ve önünüzde duvar gibi duracak, görüşünüzü engelleyecektir.

Sisli havalarda kullanacağınız farların yere yakın olması gereklidir, yerden uzağı aydınlatacak, gözünüzün önünüzdeki sis tanelerine ışık çarpmayacak. böylece daha uzağı göreceksiniz. Ayrıca bunların sarı olmasında fayda vardır. Beyaz alırsanız da farın camını sarı vitray cam boyasıyla boyayabilirsiniz. İstediğniz zamanda çıkararak beyaz olarak kullanabilirsiniz.

cagman' Alıntı:
Ben de tampon üzerine 2 adet 15cm çapında sarı sis aldım. Tayvan malı Sirion markaydı galiba.
Avcılarda bir aksesuarcıda çok uygun fiyata sisler mevcut. Dükkanda 20 yıllık ürünlerin bile olduğu ve fiyatların bu yüzden düşük olduğunu söylüyorlar.
Ben çiftini 60 tlye aldım:smiley:

Tahmin ettiğim farlardan ise aldığınız farlardan bende de var, ışığı her yöne (aşağı, yukarı, sağa, sola) yaydığı için; yukarı yayılan ışık gene önünüzde gene duvar etkisi yaratacaktır. Yolun ilerisinden ziyade yeri aydınlatmasını sağlayın, faydası olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR