Site Üyeleri Vasıtasıyla Yapılan Reklam ve Yönlendirmeler?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AL1820 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,719

AL1820

Zirve
sitede bazı arkadaşların ciddi şekilde reklam yaptıklarını farkettim, sürekli aynı servislerin aynı satıcıların isimleri dönüyor... Bu arkadaşlar tarafından
yoğun bir adres gösterme ve yönlendirme yapılıyor. Bilgi paylaşımını, yada ucuz ürün için olması gereken bir şey ama yönlendirme şeklinde reklam
yapılmasını doğru bulmuyorum.
Yanılıyormuyum, ne düşünüyorsunuz?

Etiketler
Ynt: Site Üyeleri Vasıtasıyla Yapılan Reklam ve Yönlendirmeler?

yönlendirmek kötü bişey değildir, kandırmak yada yanlış yönlendirmek kötüdür. Muhtemelen kastettiğiniz yönlendiricilerden biriside benim. Yönlendirdiğimiz kişi veya firmalar ile ilgili kötü bişey yaşadınızmı?

yaşamadıysanız insanların kötü bişeyler yaşamaması için verilen tavsiyelerin ne gibi bir zararı olabilir?

keşke zamanında benide birileri iyi yerlere yönlendirseydide iyi adresleri 3-5 hatadan sonra öğrenmeseydim

bu konuda kursat arkadasımız sonuna kadar haklı bır ısı yapabılecek ıyı ustalar varsa tabıkı onların nerde oldugunu kım oldugunu yıne kendı arkadaslarımızdan orencez bu sıtenın adı zaten farkındaysan gezenbılır ıyı kotu bılen arkadasda bılmeyene yardımcı olacak

bu başlığı açarken siz aklıma gelmediniz, sizin çalışmalarınız olmasa bu siteye
girmem bile.

Binek araçlarda olduğu gibi her sanayide yüzlerce tamirci yok malesef,her markanın anlayanı çok az olduğu için ,aynı servislerin ismi dönüyor,mesela suzuki deyince aksiyon,experoto land deyince oto mekanik,toyota deyince vecihi usta,hakan ataman ,mitsubishi deyince ilfer oto bunlar bu işlerin duayenleri ,benimde düşüncem bu

hangi arkadaşlar? hangi servisler? hangi satıcılar?
bazı arkadaşlar ve bazı satıcı, servisler diye bir giriş yapmışsınız kimlerden bahettiğinizi de söyleyin.
genel olarak burada ismi zikredilen kişi, esnaf ya da işyerleri yıllardır bu sektörde bu amaca hizmet edenlerdir.
yine bu sektörde hizmet veren bir çok insanın bu sitede satış ve servis ilanları mevcut.

ayrca iyi hizmet aldığınız bir yeri mağdur durumdaki bir üyeye tavsiye ederek onu ehil ellere yönlendirmek ve mağduriyetini gidermeye çalışmak reklam mı sayılıyor yoksa yardım etmeye çalışmak mı?
ve ticaretin kurallarından birisi hizmetinle övülür müşterinle duyulursun.

bu açtığınız başlık biraz itham edici olmamış mı?
siteyi ve ortamı tanmayan bir çok üye arkadaşı yanlış düşüncelere sevk edebilir.

AL1820' Alıntı:
bu başlığı açarken siz aklıma gelmediniz, sizin çalışmalarınız olmasa bu siteye
girmem bile.

evet ama işte başlığı açarken iyi düşünmek lazım demekki, zira en çok özel mesajla yada forumdan yönlendirme yapan benim belki. Çünkü bir çok marka model araç sahibi oldum, arkadaşlarımında araçlarını takip ettim, arazide çok araçla yol aldım. Bunlar sayesinde çok usta ve çok yedek parçacı tanıdım. Dolayısı ile bana off roadla ilgili herhangi bir konuda birşey danıştığınızda ben anlamıyorsam bile şu kişi bu işin ustasıdır ona bir sorun derim.

Belkide bu konuda bu işin ticaretini yapan ve yanlış yönlendirenleri ayırmalısınız. Yoksa sorulan hiçbişeye cevap vermemek bize daha huzur verir hale gelebilir

kesınlıkle kursad arkadasıma katılıyorum sızde dahıl olmak uzere cogu arkadasıma servıs onermıs lazım olan parcası varsa bulabılecegı yerlerı ya bızzat aramıs yada telefnunu bulup vermısımdır bu benım yararıma bır hareket degıldır bılakıs arkadasların ısı gorulsun dıye yaptıgım bır davranıstır sonunda bız burda cogumuz ne tamırcıyız ne parcacı burada hobı amaclı bulunuyoruz

Deneyim sahibi arkadaşların bizleri doğru adreslere yönlendirmesinden daha güzel ne olabilirki önemli olan bilgisizken sanayide ustayım diye geçinen nalbantların eline düşmemek değilmidir.

arkadaşlar, bu konuyu polemik yaratmak amacıyla açmadım, dikatimi çekti paylaşayım fikrinizi alayım dedim.
Sizden ricam bu konunun görmezden gelinmesi. Siteden çıkmadan önce bilinsin istedim.
herkese iyi geceler.

AL1820' Alıntı:
arkadaşlar, bu konuyu polemik yaratmak amacıyla açmadım, dikatimi çekti paylaşayım fikrinizi alayım dedim.
Sizden ricam bu konunun görmezden gelinmesi. Siteden çıkmadan önce bilinsin istedim.
herkese iyi geceler.
Selamlar
endisenizi anlıyorum, ben de farklı bir endişeyi "kendi tarafımda" taşıyorum, zira ben de sizin dediğiniiz yapıyorm. Hep aynı servis aynı isim..... Benim durumum:
ben Land Rover kullanıyorum ve arabalar ile kullanmak dışında hakikaten bir ilgim yoktur. Dolayısı ile bildigim bir tek servis vardir.. İşi tartışmaya açabilecek bir şekilde de sahibi olan kişi aracımı aldıktan sonra hakikaten "aile" dostum haline gelen kişidir...

Bu durumda...
Soruyu soran kişinin (ki, aramız da yeni ki bu soruyu soruyor) aklına çok rahatlıkla "yahu, bu arkadaşım firma ile bir bağlantısı var mı?" sorusu gelebilir.. Gelmelidir de.. zira, bu "sanal" ortam da kimse kimseyi tanımıyor ki..

Bir de şöyle bir durum var.. Referans verdiğimiz her seferin de (benim açımdan) sorumluluk alıyorum. Zira, tatsız olay yaşanması için tek neden kötü işçilik değilki.. Yanlış anlamalar, parçanın bulunmaması, bulunan yan sanayi parçanı bozuk çıkması, işlerin "anormal olarak" ters gitmesi gibi bir sürü neden ile "mahcup" olabilirim..

Sonuç, bence endişeleriniz de haklısınız ama Kursad arkadaşımızın da dediği gibi gönlüm el vermiyor "bana ne ya, daha önce defalarca bu konuda fikrimi yazmıştım, gitsin forumlaran bulsun" demek..

herkese güzel bir haftasonu dileirm, reha

çok büyük gibi görünen -gezenbilir ve benzeri sitelerin üye adedine baktığınızda yüzbin belki-aslında adedi bi kaç yüzü geçmeyen bir camia gerçek anlamda offroad yapanlar.birazda benim gibi aracı olmayan,yancı tabir edebileceğimiz eşin dostun arabası yapılırken olaya takılan,eşi benzeri olmaz,hiç bi okulda öğrenilmez şeylerin öğrenilebileceği tamirci sohbetlerine bayılan,tamir bakım modifiye başlıklı bi konu açıldığında balıklama dalan meraklılar var.dolayısı ile 4x4 araç yollarda binlerce görmemize rağmen arazi şanzumanı kullanılmadan onbinlerce km yapan hiç çamura girmeden pert olan araçlar var.araziye çıkmak için araç alan aracına bir takım değişiklikler yapan insan sayısı çok az.ve bu insanların gideceği istediğini alabileceği atelye sayısı çok çok az.onun için sürekli aynı isimler telaffuz ediliyor.toyotaysa vecihi usta,mitsubishiyse ilyas usta suzukiyse battal usta cemafer usta gibi.bu araçların normal yetkili servisine gidip aracımı yükseltmek istiyorum veya ofset jant takacağım deseniz muhtemel servis aynı isimlere yönlendirecektir.sürekli aynı isimlerin telaffuz sebebi bu tip kullanıcı odaklı çalışan servis olmaması.kürşad beyin aracını örnek alalım. o araca gerçek anlamda gözü kapalı bakım yapabilecek sanırım iki veya üç servis var istanbulda.ilfer ilyas usta,necmi inan.ben şaka olarak modifiyeyi ilyas usta yaptı araçta cemafer ustanın reklamı var dedim.insanlar cemafer usta herşeyimiz diye mesaj yazdılar.ve haklılar.şileden tanıdığım vadili nikli ömer beyin selamıyla arkadaşımın aracını götürdük çok samimi misafirperver davrandı.suzuki grubu gezilerine bekleriz dedi.şimdi bana suzuki sahibi biri servis sorsa cemafer usta veya battal usta derim.dolayısıyla her konu başlığı açanın bir nevi müridi olduğu servisi var.ve istiyorki iş yaptırmak isteyen doğru adrese gitsin.2005 te arkadaşım fj70 motor yatak sardırdığında işyerimiz yedpa da işin membaındayız halledriz dedik.bu site yoktu forum donanım haberde yazışılıyodu.ama 40 50 kişi vardı forumda.biz kapı kapı motor aradık.suriyeden getirim diyen oldu.japonyadan getiririm diyen bile oldu.araç yaşlı yardım alamayız diye uzunsüre direndik toyotasa ya gitmedik.sonra çok diri bi aracın arkasında tem servis etiketi gördüm.vecihi ustayla konuştum.o benim fiyatım çok gelir dedi fikret yeniçeri beye yönlendirdi.bostancıda oturuyorum burnumun dibinde dükkanı olan fikret beyi bu şekilde tanıdık ve motor işi halloldu.gezenbilirdeki paylaşımlarla bu sıkıntılar aşıldı diye düşünüyorum.çıkma parça orjinal parça servis lastik akla gelecek her konuda forum ve üyeler herşeyi paylaşıyor.ben aynı köyden olmamıza rağmen tanışmadığımız ömer beyi(vadili) bile gezenbilir sayesinde tanıdım

Usta ismi veren, servis adresi veren, tavsiye eden herkes sonuna kadar haklı.Ben 4x2 ford ranger kullanıyorum ilk bakım 10.000 km için İstanbulda, Atılgan 600 TL, Şahsuvar 650 TL, Cevizli Ford yetkili servis 630 TL, Doğan 600 TL fiyat verdiler.Yalova Işıldar'ı aradım ismi değişmiş Erdeğer olmuş 10.000 km bakımı için fiyat sordum ticari araçlara bakan yetkili bir hanım 250 TL civarında olur dedi ve sabah Küçükyalı'dan Yaıova'ya körfezi dolaşarak gittim iş bitti fatura 248 TL.Ben niye bu servisi anlatmayayım söylermisiniz.
Şimdi Çanakkale'de yaşıyorum en basit İstanbul'da serviste 180 + KDV dedikleri mazot filtresi burdaki serviste 45 TL.İkiside aynı filtre aynı terden geliyor.O nedenle ben bu servisi niye anlatmayayım.Evet ismi Arslanlar Ford Bayii.Babamın oğlu değiller fakat işlerini adam gibi yapıyorlar.Kötü olsa onuda yazarım.
Ford aracı olupta yolu düşenler bir uğrayıp baksınlar.
Kalın sağlıcakla.

herkezin ağzına sağlık doğru söze nedenir Tabiki bura da olumlu yada olumsuz deneyimlerimizi firmaları , markaları , ücretleri açık açık birbirimizle baylaşmalıyızki
kimse zor durumda kalmasın biz geniş bir aile olduk gezenbilir olarak hepimiz kardeşiz.
fiyat yazmalıyız ki hepimiz aynı ürünü aynı fiyata alalım
firma yazalım ki hangi ürün nerede satılıyor bilelim
marka yazmalıyız ki iyi kötü ürünü kaliteli ürünü bilelim
iyi yada kötü yanlış yada goğru ucuz yada pahalı olanı paylaşalım ki birimizin başına gelen olumsuz bir olay diğer arkadaşlarımızın başına gelmesin. birimizin tecrübesi hepimizin tecrübesi olsun. İyi ustanında iyi satıcınında iyi markanında Reklamı olsun bence

Benim arabamın eski sahibi motordan gelen bir ses üzerine büyük bir servise gidiyor, mitsubishi. Adamlar 1 hafta filan arabayı inceliyor diyorlarki motoru komple elden geçiricez içinden ses geliyor kötü. Çıkartmışlar maliyeti 12 000 tl. Ve demişlerki araba 1 ay burda kalıcak. Sahibi sormuş yeni motor kaça diye 20 000 demişler. e o zaman yeni takayim bari sıfır olsun demiş. Sonra benim şu an gittiğim servise getirmişler arabayı, arabanın kaputunu açıp bakıp, 10 TL lik bir kayış değişimi ile tüm sesi çözmüş usta. Bunu bana arabayı aldığım adam anlattı. Şimdi bunları herkes yaşayıpmı öğrense daha iyi yoksa direk doğru ustayı önerirse biri dahamı iyi