Sitelerde Satılık Araçlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caarisma07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,384

caarisma07

Ana Kamp
Mesajlar
36
Tepkime Puanı
0
Yer
ALANYA
slm arkadaşlar.Sitede mesaj fakiri olsamda:smiley:
kendimce eski bir üye olduğumu söyleyebilirim.
En büyük hobim olan araçlar hakkında sitede istemediğim kadar bilgi yeralıyor.O yüzden yine kemdimce paylaşacak bir heyacanım olmadığı için sitede içerisinde ki paylaşılan gezilere araçların hertürlüsüne ortak olmayı yeğliyorum.


İnşaallah bu yaz bi araç sahibi olucam.Ancak uzun zamandır özellikle arazi araçları satış ilanlarında (Gezenbilir ailesini büyük oranda tenzih ederim) satılığa çıkan araca "daha bir hafta önce,onbeş gün önce lpg takıldı,lastikler 3 günlük,5 günlük,deri koltuk uygulaması 2 günlük, işte 10.000 TL masraf yaptım geçen hafta gibi methiyeler düzülmekte.


(Yukarıda da dediğim gibi başta gezenbilir ailesi ve dışında ki dürüst satıcıları tenzih ederim.) Yani adam satacağı arabaya nerdeyse araç satış fiyatına yakın masraf yapıp satıyor.Ve bir çoğunda da (yine tenzihlerimi bildirirm) iş değişikliği,yeni ev alımı,ani çıkan borç vs. gibi sebepler öne sürülüyor.


Ben şahsen şu anki konjökterde bu kadar dürüst olduğumuzu üzelerek söylüyorumki sanmıyorum.


Isparta da ikamet etmekte olan ismen adaş olduğum bir arkadaşıma 2011 in 10'uncu ayında bir arazi aracı bulmuş.Range clasic 90 model.satıcı hiç tüp takılmadığını tüpü kendisinin 15 gün önce taktırdığını,lastiklerin 500 km bile yapmadığını,motor ve şanzumandan gelen ufak tefek sesler dolayısı ile kısa süre önce komple motor ve şanzuman bakımı yapıldığını (Sanırım revize edildiğini söylemiş)ön düzen alt düzen üst düzen iç dizayn ne varsa masraftan kaçmadığını söyleyerek toplamda 10.000 TL ye yakın masraf ettiğini söylemiş.


aracı iş değişikliği:smiley: sebebiyle sıkışıklıktan dolayı çoook sevmesine rağmen 15.000 TL ye vereceğini söylemiş.Dürüst bir adammış.Arkadaş plakasından baktırdığında 3 adet kazası olduğunu,aracı expertis yaptırdığında da arabanın hangi kazadan sonra olmuşsa beynel minel ön tarafının toplatıldığını,lastiklerin kaplama tüpünde hiçte öyle yeni takılmadığı revize edildiği söylenen motor ve şanzumanın REVİZE ye ihtiyaç duyulduğunu öğrenmiş.


Neyse bunu anlatmamın sebebi hala nette bu tür yalanlarla iş yapmaya çalışan insanları kandırmaya çalışan ve bazanda kandırmayı başaran,"aracı müşteriye satmadan önce dört dörtlük bakımını eksik etmeyen, alan adam çok yakıt harcamasın diye satıma 1 hafta kala lpg takan" satıcı kardeşlerime sesleniyorum.


Allah sizi bildiği gibi yapsın emi.


oh be rahatladım yahu:smiley:
 

Etiketler
Ben de satıcının,bir eşi daha yok veya bu model Türkiyede en temiz araç gibi başlık atmasına tilt oluyorum.Sanki o model binlerce aracı tek tek görmüş incelemişte kendi aracını tek diye yazıyor.Ata konmuş kelebek arkadaşlar.Ohh bende rahatladım şimdi.
 

caarisma07' Alıntı:
slm arkadaşlar.Sitede mesaj fakiri olsamda:smiley: kendimce eski bir üye olduğumu söyleyebilirim.En büyük hobim olan araçlar hakkında sitede istemediğim kadar bilgi yeralıyor.O yüzden yine kemdimce paylaşacak bir heyacanım olmadığı için sitede içerisinde ki paylaşılan gezilere araçların hertürlüsüne ortak olmayı yeğliyorum.İnşaallah bu yaz bi araç sahibi olucam.Ancak uzun zamandır özellikle arazi araçları satış ilanlarında (Gezenbilir ailesini büyük oranda tenzih ederim) satılığa çıkan araca "daha bir hafta önce,onbeş gün önce lpg takıldı,lastikler 3 günlük,5 günlük,deri koltuk uygulaması 2 günlük, işte 10.000 TL masraf yaptım geçen hafta gibi methiyeler düzülmekte.(Yukarıda da dediğim gibi başta gezenbilir ailesi ve dışında ki dürüst satıcıları tenzih ederim.) Yani adam satacağı arabaya nerdeyse araç satış fiyatına yakın masraf yapıp satıyor.Ve bir çoğunda da (yine tenzihlerimi bildirirm) iş değişikliği,yeni ev alımı,ani çıkan borç vs. gibi sebepler öne sürülüyor.Ben şahsen şu anki konjökterde bu kadar dürüst olduğumuzu üzelerek söylüyorumki sanmıyorum.Isparta da ikamet etmekte olan ismen adaş olduğum bir arkadaşıma 2011 in 10'uncu ayında bir arazi aracı bulmuş.Range clasic 90 model.satıcı hiç tüp takılmadığını tüpü kendisinin 15 gün önce taktırdığını,lastiklerin 500 km bile yapmadığını,motor ve şanzumandan gelen ufak tefek sesler dolayısı ile kısa süre önce komple motor ve şanzuman bakımı yapıldığını (Sanırım revize edildiğini söylemiş)ön düzen alt düzen üst düzen iç dizayn ne varsa masraftan kaçmadığını söyleyerek toplamda 10.000 TL ye yakın masraf ettiğini söylemiş.aracı iş değişikliği:smiley: sebebiyle sıkışıklıktan dolayı çoook sevmesine rağmen 15.000 TL ye vereceğini söylemiş.Dürüst bir adammış.Arkadaş plakasından baktırdığında 3 adet kazası olduğunu,aracı expertis yaptırdığında da arabanın hangi kazadan sonra olmuşsa beynel minel ön tarafının toplatıldığını,lastiklerin kaplama tüpünde hiçte öyle yeni takılmadığı revize edildiği söylenen motor ve şanzumanın REVİZE ye ihtiyaç duyulduğunu öğrenmiş.Neyse bunu anlatmamın sebebi hala nette bu tür yalanlarla iş yapmaya çalışan insanları kandırmaya çalışan ve bazanda kandırmayı başaran,"aracı müşteriye satmadan önce dört dörtlük bakımını eksik etmeyen, alan adam çok yakıt harcamasın diye satıma 1 hafta kala lpg takan" satıcı kardeşlerime sesleniyorum.Allah sizi bildiği gibi yapsın emi.
oh be rahatladım yahu:smiley:
bende 6aydir jeep ariyorum bunlar yalanlarin bir kismi arac bittmis arac arazide öldürmüsler gomecek birini ariyorlar anliyacaginiz hic araziye girmemistir demezlermi .size katiliyorum bunlari allah bildigi gibi yapsin .....
 

BU DEVİRDE KİMSEYE GÜVENİLMEZ MİLLET BİRBİRİNİ NASIL KAZIKLARIM MANTTELİTESİ İÇİNDE HAREKET EDİYOR DÜRÜST SATICI ÇOK AZ HERKES YAPTIĞI MASRAFLARI KURTARMA DERDİNDE BU İŞLERDE HİÇBİRZAMAN YAPTIĞIN MASRAFI ALAMAZSIN ZATEN TİCARİ OLARAK DEĞİL ZEVK ALMAK İÇİN BÖYLE ARABALARA BİNİYORUZ BU BİR YASAM TARZI BUNU TİCARETE DÖKMEK SADECE HAYAL KURMAKTIR BANA GÖRE.... ( ADAM ASKERİYEDEN ÇIKMA 3-4 BİNE ARABA ALIYOR YAZDIĞI SATIŞ FİYATI 13-15 BİN TL HANGİ TİCARİ AHLAKA SIGAR BU YAZIKKK )
 

selam bu ülkede insanlara boğaz köprüsünü saat kulesini sattılar siz arabadan bahsediyorsunuz. araba alırken ustaya ev alırken tapuya baktırılır yoksa arabayı aldığınıza şükredin.
 



bılhassa resmı kurumlardan cıkma araclarda cok kar marjı var diye düşünüyorum arkadaslar, mumkunse ıhalelere kendınız katılmalısınız,
 


bu araçlardan hiç anlamam fakat aracın dodge raider oldugunu soylemıs satıcı. . . gercekten 250 hp olma ihtimali vardır belkı. . .
 

Sanırım ben bu konuda biraz şanslıyım. Sahibindende gördüğüm ilan ve satıcının söyledikleri ne fazla ne de az idi. İnşallah herkesin karşısına öyle satıcılar çıkar :smiley:
 

-XXXXX-' Alıntı:
selam bu ülkede insanlara boğaz köprüsünü saat kulesini sattılar siz arabadan bahsediyorsunuz. araba alırken ustaya ev alırken tapuya baktırılır yoksa arabayı aldığınıza şükredin.
aynen katiliyorum .... ;D ;D
 



son zamanlarda 4x4 ler çok popüler oldu,


eski zamandan buyana binek araçlar üzerinde söylenen yalanlara artık 4x4 ler de katıldı. başlıklar hep aynı ''arazi canavarı-az yakar çok kaçar-tr de eşi yok vs'' gibi sürüp gidiyor.


benim bildiğim şudur ki, aracı alırken 1000 tl fazla verin, tanıdıktan yada servis expertiz yapılmış araçlardan alın. ortalık araç simsarları ile doldu.


arazi aracı alırken de mutlaka kullanım amacına dikkar etmek gerekir. geçte olsa son yıl anladım; bir aracı hem arazide hemde şehirler arası kullanmak benim için imkansız yada boşa kürek çekmek gibi birşey. onun için bir haftasonu aracım ve şehirler arası için konforlu ekonomik bir araca biniyorum.


sonuçta 2 araç daha maliyetli gözükse de bence mantıklısı budur.


sırf arazide kullanılacak ise bir araca 20.000 den fazla para bağlamaya gerek yok kanımca. şuanda simsarlar sağolsun lüx araçlara şnorkel+m/T lastik takıp 20.000 lik aracı 40.000 e satmaya çalışıyorlar. bu 4x4 işi gerçekten çığrından çıkmak üzere, bazı arkadaşlarım böyle insanlar yüzünden 4x4 lere sonsuza kadar veda etti.


yukarıda belirtildiği gibi ''Allah böylelerini bildiği gibi yapsın''
 

tyt.fan' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-250-beygir-american-arazi-canavari-turkiyede-tek-74906020/detay


ilan sahibi 1 ay kadar önce bu araba ne marka diye başlık açmıştı forumda.hasbelkader ilyas ustaya ulaştı.işi çözmüş 2600 motordan 250 hp çıkarmış.millet boşuna v6 3500 alıyo 190 200 hp için.arabaya turbo takacağına kerizmatik tak olsun 250 hp




kendince 250 BG yazabilir, eğer ki o kadar kolay ise gitsin aracı Dyno testine soksun, sonucu bizde görelim, çıkacak sonuçtan eminim ki ''her tekere max 20 BG dan fazla güç çıkmaz''


BG değerleri motordan alınan değerdir, aracın üzerine motoru atınca yük-lastik-sürtünme katsayısı-şaftın güç kaybı vb. gibi kayıplara uğrar. bence bu beygir işini pek önemsemeyin, 0-100 km hızlanmasına bakın daha iyi tabi yanında torkuna da bakın.
 


sehzata' Alıntı:
son zamanlarda 4x4 ler çok popüler oldu,


eski zamandan buyana binek araçlar üzerinde söylenen yalanlara artık 4x4 ler de katıldı. başlıklar hep aynı ''arazi canavarı-az yakar çok kaçar-tr de eşi yok vs'' gibi sürüp gidiyor.


benim bildiğim şudur ki, aracı alırken 1000 tl fazla verin, tanıdıktan yada servis expertiz yapılmış araçlardan alın. ortalık araç simsarları ile doldu.


arazi aracı alırken de mutlaka kullanım amacına dikkar etmek gerekir. geçte olsa son yıl anladım; bir aracı hem arazide hemde şehirler arası kullanmak benim için imkansız yada boşa kürek çekmek gibi birşey. onun için bir haftasonu aracım ve şehirler arası için konforlu ekonomik bir araca biniyorum.


sonuçta 2 araç daha maliyetli gözükse de bence mantıklısı budur.


sırf arazide kullanılacak ise bir araca 20.000 den fazla para bağlamaya gerek yok kanımca. şuanda simsarlar sağolsun lüx araçlara şnorkel+m/T lastik takıp 20.000 lik aracı 40.000 e satmaya çalışıyorlar. bu 4x4 işi gerçekten çığrından çıkmak üzere, bazı arkadaşlarım böyle insanlar yüzünden 4x4 lere sonsuza kadar veda etti.


yukarıda belirtildiği gibi ''Allah böylelerini bildiği gibi yapsın''

Aynen katılıyorum.Ancak insanlar bazen maddiyattan bazen de sözüm ona yüksek fiyatlara satılan 4x4 araçları çok daha ucuza almanın verdiği hazza kapılarak bu tür sakat araçlara tav olabiliyorlar
 




İyi ki bu konuyu açmışsınız sağolun, ben de kendimce bir şeyler karalamak istiyorum ; altı ay önce kafaya koydum bende bir 4x4 offroad donanımı olan bir araç sahibi olacağım dedim ama araştırmaya başlayınca gerçekten gözüm korktu, sıfır aldığım dizel 60bin km qashqai aracıma istediğim paraların 90 model bir şnorkel bir vinç takılıp takılmış ve motoru bakımdan geçmiş araçlara isteniyor olması hala 4x4 offroad araç alamamış olmamın tek nedenidir, kendime uygun temiz bir off road aracı bulma konusunda bu konuda deneyimi olan, yazılarını ve yaptıklarını ilgiyle ve imrenerek okuduğum site üyelerinden ücreti karşılığı profesyonel yardım almayı bile düşünüyorum artık, umarım vicdanlı bir araç sahibi ve ustayla karşılaşırım günün birinde.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,739
Kayıtlı Üye Sayımız
172,146
Kaydolan Son Üyemiz
Suatcım

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst