Ynt: Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir?
Göktuğ bende senin gibi düşünüyordum,
Gittim normal aracımın yanına ebadıma uygun bir cj7 aldım, Doğal olarak yolculuklarımda kullanamadım, normal aracım ekonomik , hızlı ve konforuydu.
Hep yolda başım derde girdiğinde Cj7 garajda uyuyordu, ben kah 4 gün yoğun kar yağışı altında mahsur kalıp tek başıma donma tehlikesi geçirdim, kah 2000 rakımlı ıssız yollarda, buzda kayarak bir hendeğe yuvarlanıp 5-6 saat sonra yoldan geçecek bir çöp kamyonunun beni almasına muhtaç kaldım, Telsizim ve telefonum kifayetsiz kaldı. Bunun gibi onlarca vukuat. Bu durumda CJ evde süt vermeyen bir inek beslemeye benzedi. hak etmediği otu yiyip yatıyordu.
amacım sadece haftasonu eğlence amaçlı off-road olsa evde yine tutmayacaktım, yerine br defender alacaktım en azından uzun soluklu kamplar için daha uygun bir araç olduğunu düşünüyorum.
Disco ile neler yaptım biliyormusun 1 yılda Türkiyenin doğusundan batısına her kasabasını dolaştım tam 45 000 km , Sarıkamışın Sarıçamlarını, Karadenizin Yeşilini, Erzurumun karını, Hakkaride kardelenleri, Kiliste fıstık ağaçlarını, Gündoğmuşta güneşin batışını , kaş ta dalgıçları, İğneadada balığın tadını Disco ile keşfettim.
Yağ ve filtre dışında sıfır masrafla, sıfır arızayla.
Araçlara bakış açımız farklı LR lar hem on hem off-road kullanıabilir araçlar , full teçhizat ve 7 kişiye kadar hem seyahat edebilirsin hemde off-road yapabilirsin. CJ burada gokart gibi kalıyor sadece beli amaç için kullanılabilir. Bu sebeple karşılaştırılmalarını uygun bulmuyorum.
Ayrıca basitlik konusunda her iki aracıda kullanmış biri olarak , 98 yılından sonra üretilen LR ları tartışma dışı bırakarak, kesinlkle jeep ten çok basit, gellike tamiri arazide mümkün araçlardır.
Genelde LR ların elektronik olduğu hakkında bir kanı var ama bunun sebebini ben anlayamadım, bu araclari cigerine kadar biliyorum, yuruyeninde elektronik kullanilmiyor (98 sonrasi haric).Discolarda defendere gore elektronik olan sunroof, cam ve klima ki bunlarinda arizasi sizi yolda birakmaz. Yurur aksam ise neredeyse tıpatıp aynı ve 50 yıldır değişmedi.
Selamlar