selam millet yeni katıldım siteye bence bu tartıstıgımız konuda land rover tartısmasız number one tabiki bunu izleyen hilux land cruıser cherokee cj ler ve bide suzuki ama unimog dodge gmc unutmamak lazım bunlar baba jepler ama land rover hem ucuzlugu hem yakıt tasarrufu hem saglamlıgı hem hafifligi hem bol parçası hemde off road ve arazide gösterdigi basarılardan dolayı 1 numara
Yazılanları ilgiyle izledim bence bazı kriterler oluşturup ona göre değerlendirilmesi gereken geniş paylaşıma yer veren ilginç bir konu.Örneğin:
1-Yakıt
2-konfor,
3-Yedekparça fiyatı,
4-2.el fiyatı,
5-gürültü,
6-hız,
7-hem gündelik kullanım hem de offroad'a uyumluluk
8-arıza sıklığı,
9-Park kolaylığı (kapalı parklara girebilme yukseklik vs)
10-dönüş açısı vs
vs vs uzar gider
eklemelerle daha da zenginleştirilebilir
bunlardan bazıları polemiğe yada daha yumuşak ifade ile sohbete ve tartışmaya açık göreceli konular bazıları da sayısal tartışmaya açık olmayan konular böylece okuyana daha aydınlatıcı olabilir diye düşünüyorum.Hatta tablo bile oluşturulabilir:
marka model>> LR def LR dis JP chk JP cj5 JP cj7 T lcr SZ vit vs vs TOPLAM puan
1-yakıt
2-konfor
3-yd fiyat
4-2. el f
5-gürültü
6-hız
7-uyum
8-arıza
9-park
10-d açı
gibi 10 üzerinden değerlendirme yapılabilir her oy veren kişi ilede o noktanın ortalaması alınır,
fazla teknik oldu galiba ama keyifle kullanılan bir değerlendirme yapılır
selamlar
En iyi arazi aracı, engel aşabilendir. En kötü çamurdan bile mekanik ve elektronik arıza olmadığı sürece çıkarsın. Ama engeli aşamazsan geri dönersin... Bu sebepten dünyanın en çok modifiyeye açık aracı ve modifiye edillen aracı en iyi arazi aracıdır.
Bence yukardaki liste ancak istatistik ile doldurulabilir, aksi taktirde gerçeği yansıtmaz... ankatör göndermek lazım sanayiye
Jeep Parking Only: All others don't make it up here anyway.....
En iyi arazi aracı, engel aşabilendir. En kötü çamurdan bile mekanik ve elektronik arıza olmadığı sürece çıkarsın. Ama engeli aşamazsan geri dönersin... Bu sebepten dünyanın en çok modifiyeye açık aracı ve modifiye edillen aracı en iyi arazi aracıdır.
Bence yukardaki liste ancak istatistik ile doldurulabilir, aksi taktirde gerçeği yansıtmaz... ankatör göndermek lazım sanayiye
Jeep Parking Only: All others don't make it up here anyway.....
Çıktınmı sonunda sanayiden ;D bence çok uzun sürmez yine evini özler. ;D
Konu başlığından ben en iyi modifiye edileni anlamadım sanıyorum kastedilen daha çok standard haliye engel aşabilenler, yada arazi aracı dendiğinde ilk akla gelenler.
Jeep te Toyota dan sonra en çok oyu almış daha ne olsun ;D
Offroad oyunlarında yaptık testini Herşeyin üstünden geçiyor.. Süspansiyon sistemi çok çok iyi, Lastiklerin çamur performansı bekletilerimin çok üstünde..
Kazasız belasızda döndük... şimdi V8'i toplamaya geldi sıra... ;D
Sizce 4x4 Pazarında En İyi Araç Hangisidir? sorusu pazarda satıştaki araçlar için geçerli ise Landlar hemen kaybetti zaten.. yeni nesil arazi araçları yok... Jeep açık ara önde gider.. Toyota'ya saygım sonsuz... JK ile FJ Cruizer kapışır... Std haliyle bu ikisini herhangi bir zeminde alt edebilecek araç henüz başka üreticide yok... Belki Tata mühendisleri yapar yakında ;D ...