SLR Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Zavaem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,726

Zavaem

Yeni Üye
Uzun yıllar boyunca kullanabileceğim bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Nikon ve Canon markalı fotoğraf makinelerini inceledim. Çok fazla teknik bilgiye sahip olmayan biri olarak Nikon fotoğraf makinelerinin benim için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Benim gibi henüz başlangıç aşamasında olan biri için Nikon marka fotoğraf makinelerini önerir misiniz? Fiyat konusu da önemli elbette. Hangi ülkeden alırsak daha ucuza mal ederiz? Kimisi Andorra diyor kimisi de Dubai. Hangi ülke bu konuda daha cazip fiyatlarla öne çıkar? İnternet sitelerine bir göz gezdirdim, 300- 400 tl civarında Nikon marka fotoğraf makineleri var. Uzun yıllar kullanılbilecek ürünler midir bunlar? Yoksa fiyatına kanıp almamalı mı?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: SLR Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi?

Merhaba ....

Yazınınız ilk kelimeleri bu işi baştan bozdu :smiley: Artık hiç bir şeyi uzun yıllar kullanamıyoruzki. Kullanmaya çalışsak bile ona uygun üretilmediği için bozuluyor. Gidip yenisi alın diyorlar. Bence bütçenizi üzmeyecek herhangi bir canon (birinci) nikon (ikinci) alın...

Yazınızdan anladığım kadarı ile SLR bir makine arıyorsunuz. DSLR değil.
Bu konuda Nikon'un Body leri oldukça sağlamdır marka kötülemek için söylemiyorum ama Canon plastik gövde tipi ile en ufak bir darbede büyük hasarlar alabilmektedir.
Nikon ise Çelik gövde yapısıyla oldukça sağlam ve yıllara meydan okuyan bir şekilde yapılmıştır.
Aradığınız modele öncelikle karar verirseniz sonrası daha kolay olur diye düşünüyorum.
SLR de kararlı iseniz çok temiz makinelere ulaşabileceğiniz bir adres biliyorum.

Dubai konusuna gelince daha 2 hafta olmadı Dubaiden döndüğüm oradaki elektronik fuarını da gezdim.Fiyatlar + - ülkemizle aynı düzeyde seyrediyordu.

DSLR tercih etmememin ( daha doğrusu tercih edemememin ) sebebi fiyat olarak SLR olanlara oranla daha pahalı olmaları. Hayyam Pasajı ya da Doğubank' tan almak istemiyorum. Daha önce kötü deneyimler yaşadım. Yurtdışından getirme imkanınız varsa hem SLR hem de DSLR olanlarını incelemek isterim. Teşekkürler.

Sanırım makina tavsiyesinde bütçeniz 300-500 tl civarı..ben mi yanılıyorum..yoksa ?
Bu bütçeye DSLR makina alınmaz..DSLR Dijital single refleks makinalar objektifi degişen sadece gövde (body) almakla işin bitmedigi pahalı makinalardır.SLR ise aynı makinaların dijital olmayanı eski tip analog olanıdır.DSLR zevklere göre günlük,makro,geniş açı,tele v.s lenslerle pahalı bir hobi aracına dönüşen bir ugraştır.
İlk başlayanlar için tavsiyem Ya DSLR-Like yada kompakt makina ile başlamalarıdır.DSLR-Like orta aralıkta olup sıfırı 400,500 tl ile 1000 tl ve üzeri çıkan bir aralıktadır.Fuji Finepix s1500(550TL),Canon sx20 (700 tl),Sony H20(700-750 tl) öne çıkan modellerdir.
Bana kalırsa kompakt makinalar sizin için daha verimli olur başlangıç için.Dah küçük tiplerdedir.Taşıması kolay ve işlev olarak aynıdır.Bu konuda tavsiyem de panasonic TZ serisidir.TZ5-TZ7 gibi.400-500 tl alınır.
Makinayı yurtiçinden rahatca alırsınız.Hayyam pasajı,Dogubanktan mesela.Yada gitti gidiyor yada sahibinen .com" gibi sitelerden..
Panasonic çok güzel bir gövde ve HD kalitesinde inanılmaz kaliteli video çeken bir kompakttır.

Ben de SLR yada DSLR makine almaya karar vermiştim, daha önceden kompakt makineleri kullanmışlığım olmuştu. Sonra gittim yine bir kompakt makine olan Panasonic FS3' ü aldım. Yaklaşık 1.5 senedir sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum ve gayet memnunum. Bu derece güzel fotoğraflar çekebileceğini tahmin bile etmemiştim. Panasonic kullandığı Leica lensi ile de sanırım bu işi çözmüş gibi görünüyor kompakt sınıfta.TZ serilerine bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kendi küçük ama çektiği fotoğrafları hakikaten büyük..

mfthk' Alıntı:
Ben de SLR yada DSLR makine almaya karar vermiştim, daha önceden kompakt makineleri kullanmışlığım olmuştu. Sonra gittim yine bir kompakt makine olan Panasonic FS3' ü aldım. Yaklaşık 1.5 senedir sorunsuz sıkıntısız kullanıyorum ve gayet memnunum. Bu derece güzel fotoğraflar çekebileceğini tahmin bile etmemiştim. Panasonic kullandığı Leica lensi ile de sanırım bu işi çözmüş gibi görünüyor kompakt sınıfta.TZ serilerine bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Kendi küçük ama çektiği fotoğrafları hakikaten büyük..

Haklısın..Bende aynı düşünüyorum..
Nikon Kompakt ve DSLR -Like makinalarda iyi degil.Ben DSLR olarak Nikon kullanan biri olmama ragmen kesinlikle bahsettigim kategoride Nikon tavsiye etmem.Bu konuda nedense kendini eskiden çıkardıgı şimdi bulunmayan 8800 serisi hariç kayda deger makinası yok..
Ama..Eger DSLR almak isteyen olursa o zaman iş değişir..Başangıç için d90 gelişöiş olarak da d300s iyidir.Full Frame olarak da d700 ve d3s
Canon olarak da 550D ve 7D çok iyidir.Full frame olarak da 5D II aman aman off.... ;D

tabii bu makinalara adam gibi lens almak şartıyla...Her bir lens de neredeyse bir makina fiyat..hatta kat be kat fazlası...

İşin özeti; günümüzde artık bir hobi sahibi olmak bütçe ilgili hale gelmiş durumda. Neye elinizi atsanız ateş pahası artık. Şimdi iyi bir DSLR alayım desen, bir de bir kaç farklı geniş açı, makro objektif vs dedin mi nerdeyse minimum 2.000 lira. Yeni başlayanlar için gerek yok derim. Hobiye başlamadan evvel isteriz ki en iyisi olsun, alırsın sonra da bir bakmışsın ilgilenmiyorsun. Ben bu hatayı çeşitli dallarda yaptım, iinsanın pişman olmaması elinde değil. :smiley:
Önce kendini denemek gerek. Yeni başlayacaksan kaliteli bir kompakt makine edinmen lehine bir durum, tabi takdir sizin..

Güzel tavsiyeleri aldıktan sonra uzun süre foruma giremedim. Bu sürede mali durumumu değerlendirerek ve acemiliğimi de göz önünde bulundurarak ikinci el Panasonic FS3 aldım. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen, düşüncelerini/ tecrübelerini paylaşan tüm üyelere teşekkür ederim.

Özelden birkaç fotoğraf makinası önerisinde bulunan arkadaşlara özel mesaj atma yetkimin olmaması nedeniyle geri dönemedim. Beni mazur göreceklerini umuyorum.

Teşekkürler.

fs3 güzeldir, tatilden yeni döndüm, tatilde beni yanlız bırakmayan fs3 e teşekkür ederim. kendimce yine harika fotoğraflar çektim. yakında eklerim.
fs3 ünüz hayırlı olsun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

SON KONULAR