Şnorkel Kullanımının Yakıt Tüketimine Etkisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,965
Ynt: Şnorkel Kullanımının Yakıt Tüketimine Etkisi

Ben yazmışım....
Alfonse' Alıntı:
.................Umarım yanılıyorumdur...
Yanılıyorumdur, yanılıyorumdur.....

Yok yok, inanmıyorum, kesin yanılıyorum ben.......

Siz yazmışsınız,
MC' Alıntı:
Alfonse yanılıyorsun, mesajı kimin yazdığına bile bakmamıştım ;)...........................................

İlk kez benimle aynı fikirde oldunuz. "Benim yanıldığım fikrinde...:smiley:"

Siz 95 ZJ kullanmıyor muydunuz? Önceki bi yazınızda öyle okudum gibi geliyor. Yanlış mı hatırlıyorum. Eğer Zj' ye uyguladıysanız snorkel fotoğraf detay felan ekler misiniz lütfen.
Yok yanılıyorsam ( tabi ki büyük ihtimal :smiley: ) XJ kullanıyorsanız, Ecu' yu, Distirbütör kapağını, bulileri, lpg varsa beynini felan nasıl yalıttınız?
Paylaşır mısınız lütfen...

Sağlıcakla....

Ben XJ kullanıyorum. Distribütör için koruyucu kılıf aradım, VW için bile bulmuşken (hem distribitör hemde bobin koruyucusu) XJ için bulamadım. Bulaşık eldiveninden kendim yapayım dedim, 4 silindir için yapmıştım daha önce ama 6 silindir zor oldu baya, yapamadım. Bunca zaman WD40 ile idare ettim, şimdi Z-Lube buldum forumdan Ulus Otodan, henüz uygulayamadım. Şu ana dek distribütör ya da buji kablosu v.s. ıslatıp hiç yolda kalmadım. Sanırım WD40 işe yaradı, hoş o derinlikte bir suda da kalmadım, ama sıçramaylada olsa ıslanmıştır diye düşünüyorum çünkü düz 6 silindirli motorda açıkta kalıyor ateşleme elemanları. Snorkel kendimi dere geçişlerinde huzurlu hissetmeme yarıyor, bu nedenle yakıt tüketimini arttırsada vaz geçmem, o huzura değer ;)

Şnorkel faydalı bir parça. dağda bayırda su ile yıkanmış bir motorun sizi yarı yolda bırakması riskini düşünerek taktırmakta ve olası 1lt'lik yakıt tüketimi artışına da razı olmakta yarar görüyorum. Araca da ayrı bir tarz kattığı da kesin :smiley:

yeter ki, şnorkel düzgün takılmış olsun.

MC' Alıntı:
Ben XJ kullanıyorum. Distribütör için koruyucu kılıf aradım, VW için bile bulmuşken (hem distribitör hemde bobin koruyucusu) XJ için bulamadım. Bulaşık eldiveninden kendim yapayım dedim, 4 silindir için yapmıştım daha önce ama 6 silindir zor oldu baya, yapamadım. Bunca zaman WD40 ile idare ettim, şimdi Z-Lube buldum forumdan Ulus Otodan, henüz uygulayamadım. Şu ana dek distribütör ya da buji kablosu v.s. ıslatıp hiç yolda kalmadım. Sanırım WD40 işe yaradı, hoş o derinlikte bir suda da kalmadım, ama sıçramaylada olsa ıslanmıştır diye düşünüyorum çünkü düz 6 silindirli motorda açıkta kalıyor ateşleme elemanları. Snorkel kendimi dere geçişlerinde huzurlu hissetmeme yarıyor, bu nedenle yakıt tüketimini arttırsada vaz geçmem, o huzura değer ;)
Bu wd40 ı felan nasıl nerelere sıkıyorsunuz. Detaylı verir misin? Z-Lube anlatırmısınız? Wd40 a göre fiyatı çok pahalımı. Bide ben wd40ı motor temizleme spreyi olarakta kullanıyorum. daha az toz toplayan, sıkıp silmeyeceğimiz, v kayışına zarar vermeyen, wd40 fiyatlarında ne önerirsiniz. Siz anlıyorsunuz bu kimya işlerinden felan. Ben Henkel kullanıyordum önceden, çok iyiydi, çok pahalı şimdi.. Acaba sitede bana bi koli felan ucuza verecek birini bulurmuyum henkeli?

wd 40 ı atesleme nin bütün parçalarına sıkabılırsınız. distribütörün içine, buji kablolarının fislerine, bujinin üstüne, bobinin bağlantılarına akla gelen her yere. ben wd 40 sıktıktan sonra motoru çalışır vazıyette hortumla yıkadım, tekmele bile yapmadı tabi motor sıcak değildi.

Aslında Isoff'ta ki bir kaç tecrübeli abimin tavsiye ettiği ürün Duralube diye bir markaydı. http://www.duralube.com Ancak zor bulunuyor ve 30-35 USD gibi paralar isteniyor. Kutunun üzerinde WD40'tan bilmem kaç kere daha koruyucu diye ibare var hatta. Ancak kullanınca distribitörün üzerine kovayla su dök bir şey olmaz diyorlardı. Sanırım birileri denemiş bunu ;D

Z-Lube'u Ulus Otomotivden aldım, forumumuza üye, kendisiyle irtibata geçerseniz yardımcı olacaktır, WD40 ile aynı gibi fiyatı belki 5 lira fazladır. Henüz deneme imkanı bulamadım ama şaftın diferansiyel bağlantılarına kadar sıkıcam arabanın altını yıkatınca. :smiley:

WD40'ı distribütör içine, dışına, buji kablolarının iç ve dış kısmına, buji yuvalarına, bujilerin üstüne, elektronik parçaların üstüne, soketlerinin içine, sigorta kutusuna, LPG ile ilgili elektronik aksama sıkmıştım. Kırklareli gezisinde fotoğraflayamadığım bir dere geçişinde akıntıdan arabanın biraz sürükleneceği bir derinlikte bile sıkıntı yaşamadım, sadece sola sinyal verdiğimde tüm sinyal lambaları yanıyor ;D Bence WD40 bile fazlasıyla iş görüyor. Z-Lube.u deneyeceğim fırsat bulduğumda.

Henkel'i bilmiyorum ama Z-Lube'u ithal eden bir yer varmış, forumdan bir abimiz bildirdi. Çok ucuza koliyle alınabilinir eğer gerçekten iyise. Bu hafta sonu fırsat bulursam uygulicam, bir şekilde test ederim artık ;)

Anladım, ben acaba sadece suyun girebileceği birleşme noktalarına felanmı sıkılıyor diye merak etmiştim.... Her yere oluyormuş... Çok iyi anladım....
Bunu öğrendiğimde çok iyi oldu.... Teşekkür ederim....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
vulas54

Çevrimiçi üyeler

Geri