Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeepcj7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 121
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,012
Ynt: Snorkel Ve Derin Su Geçişi için Neler Yapmak Lazım?

Uğur bey verdiğiniz bilgiler icin tesekkür ederim. Sanırım hersey tecrübeye sabit. Ben daha çok yeniyim bu konuda mazur görün. Paylaşım sever insanlardan ögrenince daha akılda kalıcı oluyor. Videoları izledim ancak hala cok fazla kuskucuyum su gecişi konusunda. Cidden cesaret isteyen bir durum.

şnorkelin asıl görevi filtreyi ve motoru çamurdan korumaktır, araçta şnorkel yok ise çamurlu bir parkur sonrası hava filtresi ne hale gelir? cevabı fotoda

Resim0018.jpg

şnorkel taktırmadan önceydi, ardından motor yapıldı, manifold çamur doluydu
ayrıca safari şnorkeli ters çevirmezseniz de ciddi biçimde çamur alıyor filtre

Bu konuda siz değerli büyüklerime birşey danışmak isterim.
Snorkel sol taraftamı yoksa sağ tarafta mı olmalı?
Yani sürücü ön tekerleğin bastığı zemini görebilmek adına başını dışarı çıkardığında kendi tarafında takılı olan şnorkel görüş açısını engeller mi? Bunun bir standardı varmıdır? Hava filtresine ulaşılabilecek en yakın mesafeden mi konumlandırılıyor yada estetik kaygılarmı devreye giriyor?

Snorkel genelde (eğer universal snorkel değilse) aracın kaportasına ve ön cam eğimine uygun olarak üretilir. Üreten firma, araçtaki standart fabrika çıkışı motorun hava giriş tertibatına göre sola ya da sağa konacak şekilde üretimi yapar. Bu nedenle, bazı araçlar için sadece bir yöne takılabilecek snorkel üretiliyor. Örneğin, Discovery Seri 1 için Safari snorkel sadece solda üretilmiştir. Defender için hem sol hem de sağ snorkel vardır.

Buraya kadar herşey tamam.
Ancak sol tarafta kullanım adına herhangi zorluk yaşamak veya görüş açısını daralttığını söylemek doğru olurmu?

ercumentoflas' Alıntı:
sprayi de var likidide likid olan daha mukavemetli spray olan ise elektronik ve hassas sistemler için bir araya geldiğimiz ilk fırsatta uygularız

Ercüment sizin ürün kullanım sonrası temizlemek istiyor mu? Kalıcılığı ne kadar? Bilgi verebilir misin...

doğuşlu' Alıntı:
Buraya kadar herşey tamam.
Ancak sol tarafta kullanım adına herhangi zorluk yaşamak veya görüş açısını daralttığını söylemek doğru olurmu?

Aracın A kolonunun genişliğine ve snorkelin modeline göre değişir. Ben Discovery S1'de Safari snorkel ile bir rahatsızlık hissetmiyorum.

MK51' Alıntı:
Ercüment sizin ürün kullanım sonrası temizlemek istiyor mu? Kalıcılığı ne kadar? Bilgi verebilir misin...
kuulanım esnasında pislik ve tozlar ürünün üzerine yapışıyor neticede dış etkenlerle sıyrılıyor ama öyle kolay değil. temizlemek için elektronik temizleyici ürünüde var .yoğun olarak boyahane gibi nem ve rutubet altında hatta su motor ve elektronik sistemlere veriyoruz . motorda ısı transferine aha çok müsade edeni ancak yumuşak olanı kullanmak lazım ama diğer aksamlarda tuzlu suya bile dayanabilecek film yapan var .eletronikte ise genelde spray olan ince tabakalıyı kullandırıyorum.

Jeep34' Alıntı:
Bir bu resimde Yüksel'in(yuysal) önceki Pajerosunda snorkel olmadığı için sıkıntı yaşadı.Eğer son anda motoru kapatmasaydı durum vahim olurdu :smiley:

Aaaa Uğur lütfen Dicimonun sudan nasıl yüzerek çıktığını da göster :D

ercumentoflas' Alıntı:
kullanım esnasında pislik ve tozlar ürünün üzerine yapışıyor neticede dış etkenlerle sıyrılıyor ama öyle kolay değil

Bilgiler için teşekkürler Ercüment, zahmet olmazsa biraz daha açabilirmisin?... Kullandıktan belli bir süre sonra kuruyan bir malzeme mi? Örneğin; gezi yapacağımız bir haftasonu için, bir gün önce bu malzemeyi kullanıp beklesek, pislik ve toz yapışmasını engelleyebilirmiyiz ve sonraki iki gün sulak alanlarda dolaşabilirmiyiz, kalıcılığı buna imkan verir mi?... Yarışan bazı arkadaşlar "vazelin" kullanırdı, karşılaştırabilir misin?...

korumaya aldıktan sonraelektrik motorunu direk su altında günlerce çalıştırabilirsiniz kuruması için 30-35dakika yeterli .alternatörü daldırıp çıkarıp tüm sargılarını kaplaya biliriz. distiribütör ve elektronik için spray ile uygulayabiliriz ilk görüşmemizde
uygularız.

Merhaba arkadaşlar.benım bir sorum olacak.benım araç içim(opel frontera) şnorkel sistemi türkiyede bulamadım ve kendim yapmak istiyorum .Acaba kafa(şorkel üst ) kısmını nereden ve kımden bulabilirim?

Selam arkadaşlar boyle bir şnorkel başliği lazım bana.şimdiden sağolun

snorkel.jpg

Safari snorkel başlığı, tek başına Türkiyede bulmanız zor ,komple olarak satıyorlar, belki siparişle getirtebilirsiniz.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR