Soğukken Yürümemesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daf95xf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,848

daf95xf

Kamp II
Yer
Eskişehir
Arkadaşlar aracım yaz-kış soğukken çalıştırdığımda araç ısınmadan hızlanmıyor fakat ısındıktan sonra normale dönüyor ve ataklaşıyor bu normal mi ? 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum bana normal geliyordu bu durum yine de sorayım dedim

Etiketler
araç

Ya araç yürüyor fakat gaza bastığımda sıcakken olduğu gibi hızlanmıyor ve bağırıyor 100-200 metre ilerledikten sonra ısındığı için normale dönüyor

Aracı çalıştırıyorum tek marşla,rölantide çalışırken 1 dk içinde lpg'ye geçiyor sonra vitesi boşa alıp bekliyorum bir süre ısınsın diye,tam ısınmadan da hareket ettiğimde araç bağırdığı için gaza basmadan ilerliyorum aracı zorlamamak icin,arkadan gelen araç olursa da mecburen gaza yükleniyorum 100 metre sonra ise şanzuman ya da motor ısındığı için normale dönüyor ve devam ediyorum

Hocam bir dakikada veya 100-200 metrede araç pek ısınmaz ama bilemedim ilginç bir konu. Aracı birkaç hafta sadece benzinde kullanıp deneyin en azından lpg de sorun var mı yok mu o anlaşılır. Benzinde kullanmadan önce kutup başını sokup yarom saat bekleyip geri takın aracın beyni sıfırlansın daha sonra da lpg tankının vanasından lpg yi sonuna kadar kapatın.

Ya geçen gece vakti arkadaşın düz vites otomobiline bindim hava da çok soğuktu,çalıştırıp hemen gaza bastı ve hızlandık,benim araç öyle değil işte,çalıştırdıktan sonra ısınmasını bekliyorum hemen hareket etmiyorum çünkü gaza bastığımda balatası bitmiş araba gibi bağırıyor

şanzıman yağının ısısını kontrol eden sensörde problem vardır. 4.0 ZJ varken ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştın. Motorla ilgili değildir. Zaten çok hızlı ısınan motorlar onlar.

vermez. sonuçta bir ısı ölçüyor değilmi? mesela atlayarak -20 okuyordur ısınana kadar.

sensörün bağlı olduğu kabloda sokette yada o sensör verisini kullana kontrol ünitesinde de tutarsızlık olabilir.

@KLL DEDİĞİ GİBİ ŞANZUMANDAN KAYNAKLANIYOR BENİM ARACIMDA DA BENZER BİR SORUN VAR DI ŞANZUMAN YAĞI DEĞİŞTİKDEN SONRA GİTTİ
SOĞUK HAVALARDA ARACI ÇALIŞ ÇALIŞMAZ HAREKET ETTİĞİNİZDE YENİ ESKİ FARK ETMEZ MOTOR VE ŞANZUMAN İÇERİSİNDE YAĞLARIN YOĞUNLUKLARININ FAZLA OLMASI SEBEBİ İLE BUNA BENZER SORUN İLE KARŞILAŞA BİLİRSİNİZ ARAÇ VİTES DEĞİŞTİRMEZ BİR SURE SONRA NORMALE DONER SİZE TAVSİYEM ARACINIZI GÖSTERGEDEKİ LAMBALAR SONDUKDEN SONRA ÇALIŞTIRIN VE EN AZ SOĞUK HAVALARDA ROLANTİDE 3-5 DAKIKA ARASINDA BEKLEYİN DAHA SONRA HAREKET EDİN

@KLL DEDİĞİ GİBİ ŞANZUMANDAN KAYNAKLANIYOR BENİM ARACIMDA DA BENZER BİR SORUN VAR DI ŞANZUMAN YAĞI DEĞİŞTİKDEN SONRA GİTTİ
SOĞUK HAVALARDA ARACI ÇALIŞ ÇALIŞMAZ HAREKET ETTİĞİNİZDE YENİ ESKİ FARK ETMEZ MOTOR VE ŞANZUMAN İÇERİSİNDE YAĞLARIN YOĞUNLUKLARININ FAZLA OLMASI SEBEBİ İLE BUNA BENZER SORUN İLE KARŞILAŞA BİLİRSİNİZ ARAÇ VİTES DEĞİŞTİRMEZ BİR SURE SONRA NORMALE DONER SİZE TAVSİYEM ARACINIZI GÖSTERGEDEKİ LAMBALAR SONDUKDEN SONRA ÇALIŞTIRIN VE EN AZ SOĞUK HAVALARDA ROLANTİDE 3-5 DAKIKA ARASINDA BEKLEYİN DAHA SONRA HAREKET EDİN
Aynen söylediğiniz gibi çalıştırıyorum sürekli. Ancak durum değişmiyor. Birkaç farklı şanzımancıya gösterdim, sorun olmadığını söylediler şanzımanda, yağını da değiştirdik ama kafasına göre çalışmaya devam ediyor araç. Hata kodu vs. yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR