Soğutma suyu seviye uyarısı hakkında yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekinox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,234

ekinox

Kamp I
Yer
Ankara
2002 model grand cherokee 2.7 dizel aracım var. Yaklaşık 1 yıl önce motor yıkatma gibi bir hata yaptım ve radyatör suyunun eksik olduğunu gösteren uyarı ışığı zaman zaman yanmaya başladı , ışık sürekli yanmıyordu , düzensiz olarak zaman zaman yanıyor sonra sönüp bir kaç hafta boyunca yanmadığı oluyordu. Su seviyesini ve hararet göstergesini takip ettim , uyarı ışığı dışında görünürde bir problem yoktu. Aracı bu şekilde kullandım , hiç hararet yapmadı , hiç su kaynatmadı. İlerleyen zamanlarda ışığın yanma sıklığı arttı. Serviste basınç testi yapıldı herhangi bir kaçak tesbit edilemedi. Altta damlama şeklinde bir belirti de yok. Serviste kalorifer sisteminde kaçak olduğu teşhisiyle tüm göğsü söküp taktılar fakat sorun çözülmedi.

Şu andaki mevcut durum: Motor soğukken su seviyesi maksimumda , yani antifiriz seviyesinde eksiklik yok , araba çalıştırılınca ve motor ısınmaya başlayınca , 5-10 dakikalık bir sürede , su seviyesi gözle görülebilecek bir hızla azalıp minimum seviyenin altına düşüyor ve "coolant low" antifiriz seviyesi uyarı ışığı yanıyor. Arabayı bu şekilde kullanırsam hararet normal seviyenin üstüne çıkmıyor , arabada tekleme , öksürme , tıksırma , düzensiz rölanti , egsozdan su damlaması gibi olağan dışı bir durum yok. Arabayı parkedip ertesi sabah yine motor soğukken kaputu açıp bakıyorum seviye önceki normal haline geri gelmiş yani yine eksik değil. Ustanın bir tahmini var fakat ilk teşhisinde yanılıp 500 lira alıp sorunumu çözmediği için güvenemiyorum.

Konu hakkında bilgi ve birikim sahibi arkadaşların yardımını rica ederim.
Selamlar

Etiketler

Ynt: Soğutma Suyu Seviye Uyarısı Hakkında Yardım

konuyu hortlatmak gerekti :smiley: güvendiğim bir arkadaşımdan 1 ay önce 4.7 grand cherokee aldım.aracın bir problemi de yoktu.son bir haftadır çalıştırınca coolant low yazısı çıkıyordu uyarı ekranında.belki farketmedim azalmıştır diye derecesini ölçtürüp -45 C çıkınca üzerine su eklemesi yaptık.önce uyarı kayboldu.ama son 1 saati ortalama 110 la otoban olmak üzere 2 saat kullandıktan sonra tekrar uyarı çıktı.sol üstteki su tankına baktım boşalmış.sıcak olduğundan radyatöre bakmadım.gerçi hararet falan da olmadı gelene kadar.sabah tekrar bakacam ama bi fikri olan varsa yardımcı olursanız sevinirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR