2002 model grand cherokee 2.7 dizel aracım var. Yaklaşık 1 yıl önce motor yıkatma gibi bir hata yaptım ve radyatör suyunun eksik olduğunu gösteren uyarı ışığı zaman zaman yanmaya başladı , ışık sürekli yanmıyordu , düzensiz olarak zaman zaman yanıyor sonra sönüp bir kaç hafta boyunca yanmadığı oluyordu. Su seviyesini ve hararet göstergesini takip ettim , uyarı ışığı dışında görünürde bir problem yoktu. Aracı bu şekilde kullandım , hiç hararet yapmadı , hiç su kaynatmadı. İlerleyen zamanlarda ışığın yanma sıklığı arttı. Serviste basınç testi yapıldı herhangi bir kaçak tesbit edilemedi. Altta damlama şeklinde bir belirti de yok. Serviste kalorifer sisteminde kaçak olduğu teşhisiyle tüm göğsü söküp taktılar fakat sorun çözülmedi.
Şu andaki mevcut durum: Motor soğukken su seviyesi maksimumda , yani antifiriz seviyesinde eksiklik yok , araba çalıştırılınca ve motor ısınmaya başlayınca , 5-10 dakikalık bir sürede , su seviyesi gözle görülebilecek bir hızla azalıp minimum seviyenin altına düşüyor ve "coolant low" antifiriz seviyesi uyarı ışığı yanıyor. Arabayı bu şekilde kullanırsam hararet normal seviyenin üstüne çıkmıyor , arabada tekleme , öksürme , tıksırma , düzensiz rölanti , egsozdan su damlaması gibi olağan dışı bir durum yok. Arabayı parkedip ertesi sabah yine motor soğukken kaputu açıp bakıyorum seviye önceki normal haline geri gelmiş yani yine eksik değil. Ustanın bir tahmini var fakat ilk teşhisinde yanılıp 500 lira alıp sorunumu çözmediği için güvenemiyorum.
Konu hakkında bilgi ve birikim sahibi arkadaşların yardımını rica ederim.
Selamlar
Şu andaki mevcut durum: Motor soğukken su seviyesi maksimumda , yani antifiriz seviyesinde eksiklik yok , araba çalıştırılınca ve motor ısınmaya başlayınca , 5-10 dakikalık bir sürede , su seviyesi gözle görülebilecek bir hızla azalıp minimum seviyenin altına düşüyor ve "coolant low" antifiriz seviyesi uyarı ışığı yanıyor. Arabayı bu şekilde kullanırsam hararet normal seviyenin üstüne çıkmıyor , arabada tekleme , öksürme , tıksırma , düzensiz rölanti , egsozdan su damlaması gibi olağan dışı bir durum yok. Arabayı parkedip ertesi sabah yine motor soğukken kaputu açıp bakıyorum seviye önceki normal haline geri gelmiş yani yine eksik değil. Ustanın bir tahmini var fakat ilk teşhisinde yanılıp 500 lira alıp sorunumu çözmediği için güvenemiyorum.
Konu hakkında bilgi ve birikim sahibi arkadaşların yardımını rica ederim.
Selamlar