Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,205
Ynt: Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

Defender.Wolf' Alıntı:
Alkım bey,aracınız hayırlı uğurlu olsun.
Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle,gelişmeleri ve yeni fotoları sabırsızlıkla bekliyorum.
Ferhan bey sağolun umarım sizde en kısa zamanda defenderınıza Kavuşursunuz.
Saygılar
Alkım.

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

Alkım bey aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileği ile hayırlı uğurlu olsun.

Göğüs'de herhangi bir değişikliğe giderseniz alttaki resim yardımcı olacaktır.

İyi Günler...

20140128_171102.jpg

Selahattin Bey, teşekkür ederim kesin olmamakla birlikte göğüs için buna benzer bir düğme konsolu yaptırmayı düşünüyorum evet, fikir vermesi açısından güzel oldu teşekkür ederim paylaşım için.
Saygılar
Alkım.

Alkım bey Selamlar, size bir kaç ürün ve model önerisi de ben yapmak isterim.. Gönderdiğim görselleri kendi toplayacağım araç için toplamıştım umarım beğendiğiniz olur.. 8)Kolay Gelsin..

1000x1000.jpg

adf8adec152d56afdd7c328f6ed2177f.jpg

!BW4WIqgBmk~$(KGrHgoH-C0EjlLlt+dzBKZgbLiSKQ~~_12.JPG

$(KGrHqJ,!lIE5cMpMYBHBOe14UJU)w~~60_12.JPG

truck-lite-phase-7-led-headlamps-rhd-for-land-rover-defender-[5]-4171-p.jpg

Bener Bey, geç cevabım için özür ve Paylaşımınız için teşekkür ederim lakin benim kafamdaki defender anlayışına biraz uzak bu ışıklandırma ve aksesuarlar, kişisel görüşüm ne kadar az teknoloji o kadar az sıkıntı, yeni tip ön ızgaraları oldum olası pek ısınamamışımdır, tabi zevk meselesi, benim kullanacağım en yüksek teknoloji kapılara merkezi kilit takmak olacak o da şehir içi günlük kullanımda zaruri diye düşünüyorum. Tabiki öneri ve fikirlere her zaman açığız teşekkürler. ;D

voyvoda4' Alıntı:
Bener Bey, geç cevabım için özür ve Paylaşımınız için teşekkür ederim lakin benim kafamdaki defender anlayışına biraz uzak bu ışıklandırma ve aksesuarlar, kişisel görüşüm ne kadar az teknoloji o kadar az sıkıntı, yeni tip ön ızgaraları oldum olası pek ısınamamışımdır, tabi zevk meselesi, benim kullanacağım en yüksek teknoloji kapılara merkezi kilit takmak olacak o da şehir içi günlük kullanımda zaruri diye düşünüyorum. Tabiki öneri ve fikirlere her zaman açığız teşekkürler. ;D

Alkım Bey;

O yüksek teknolojinin icine birde müzik sistemi ekleyelim nedersiniz. Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum elektronik çoğaldıkca sıkıntı artıyor o yüzden sis farı, merkesi kilit ve müzik sistemi yeterli. Bu arada aracın yeni resimleri varmı?

Mustafa hocam aslında haklısınız, iyi bir müzik sistemi önemli ancak ona harcayacağım parayı donanım ve bakıma harcamayı tercih ederim şu ara, gerçi iyi kötü idare eder bir araba radyosu koyarım gibime geliyor benimde evet insan trafikte sıkılıyor ne de olsa.

Evet, aklımdaydı haftasonu koyamadım, son birkaç foto daha ekleyeyim hemen, özünde çok bir değişklik olmadı aslında hayalperestte sadece kaportaya gitmek için hazır hale geldi, daha önce belirttiğim gibi bir dizi çekimi için üzerine haki yeşili atılmıştı orijinali telekomdan çıkma olduğu için beyaz, arabanın boyasının kazınması bitti el zımparası ile yapıldı, bende az çok biraz işin içine yardım ediverdim ama işin çoğunu tabiki Engin ustam ve Çırağı Mustafa yaptı sanayide, kabaran kısımlar zımapara ile giderildi. altta son halinin fotoğrafları var, bir iki de kendi fotoğrafım var :smiley:

şimdi hayırlısyla bu hafta kaportaya sokabileceğimizi umuyorum, orda çürükler ve ezikler giderilecek kupa filan düzeltilecek boyaya hazır hale gelecek tabi bu işlem ne kadar sürer bilemiyorum onu da beraber göreceğiz. :D

DSC_1407.jpg

DSC_1394.jpg

DSC_1405.jpg

Ekli dosyalar

• DSC_1322.jpg
    DSC_1322.jpg
    128.8 KB · Görüntüleme: 301

Biraz daha..

DSC_1318.jpg

DSC_1366.jpg

Ekli dosyalar

• DSC_1317.jpg
    DSC_1317.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 258

Sanırsam bu hafta içi koltukların döşemeciden çıkmış son hallerinin fotoğraflarını koyabilirm, temizliği kolay olsun diye derikaplamaya karar verdim en son, kafamda siyah-gri tonları var ama bunun haricinde araç için hayalimdekileri ufak bir liste halinde yazmaya karar verdim. işte kısaca yapılacaklar:

- 5 yeni teker (BF Goodrich 235/85/16 AT) şu an arıyorum ancak fiyatları çok yükselmiş durumda dolardan ötürü, belki az kullanılmış bir ikinci el bulabilirm uygun fiyatlı..
- motor ve şanzuman bir kontrolden geçicek
- kaporta ve eski boya kazınıp, ezikler çürükler giderilecek
- iç dış yeni boya atılacak, defenderın orjinal kırmızı boya kodunu kullanmayı planlıyorum, forumda 'defender renk kartelası' başlıklı yazıda bunun bilgilerini verdim.
- Ön koltuklar iyi kavrama için sparco spor koltuk arka düz defender koltuğu, bagaj için de sünger yaptırıp kaplatmayı düşüüyorum ek oturma alanı için. (fotolar gelir bu hafta elbet)
- kışın ısı kaybını önlemek ve yazın çok ısınmayı önlemek için tavana sünger yalıtımı, mercedeslerde kullanılan bir sünger varmış galiba döşemeci söyledi geçen hafta bu hafta tam adını öğrenmeye çalışacağım, malzeme dahil tahmini 200-250 tl civarı tüm tavanı kaplanabiliyor galiba.
- Hidrolik dieksiyon halihazırda var zaten
- ön domuzluk halihazırda var zaten
- motor için elektronik ateşleme hali hazırda var zaten
- mevcut yer kaplamasını koruyacağım üzeri yuvarlaklı kabartmalı lastikisimsi birşeyle kaplı açıkçası tam adını bilmiyorum ama kolay temizlenebilen birşeye benziyor.( sökülmediyse birdahaki gidişimde arabaya onunda fotoğrafını çekereim)
- tüp omvl beyin takılı ancak tanker atiker, pek güvenmiyorum açıkçası belki tankını değiştirebilirm.
- tüpün üzerine hem onu koruyacak hemde üzerine eşya koymak için metal/alimünyum dan bir sehpa veya kutu yaptımayı düşünüyorum
- kaput üstü ve çamurluk üstü sac koruma
- dodikler değişecek
- Defender kartel koruma sacı (çok önemli bence)
- Yan basamaklar
- Safari snorkel hem motora giren havayı düzenleyip yakıt ekonomisi için hemde suya girme hevesim için :D
- geri görüş kamerası (açıkçası hiç huyum değildir ancak daha önce bu kadar büyük bir araç kullanmadım ve şehir içi günlük yaşamda park açısından faydalı olacağını düşünüyorum en azından arabaya alışana kadar)
- göğüs ve göstergelerin olduğu konsolu kaplatırım bbüyük olasılık daha uzun ömürlü olması için
- araç boya için soyulacağından elektrik aksamda yenilenir büyük olasılık, bagaj kısmına şerit led ışıklandırma gece malzemelri bulabilmek için birde merkezi kilit, tabi sis farı için gerekli kablolamayı da unutmamak gerek.
- orijinal hella sis farı alamam herhalde çok pahalılar çünkü ancak otokarın ürettiği uygun fiyatlılar var onları araştırıyorum şu aralar
- tavan sepeti,aslında çok istiyorum hem tepeye çadır atmak için hemde malzeme taşımak için, ama çok pahalılar, ya 700-800 e ikinci el aklıma yatan bir tane bulabilrisem onu alır takarım yada ileride biraz daha param olunca kendim yaptırım, onun araştırması devam ediyor.
- vinç, ileride kesinlikle lazım olur diye düşünüyorum ancak acelem yok bütçem zaten bir kaç madde evvel sınırı aştı duradursun şimdilik :D

temelinde bunlar tabi aklıma gelmeyen başka şeyler de çıkar elbette ancak onlar da zamanla biraz daha param oldukça yapılır gibime geliyor, bakalım kafamdakilerin ne kadarını gerçekleştirebileceğim, bu forumda yıllardır okuduklarımdan ve bilgili arkdaşlardan öğrendiklerimden nasıl bir sonuç alacağım görücez. :smiley:

voyvoda4' Alıntı:
Sayın Alkım, defender gerçekten kullanıcısının tercihlerine göre şekil alabilen bir hamur gibi umarım sizin hamur istediğiniz gibi olur, paylaşımların herhangi bir kriteri yoktu sadece belki fikir verir ümidi ile paylaştım ve ara ara takip ettiğiniz konuya göre devam edicem belki çorbada bir tuzumuz bulunur.

Size bir yalıtım ürünü olan "Dynamate Xtreme" isimli ürünün kullanım videosunu paylaşıyorum;
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tWaPBwgw3H4[/youtube]

Zahmetsiz Çalışmalar.

Aynen katılıyorum bu araca yapılalabilecekler bitmez ve tabiki fikirlere açığım hatta başlığı açmamın sebebi de hem bu mutluluğu sizlerle paylaşmak hemde yardım ve fikir almak, teşekkür ederim paylaştığınız linki göremedim Bener Bey, ancak söylediğiniz ürünü araştırdım, türkiyede satılmıyor galiba yanılıyor muyum, satılıyorsa da bulamadım, altta amerika satış fiyatlarını buldum resmi sitesinden ancak fiyatlar gözümü çok korkuttu yahu, Bir defenderı komple yalıtım yapmak isteseniz herhalde 9 lu mega paket anca yeter o da 660 $ hani bana biraz pahalı geldi bilmiyorum normalde araca yalıtım yapmak ne kadar tutar ancak türkiyede de bu fiyatlarsa herhalde yaptırmam, tavan yalıtımı ile kalırım zaten aracım benzinli dizeller kadar gürültü çıkarmıyor :D

Linki eklemeyi bende unutmuşum :smiley:

http://www.dynamatstore.com/index.php?l=product_list&c=17

Alkım Bey,şimdiden hayırlı uğurlu olsun,iyi günlerde kullanmanız dileği ile takipteyim,okuyorum süreci,paylaşımlarınız için Teşekkür ederim,darısı benim başıma,İstanbulda arayış ve araştırma içindeyim ben de ama acele etmiyorum,saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR