Sonunda Rüyalarıma Giren Defender'in Sahibi Oldum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,959
Ynt: Sonunda Rüyalarıma Giren Defender'in Sahibi Oldum

dopamin' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun sizden önce,de sitede bir arkadaşımız vardı 2012 hılux görüyordu rüyasında geçenlerde aldı modiye ettiriyor şu rüya görmenin sırrını bize,de bi öğretseniz olmazmı?
ben o rüyanın sırrını bir bilebilsem hemen modifiye rüyasına yatıcam ama :smiley: şimdilik olmuyor.

AMA gerçekten BU RÜYA BİTMESİN :smiley:

Etiketler

nordic1903' Alıntı:
Arka Camlara ve Kaputtaki yazıya da el atın :smiley: Ama önce yürüyen aksam , elektrik tesisatını kontrol ettirin..Gerisi işin keyifli ve az acil kısmı :smiley:
zaten onları kontrol ettirmek için hemen biryerler bulmam lazım çünkü ramazan bayramında 20 gün 3500 km bir tatil düşünüyorum ailece. beni yolda bırakır yada üzerse işin başından soğumak istemiyorum arabamdan. kontrollerini yaptırabileceğim yerler önerebilirmisiniz avrupa yakasında?

dturan' Alıntı:
zaten onları kontrol ettirmek için hemen biryerler bulmam lazım çünkü ramazan bayramında 20 gün 3500 km bir tatil düşünüyorum ailece. beni yolda bırakır yada üzerse işin başından soğumak istemiyorum arabamdan. kontrollerini yaptırabileceğim yerler önerebilirmisiniz avrupa yakasında?

Avrupa Yakasında benim de ustam olan Cesur Oto Elektrik var..Soner Usta ( 0532 600 30 36) ..Ona götürün..Hem elektrik aksmına bakar hem de sizi mekanik için yönlendirir..20 gün 3500 km yol için aracvınızın hemen heryerine el atmanızı tavsiye ederim..

nordic1903' Alıntı:
Avrupa Yakasında benim de ustam olan Cesur Oto Elektrik var..Soner Usta ( 0532 600 30 36) ..Ona götürün..Hem elektrik aksmına bakar hem de sizi mekanik için yönlendirir..20 gün 3500 km yol için aracvınızın hemen heryerine el atmanızı tavsiye ederim..

Cenk kardeş dur yahu vatandaş tatile niyetlenmiş paraları defender,e yatıracak usul usul yapsın diyecem ama bakım,da şart

dopamin' Alıntı:
Cenk kardeş dur yahu vatandaş tatile niyetlenmiş paraları defender,e yatıracak usul usul yapsın diyecem ama bakım,da şart

Valla yol uzun ..Ben 500 km gideceğim zaman bile her türlü kurcalıyorum aracımı :smiley: Kuş uçmaz kervan geçmez bi yerde kayış atınca çoluk çocuk perişan olurlarr valla :smiley: Önlem şart ..Gerçi Defender bu ölüsü bile adamı ilk servis noktasına götürür :smiley:

nordic1903' Alıntı:
Valla yol uzun ..Ben 500 km gideceğim zaman bile her türlü kurcalıyorum aracımı :smiley: Kuş uçmaz kervan geçmez bi yerde kayış atınca çoluk çocuk perişan olurlarr valla :smiley: Önlem şart ..Gerçi Defender bu ölüsü bile adamı ilk servis noktasına götürür :smiley:
Doktor korkuyorum :smiley:
kuş uçmaz kervan geçmez yerlere gitmeyeceğim şimdilik ama rotam ist-tekirdağ üzerinden çanakkale,assos, ayvalık,manisa,izmir,çeşme,kuşadası,didim,datca,bozburun,oradan kaş,kalkan,antalya. :smiley: İNŞALLAH
yolda 2 tam 2 öğrenci (çocuklar) olmak üzere 5 kişilik eşya ve ne olur ne olmaz kamp malzemeleri (çadır+uyku tulumu+mat falan filan) ve benim dalış malzemelerim olacak. gerçi ben aynı rotayı 1 kişi eksikle ford fiesta ile yapmıştım ama o 25 yaşında değildi tabi :smiley: 1,5 yaşındaydı. ben gitmeden bakımlarını yaptırıcam ayrıca yanıma kendi elimden geldiği kadar yedek parça ne almam lazım?? kayış atsa takarım, radyatör delinse tıkarım, akü bitse iterim, kısaca elimden gelir böyle şeyler ama yolda bana gerekecek yedek parça ne olabilir?? sonuçta bozburunda da 87 defender yedeği bulamazsın. (yaaa şu arabayı bir elime alayım hele ondan sonra bakalım bana neler anlatacak)

nordic1903' Alıntı:
elektrik ile ilgili ne olabilir??
ben çok anlamam elektrik işlerinden ama bildiğim kadarıyla devre sağlamsa çalışır bozuksa çalışmaz gibi bir düz mantığım var :smiley:

nordic1903' Alıntı:
ben aracı karadenizden alıp getiricem istanbula. herhalde gelirken yolda kalmazsam beni bu tatile götürür diye düşünüyorum :smiley:
ne bilim ben çok heves ettim içimde kalmasa bari

Derya Bey ;

Sıradan başlayayım cevaplara :D

- Elbetteki illa yolda kalacaksınız diye bir kaide yok..Ben Kırıkkale MKE 'den hurda diye alınıp sadece yağ-su-yakıt konup Çanakkaleye giden Defender'lar da biliyorum..Burada anlatmak istediğim şu ; Her toplanan Defender hassasiyetle toplanmıyor..Bazen imkansızlıklar sebebiyle " Amaaan idare eder " denen yerler uzun yola çıktığınızda su koyveriyor..

- Elektrik benim tecrübelerime dayanarak söylediğim bişey..Çünkü bu Defender'ların elektrik tesisatı başka hiçbir araçta göremeyeceğiniz karmaşada :smiley: Yani bilen birine gösterirseniz iyi olur..

- Sakın planlarınızı bozmayın..Bizimki nacizane uyarılar..Aracı siz buldunuz , siz beğendiniz ve en önemlisi siz incelediniz..Bizimki karşıdan olduğu için bi yere kadar etkili olur..Planladığınız rota bu sene için benim de ilgimi çeken bir rota..Özellikle İbrice Limanı ve yakınlarında kamp atmayı çok istiyorum ama sanırım o iş eylüle kalacak..

nordic1903' Alıntı:
Derya Bey ;

Sıradan başlayayım cevaplara :D

- Elbetteki illa yolda kalacaksınız diye bir kaide yok..Ben Kırıkkale MKE 'den hurda diye alınıp sadece yağ-su-yakıt konup Çanakkaleye giden Defender'lar da biliyorum..Burada anlatmak istediğim şu ; Her toplanan Defender hassasiyetle toplanmıyor..Bazen imkansızlıklar sebebiyle " Amaaan idare eder " denen yerler uzun yola çıktığınızda su koyveriyor..

- Elektrik benim tecrübelerime dayanarak söylediğim bişey..Çünkü bu Defender'ların elektrik tesisatı başka hiçbir araçta göremeyeceğiniz karmaşada :smiley: Yani bilen birine gösterirseniz iyi olur..

- Sakın planlarınızı bozmayın..Bizimki nacizane uyarılar..Aracı siz buldunuz , siz beğendiniz ve en önemlisi siz incelediniz..Bizimki karşıdan olduğu için bi yere kadar etkili olur..Planladığınız rota bu sene için benim de ilgimi çeken bir rota..Özellikle İbrice Limanı ve yakınlarında kamp atmayı çok istiyorum ama sanırım o iş eylüle kalacak..
Cenk Bey,

Herşeyden önce ilinize ve konuya olan hassasiyetinize çok teşekkür ederim.

Artık aracı alınca görücem bakalım neler olacak.gözümü kararttım artık.(bende e-6 da arıza yapmış çekici bekleyen 200.000 tl lik jip lerle sık karşılaşıyorum)ama fikirlerinizide kulak arkası etmiyeceğimden emin olun çünkü tecrübe sahibi olmak okumaktan görmekten farklı bişey.herzaman her konuda önemli bunu biliyorum. istanbula gelir gelmez gerekli kontrollerini yaptırıcam yola çıkmadan.
Bahsettiğim rota konusunda da,
daha önce gittiğim yerler ama dediğim gibi fiesta ile gidip yol kenarından güneşin batışını izlemek başka, defender ınla sahile inip kumlarda izlemek başka. İbrice limanına giderseniz eğer mecidiye uzunkum plajında dalış okulları vardır sürekli.dalışla ilgileniyor iseniz tünel dalışını şiddetle tavsiye ederim. yada cüzi ücretler karşılığında deneme dalışı yaparak o güzelliğide görmenizi tavsiye ederim.

saygılar

nordic1903' Alıntı:
Selamlar Cenk bey.,

En sonunda aracımı teslim aldım. alır almaz Maslak sanayide Soner ustanın orda aldım soluğu. :smiley: Aracı getirirken yolda motordan çok fazla sıcak ve ses alıyodu içeri. (hatta sol bacağım 2 ton brozlaştı bile diyebilirim) önce onları halletmek için soner ustaya teslim ettim aracı. sağolsun ön göğüsün altından şöför koltuklarının arkasına kadar yalıtım yaptı. şimdi hiç sıcak almıyor ve seside %20 gibi azalttı.
sonra yolda viteslerle ilgili biraz sorun yaşamıştım. sultanbeyli civarlarına geldiğimde vites geçiremedim cartladı ses yaptı. durup tekrar kalktım sorun olmadı ama vites küçültmeye çalıştığımda sorun oldu. debriyaj bitiyor diye düşündüm yolda. sonra hüseyin ustanın orda baktılar hiç problem yok dediler. "için rahat olsun diye şanzumanı söküp kontrol edelim ama masraflı olur, sen bu şekilde biraz daha kullan önce arabaya alış sonra elin rahat olunca gelirsin bakarız" dediler. şimdi sadece 2 den 3 e atarden gazı tamamen kesmezsem hafif bir cartlama yapıyor. onun dışında motoru yürüyeni gösterdiğim bütün ustalardan olumlu cevap aldı. hatta kullanan ustalardan biri 300tdı mı bu diye bile sordu. Aracı teslim aldıktan sonra istanbul yoluna çıkmadan sıvıları tamamlattım, şanzuman yağına baktırdım, rot başlarını keçeleri yağlattım.şimdilik maşallah saat gibi çalışıyor.
tabi bütün bunlardan sonra aksesuar kısmına gelmeden para bitti :smiley: arabamı uzun zaman (inşallah allah sattırmasın) kullanmayı düşündüğüm için yavaş yavaş bişeyler yaptırıcam. arka ve yanlardaki krom basamaklar için (sağ-sol için) 350 tl fiyat aldım biraz fazla geldi. soner usta 140-150 gibi takımını alırız dedi şimdi önümüzdeki ay onları halledicem. ondan önce kol dayamayı değiştirmem lazım bardak koyulanlardan alırsam eşimin de favorisi olucak herhalde :smiley: yine soner ustanın tavsiyesi ile tepedeki port bagajı çıkartıcam (çok ağır 3 kişi zor kaldırıyor) tatil dönüşü. motora yazık edersin ağırlıkları at dedi. :smiley:
şimdilik bu kadar değişiklik olduğunda tekrar yazıcam. resimleride en kısa zamanda ekliycem.
saygılar

dturan' Alıntı:
teşekkür edeim.
fiyat konusunda şimdi bişey demiyim. pazartesi inşallah teslim alıcam ondan sonra fiyatını yazarım.(zaten daha teslim almadan resimleri koydum içim rahat etmedi yinede.birde fiyat yazmiyim ayıp olmasın iyice)
araç 2.5 düz dizel askeriye çıkması komutan aracı olarak kullanılmış o yüzden orj.km.sindeymiş.ben yaklaşık 3 aydır aracın sahibiyle konuşuyorum.hiçbir yerinde yağ kaçağı yokmuş.içini komple kendi keyfen yaptırmış.hidrolik direksiyon orj.takılmış.jantlar bose olduğunu tahmin ediyorum yada freelander jant olabilir. lastikler 0 takılmış.rot başlarıın karburötörün değiştiğini biliyorum.tavan bagajını orj.jantlarını da beraberinde vericek aldığım arkadaş saolsun.onun dışında resimlerde göründüğü gibi işte. Bende uzun zaman alsammı toplasammı diye düşündüm kararsız kaldım ama toplamayı gözüm yemedi açıkcası. hem vakit hem sabır lazım. birde bu işi bilen insan değilim ustası nerdedir parçası nerden bulunur daha yeni öğreniyorum. inşallah yormaz üzmez beni.Ben şu an için alıp bu şekilde kullanmayı düşünüyorum belki şnorkel taktırırım okadar.
teslim aldıktan sonra daha fazla detay yazarım. iyi akşamlar

tekrar hayırlı olsun aracınız... Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla bir sıkıntısı yok aracın. İnşallah kazasız belasız uzun yıllar kullanırsınız.
Kabalık etmek istemem ama fiyat konusu tekrar sormak istiyorum size bu aracın. Çünkü ben de bir süre ciddi ciddi ilgilenmiştim bu araçla. Sonradan fikirlerim değişince vazgeçmiştim. Hala da istediğim gibi birşey bulamadım ya bakalım hayırlısı. Ben de kendime kasım ayına kadar süre verdim. Kasıma kadar bulamazsam Kırıkkale'ye yada Ankara'ya doğru uzanıp bir hurda alıp gelicem:smiley:

Ayhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri