Spontane Kemerburgaz Gezisinde Neler Oldu Neler? (7 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 646
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,764
Ynt: Spontane Kemerburgaz Gezisinde Neler Oldu Neler? (7 Mart 2010)

Yeri gelmişken şu konuya bir değinmek istiyorum.....

Lütfen bu tip gezilere gelen kişiler tekrar tekrar Off_Road gezilerimiz başlığı içindeki Konvoy kurallarını tekrar tekrar okusun....
Maalesef biz millet olarak okuma özürlü olduğumuz için bu tip yerler ve faydalı bilgiler es geçiliyor....

Özetle burada diyor ki :

- Her konvoyda bir lider, bir de rehber olur, bazı durumlarda rehber lider de olabilir......

- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez......

- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur..........araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

Bu gibi maddeleri çoğaltmak mümkün......Bu kurallar gereklilikler nedeniyle konmuş olup, uyulması ekip uyumluluğu için gereklidir.

Ekip lideri geçiş noktalarını belirler ve tüm araçlar o yerden geçişlerini yapar.Kendilerine alternatif yollar belirleyemez..(benim ikinci oturuşumda, sol - sağ yön için kararsız kalıp Mert'i soldan geçirmeme rağmen, rehberimiz Suat Bey'in sağ taraftan gel demesi üzerine gittim ve oturdum...bu yönlendirmeler bence itirassızca dikkate alınmalı...)

Geçiş tamamlandıktan sonra uygun yerde lider veya rehber tarafında araçların performansı denenebilecek veya oynanabilecek alanlarda bu kuralların dışına çıkılabilir...

Benim bu konudaki fikrim bu...Okuduğunuz için teşekkürler...

Etiketler

bence bu konuları bizlerin değil uymayanların dikkate alması gerekir arkadaşlar ..... ??? bizim grup olarak o kadar uzun yol yaptık gittik geldik herhangi birşey oldumu... ??? olmadı neden çünki herkes kurallara riayet etti bu kadar basit... ;) boşyere kendinizi yormayın ... ben zaten bundan sonra bu tip araclarla hiçbiryere gitmem ve de girmem kimse kusura bakmasın ......fazla da uzatmaya gerek yok herkes keyfine baksın vede yeni programlara hazırlanalım... ;D

red34' Alıntı:
bence bu konuları bizlerin değil uymayanların dikkate alması gerekir arkadaşlar ..... ??? bizim grup olarak o kadar uzun yol yaptık gittik geldik herhangi birşey oldumu... ??? olmadı neden çünki herkes kurallara riayet etti bu kadar basit... ;) boşyere kendinizi yormayın ... ben zaten bundan sonra bu tip araclarla hiçbiryere gitmem ve de girmem kimse kusura bakmasın ......fazla da uzatmaya gerek yok herkes keyfine baksın vede yeni programlara hazırlanalım... ;D

bunada katılıyorum... bu arada bu haftayı boş geçelim... yoksa benim boşanma sebebim olacak ;D ;D ;D
özlemi bu pazar zor kaldırdım valla ;D bu haftada hadi gidiyoruz dersem beni oyar... sabah kalkıp çay demledim, ekmek arası bişiler hazırladım falan.. şirinlik olsun diye ;)
pazar günü belki öğleden sonra buluşup çay kahve yaparız ;D ;D

tolgas' Alıntı:
ben cem degılım mert abı tolga ;D bende cok meraklı degılım ama sonucta yınede bırakıp gıdılmemelıydı dıye dusunuyorum mert abı cem abı orda ugrasıyo sonuc olarak neyse uzatmıyalım konuyu herseye ragmen eglendık

tolga selam, normalde sen ben Cem vs orda kalsa gece orda uyur gene bırakmazdik. Ama orda sürekli konvoy güzergahından çıkıp batmaya uğrasan araçlar sozkonusu olunca, bir nevi ceza olarak bıraktık. Zaten az ileride tekrar duracakdik. Cem kurtarmaya gidince arada kaynadı. Sonucda 2-3 Araba boyle kafalarına göre davranırsa gezi onları kurtarma gezisine doner. Konvoy kurallarına uymayacaklarsa kendilerine uygun insanlarla istediklerini yapabilecekleri konvoylar kurup gitmeliler.

olcaytooo... benim videoyu koyabiliyor musun??? büyükse koyma, cd olarak olarım...

ya kürşadım geçen haftanın cd sini hala yapmadın ;D ;D unuttum sanma... sünnet gölü dahil.... ;D

bizim gunahımız neydı onu çözemedim ;D neyse bidahakı sefere peşimize takmayalımda baskaları yuzunden huzursuzluk cıkmasın kımseye kırgınlık dargınlık yapmıyorum yanlıs anlasılmasın en azından bıdahakı sefere bızıde konudan haberdar edınce cezayı yanlıs kısıler cekmesın ;D

tolgas' Alıntı:
bizim gunahımız neydı onu çözemedim ;D neyse bidahakı sefere peşimize takmayalımda baskaları yuzunden huzursuzluk cıkmasın kımseye kırgınlık dargınlık yapmıyorum yanlıs anlasılmasın en azından bıdahakı sefere bızıde konudan haberdar edınce cezayı yanlıs kısıler cekmesın ;D

ya aslında ben telsizden anons çektim ama duyuramadım kendimi... ;D ;D

bu arada dün söyleyemedim, sepetin hayırlı olsun.. yakışıklı olmuş... ;D ;D cemin izinden hızlı ilerliyorsun gibi geliyor bana...

saol mert abi ;D ben cem abının ızınden gıdıyorum sımdı o benım ızımden gelıcek galıba değişik planlar yapmaya basladı bakalım sonumuz nolcak :smiley:

evetttt bu haftayı da Mert i kurtarma haftası ilan ediyoruz.... ;D ama ben daha sonra ki hafta için kartepe ve civarı için ufak ufak araştırmalarıma başlıyorum haberiniz ola yada başka bir rota olabilir mesela yuvacık tarafı yada sizlerin önereceği bir rota olabilir....herkesin fikrini almak isterim ......ne dersiniz arkadaşlar... ???

red34' Alıntı:
evetttt bu haftayı da Mert i kurtarma haftası ilan ediyoruz.... ;D ama ben daha sonra ki hafta için kartepe ve civarı için ufak ufak araştırmalarıma başlıyorum haberiniz ola yada başka bir rota olabilir mesela yuvacık tarafı yada sizlerin önereceği bir rota olabilir....herkesin fikrini almak isterim ......ne dersiniz arkadaşlar... ???

abi uyar... kartepe tarafına ben gittim.. tepeden baktığımda güzel etaplar gördüm... oralardan birilerinden gps koordinatları alabiliriz..

evet abi, bu pazarı es geçeceğimiz iyi oldu, bende giyecek gömlek bulamıyorum.. ;D n'ooldu diye sorduğumda , eee pazar çamura gittik ondan cevabını alınca diyecek birşey kalmıyor.. ;D ;D

Kartepe bizim içinde uygun...yağmur olursa keyifli olmaz ama, bir alternatif daha belirleyelim derim.....

olcaytogezer' Alıntı:
evet abi, bu pazarı es geçeceğimiz iyi oldu, bende giyecek gömlek bulamıyorum.. ;D n'ooldu diye sorduğumda , eee pazar çamura gittik ondan cevabını alınca diyecek birşey kalmıyor.. ;D ;D

Kartepe bizim içinde uygun...yağmur olursa keyifli olmaz ama, bir alternatif daha belirleyelim derim.....

bende sabah çorap bulamadım... ama senin gibi sormadım.. cevabımı biliyordum çünkü... ;D ;D

Spontane falan ama çok güzel geçmiş ;)
Bülent Abi yeni stt lerin hayırlı olsun :D
Kartepe konusunda da eğer kar bekliyorsanız inşallah olur, geçen hafta ben oradaydım her yer kuru idi, sadece burnunun ucunu göstermeyen bir sis vardı :-\

harikasınız valla... ;D ne cok dertliymişsiniz öyle.... :p kartepe ye cıkarken sol tarafta milli park girişi var oradan yaylaya cıkan yollar var güzel olduğu söyleniyor ben o araları inceliyorum sizede haber veririm sabah cıkıştan öncede size cıkışta bir kahvaltı yerim var onu tavsiye edeceğim bayılırsınız .... ;) tabii başka rota da olur ufak ufak fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..... :p

Mert cidden arka tamponu fazlalık yapmış bu İngilizler ;D
Ne gerek varsa? Herhalde Caddede kullanırken lazım olur diye düşünmüşler ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler