Spontane Kemerburgaz Gezisinde Neler Oldu Neler? (7 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 646
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,940
Ynt: Spontane Kemerburgaz Gezisinde Neler Oldu Neler? (7 Mart 2010)

sword7' Alıntı:
Yükseltme yapmadan 33" lastik takmak mümkün mü yani Nejat abi? Arazi oranını değiştirmek gerekir mi acaba?
hiç bir değişiklik yapmadan 33 takabilirsiniz. dahada iyi olur çünkü tahminim sizin araç 18 yaşlarında ve dizel motorsa 35 lerle yürümeyebilir. motor yetmeme ihtimali olabilir.

Etiketler

deryaderin' Alıntı:
hiç bir değişiklik yapmadan 33 takabilirsiniz. dahada iyi olur çünkü tahminim sizin araç 18 yaşlarında ve dizel motorsa 35 lerle yürümeyebilir. motor yetmeme ihtimali olabilir.

Aracın yaşının pek önemi olduğunu sanmıyorum, sonuçta sıfırdan toplanıyor bu aletler :D 33" lastik için 1.22 oran uygun olur mu birde o var tabi...

sword7' Alıntı:
Yükseltme yapmadan 33" lastik takmak mümkün mü yani Nejat abi? Arazi oranını değiştirmek gerekir mi acaba?

Benim 93 200Tdi standart haliyle 33" lastikleri rahatça çeviriyordu. Standart amortisör, satandart yay, standart arazi oranı. Defender.

Ama lastik tabanı inceydi. 33" geniş taban, agresif desenli lastik ile ağır çamurda yürüyen aksama zarar vermek mümkün.

deryaderin' Alıntı:
Derya abi, avatar'ın yakışmış...hayırlı olsun.... :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Benim 93 200Tdi standart haliyle 33" lastikleri rahatça çeviriyordu. Standart amortisör, satandart yay, standart arazi oranı. Defender.

Sorun olmaz o zaman. Bilgiler için çok çok teşekkürler Nejat abi...

sword7' Alıntı:
Aracın yaşının pek önemi olduğunu sanmıyorum, sonuçta sıfırdan toplanıyor bu aletler :D 33" lastik için 1.22 oran uygun olur mu birde o var tabi... sıfırdan toplanıyosada yaştan bahsederken şase boyasından, yeni civatalardan bahsetmedim. motor şanzıman defransiyallerde yenilendiyse sorun olmaz tabiki. yinede 33 ler daha hayırlı olur diye düşünüyorum. :smiley:

Motoru 130'luk ford, şanzımanı baştan toplandı, arazi şanzımanı sıfırlanmış disco şanzımanı ile değişti, diferansiyellerin bakımı yapıldı ama sıfırlama ihtiyacı duymadık :D Ama dediğiniz gibi 35'ler biraz uzak bana. Şuan üzerinde 235 85 16 bf at'ler var. Sanıyorum ki bir takımda mt lastiğe ihtiyacım var. Birde 4 amortisörün değişme zamanı geldi değiştirmişken yükseltme kiti alayım diyorum. İyice düşünüp güzel bir karar vermem gerekli sanırım ::smiley:

sword7' Alıntı:
Motoru 130'luk ford, şanzımanı baştan toplandı, arazi şanzımanı sıfırlanmış disco şanzımanı ile değişti, diferansiyellerin bakımı yapıldı ama sıfırlama ihtiyacı duymadık :D Ama dediğiniz gibi 35'ler biraz uzak bana. Şuan üzerinde 235 85 16 bf at'ler var. Sanıyorum ki bir takımda mt lastiğe ihtiyacım var. Birde 4 amortisörün değişme zamanı geldi değiştirmişken yükseltme kiti alayım diyorum. İyice düşünüp güzel bir karar vermem gerekli sanırım ::smiley:

33 ve 35 lastigi yanayana koy ayni desenli, ve bakarka karar ver alacagin risklere degermi diye? :smiley: ben bu sekilde 33 e karar verdim

Tempus' Alıntı:
33 ve 35 lastigi yanayana koy ayni desenli, ve bakarka karar ver alacagin risklere degermi diye? :smiley: ben bu sekilde 33 e karar verdim

Kesin ve net bir açıklama oldu sanki :D

sword7' Alıntı:
Kesin ve net bir açıklama oldu sanki :D

ben cok kafa yordum bu ise, ve kabaca soyle bir sonuc cikarttim, bir araci zorlayarak takabilecegin max lastik olcusunun bir ufagi idealdir ;D ben su an 35 takarim zorlarsam ama 33 le yapamadigim neyi 35 bana yaptiricakki? Camurda sorun yasiyorsan 35 yapmak yerine daha agresif desenli bir 33 alirsin olur biter.

Tempus' Alıntı:
ben cok kafa yordum bu ise, ve kabaca soyle bir sonuc cikarttim, bir araci zorlayarak takabilecegin max lastik olcusunun bir ufagi idealdir ;D ben su an 35 takarim zorlarsam ama 33 le yapamadigim neyi 35 bana yaptiricakki? Camurda sorun yasiyorsan 35 yapmak yerine daha agresif desenli bir 33 alirsin olur biter.

aynen katılıyorum kursat kardesıme araca cok zararı var bıı ufagı ıyı bencede

ya ben yine kaldım 31 de ;D ;D

kürşadım... yaylarım ne oldu??? ;)

mertozzy' Alıntı:
ya ben yine kaldım 31 de ;D ;D

kürşadım... yaylarım ne oldu??? ;)

valla elimde 4 tane yay oldu ;D begen begen tak :smiley: sanirim arkaya olmaz bunlar ama on icin bir ciftini kullanirsin. amortisorleri deistirmedim ama benimkilerde sorun yokmus boyu yetiyormus, olmazsa benim 2. cift yayi verip sana arka yay aliriz

kaç inç onlar???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,969
Kaydolan Son Üyemiz
profdrengnsylkn

Çevrimiçi üyeler