Spontane Kemerburgaz Gezisinde Neler Oldu Neler? (7 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 646
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,224
Ynt: Spontane Kemerburgaz Gezisinde Neler Oldu Neler? (7 Mart 2010)

Abi allahtan akşam farkettim, teybi filan açıp gitsem duymasam ya otobanda şaft kırılıcak yada izmitte bi yaylada kırılıcak kalıcakdım. Bundan sonra şaftım çamurlu ve gressiz asla gezmem :smiley: Senin orda grs basma pompası varmı abi ;D

Etiketler

valla abi bugün anladımki, araçlar araziden gelince,

Şaft ve fren diskleri iyice yıkatılıcak, şaft greslenicek. Şaft a benzer açıkda yağ ile çalışan diğer parçalar içinde aynısı yapılmalı. Fren diskleri ve balataları daha benim 10 günlükdü, bugün bir söktük tabaka tabaka çamur çıktı. Diskler ısınınca o çamurlar pişip taşlaşıyor nerdeyse. Dediğin gibi öğreniyoruz herşeyi yavaş yavaş. Bir musibet bin nasihatten iyi geliyor.

p.tesi sabah sipariş veriyorum inş. 1 hafta da gelir...bu işi akıl ettik ya iyide oldu sayende bir derdimizi daha çözmüş olduk.... ;)

valla abi sizinkilerde yakında gümlerdi :smiley:

şaft vs tertemiz cikmak lazım yıkamadan :smiley:

Kürşadcığım , geçmiş olsun...erken farketmen isabet olmuş.....sen diyordun, abi her seferinde liftte yıkatmak gerekmez, yürüyen aksam temiz olsun diye...bilmeden doğrusunu yapıyormuşum demek... ;D ;D ;D

benim frenler her seferinde çamur doluyordu.ptesi ilk iş onları açtırıp temizletiyordum..araya bilmeden alt korumayı dahil söktürüp yıkatmada dahil oluyordu..iyisi buymuş demek, birde yağlamayı ekleteyim.... ;)

Tempus' Alıntı:
şaft vs tertemiz cikmak lazım yıkamadan :smiley:

dogrudur kursatım temızlemekte yaglamakta fayda var gecmıs olsun ama saft bılyasının zamanı gelmıstır yoksa kolay kolay bırsey olmaz bılyalar kapalı devredır bır sey olmaz okadar ugrasma yıkat yeter bence

cemtascioglu' Alıntı:
dogrudur kursatım temızlemekte yaglamakta fayda var gecmıs olsun ama saft bılyasının zamanı gelmıstır yoksa kolay kolay bırsey olmaz bılyalar kapalı devredır bır sey olmaz okadar ugrasma yıkat yeter bence

valla abi her seferinde yapmasakda 2-3 seferde bir yikandikdan sonra gres yaginin yenilenmesi lazim. kesinlikle de saft ve fren disklerine ozel su tutturmak lazim camur kurumadan, tabi hepsi bir yere kadar sonucda araziye giriyoruz bazi seylerede katlanicaz. sadece zamansiz olunca uzuldum yoksa bu tip seyleri bekliyorum. aracin her parcasi yenileniyor yavas yavas simdi sirada egsoz manifoltu var tahminen onun zamani geliyor ;D

Ayni dert hepimizde var demek bir araziye girince bir gunde ancak temizlenebiliyor. En zoruda arka balatalari sok tak. araya giren çamur balatalarida bitiriyor. Gres konusunda da lityumlu gres kullanmanizi tavsiye ederim.

RedlinE' Alıntı:
Ayni dert hepimizde var demek bir araziye girince bir gunde ancak temizlenebiliyor. En zoruda arka balatalari sok tak. araya giren çamur balatalarida bitiriyor. Gres konusunda da lityumlu gres kullanmanizi tavsiye ederim.

farkı ne peki? kullanalımda ne olduğunu bilerek kullanalım.

Suya dayanikli yagmurda su geçişlerinde çikmiyor. wurth nın var rengi siyah en babasi o 25 tl civariydi 1 kg

cemtascioglu' Alıntı:
hadı bakarım bu haftayıda yedık de haftaya ne yapıyoruz planlıyarım yavas yavas ;D ;D kasıntı basladı

abi bülent abi bi güzergah yaptı... ama ben şimdi yarın sabah bir bomba atabilirim plana... ;D

şimdi bu hafta kurtlar vadisinde bir yer vardı... netten orayı buldum... google earth ten bakıyorum şimdi... karamandere köyü diye bir yer... çamurlu birkaç yerde var.. koordinat usulü bir yol planı yapıp keşif yapabiliriz.. ama ondan ziyade genel olarak internette "saklı cennet" diye geçiyor daha çok... daha önce giden var mı??

yarın ben orta kilitide taktırıyorum ingiltereden geldi ;D heryer bana otoban artık ;D

eger sogucaga aksam ssatlerı dusersenız bende sıze katılabılırım

Kürşat geçmiş olsun,o kadarda gidicem diyodun yazık oldu,ama canın sağolsun boşver ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Kürşat geçmiş olsun,o kadarda gidicem diyodun yazık oldu,ama canın sağolsun boşver ;)

saol Erkan kısmet değilmiş :smiley:
günaydın :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,972
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler