Sportif ve Güçlü Unimogların Yeryüzündeki Ahengi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,472

Ynt: Sportif ve Güçlü Unimogların Yeryüzündeki Ahengi

çekirgelerim(benim evdeki dahil) ; üzgünüm bilemediniz.

Bu tip Unimoglar havaalanlarında kullanılmak üzere aprondaki uçak ve helikopterleri yanaştırmak için kasaları bu şekilde imal edilmiştir.Arkası bu tip bir Unimog gördüğünüzde,bilinki kesinlikle havaalanı çıkışlıdır.

O mogları biliyorum resimleri de çok çok var bende. Üstünde yazmıyor ki ama havaalanı çıkışlıdır yaw... :(
Bir kere hırs yaparsam tüm unimogların iş alanlarını bulurum teknik özelliklerini ezberlerim... :smiley:
:smiley:

hırsa hiç gerek yok,ben bu tip soruları ilgilendiğiniz araçları sadece sevmek değil,haklarında bilgi sahibi olmanız için soruyorum.Benim yaşım sizlerinkinin nerede ise 3 katı ,ama bu forumda hala bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.Mesela,ben LR'dan hiç anlamam ; onun için hakkında da hiç ahkam kesmem Mert(deep) o konuda bir şey söyledi mi ,dikkatle dinler ve hafızamın bir köşesine yazmaya çalışırım.
KISSADAN HİSSE
Herşeyden az bir parça anlamak yerine ,bence kişinin ilgilendiği alana odaklanması ve o konuda bilgi ve birikim sahibi olarak etrafındakileri bilgilendirmesi en güzelidir diye düşünüyorum.

Yok Nadir Amca hırs değil de tutku olabilir bu. Ben herşeye açık bir insanım.

Ayrıca dediğin mogları harddisk'imde aylardır saklıyormuşumda ne için imal edildiklerini bilmiyormuşum.
Teşekkür ederiz. Bilgiler beni aydınlatıyor. Babama da gösterdim. Sorduğunuz soruyu, diferansiyel resiminden sonra. "Ne biliyim lan" dedi. Cevabıda okuyunca, Nadir Amcan'da unimog doktoru galiba dedi.:smiley:
Neyse bir gün tanışırız inşallah dedi. ***Tanışırız demi sayın mogcular.***

fotoları paylaşalım: bir kaçını

1)
adszxzcvol0.png

2)
matt6bdu6.jpg

3)
406dokadarkgreen12nr7.jpg

4)
grussenmeyer3ci5.jpg

5)
1au9.jpg

6)
406orangedoka43ix5.jpg

7)
dfdzg8.jpg

8)
dsc00211ut0.jpg

9)
serdaressop7.jpg

10)
maasvlakte20040uq8.jpg

Hepside birbirinden merdane ;D

mogzilla' Alıntı:
hırsa hiç gerek yok,ben bu tip soruları ilgilendiğiniz araçları sadece sevmek değil,haklarında bilgi sahibi olmanız için soruyorum.Benim yaşım sizlerinkinin nerede ise 3 katı ,ama bu forumda hala bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.Mesela,ben LR'dan hiç anlamam ; onun için hakkında da hiç ahkam kesmem Mert(deep) o konuda bir şey söyledi mi ,dikkatle dinler ve hafızamın bir köşesine yazmaya çalışırım.
KISSADAN HİSSE
Herşeyden az bir parça anlamak yerine ,bence kişinin ilgilendiği alana odaklanması ve o konuda bilgi ve birikim sahibi olarak etrafındakileri bilgilendirmesi en güzelidir diye düşünüyorum.

Nadir Bey walla brawo, tam benim kafada birini buldum galiba , bendede bu ögrenme açlığı meselesi var , bende Unimogdan hiç anlamam o yüzden yazdıklarınızı dikkatle okuyorum . Ayrıca tek konuda odaklanıp uzamanlaşma fikrinizede aynen katılıyorum.

Selamlar

1 ve 5 numara (tren rayından tamponu olanlar), istanbul ve ankara trafiği için ideal araç, trafikte kanımı beynime sıçratan saygısız ,görgüsüz, maganda , yoları babasının malı sayan magirusçu minibüs tayfasının karşısına bununla çıkmak isterdim :smiley:)

ps. Edebiyle kullanan magirusçuları tenzi ederim. (ben rastlamadım ama mutlaka vardır.)

Tren rayından tampon nasıl oluyor? 1 ve 5 teki araçların önündekiler daha çok lokomotif mahmuzuna benziyor bana kalırsa.

Fotoğraflar arasında en çok 10 numarayı beğendim. Balçık çamur ağzımı sulandırdı.

discovery-V8' Alıntı:
1 ve 5 numara (tren rayından tamponu olanlar), istanbul ve ankara trafiği için ideal araç, trafikte kanımı beynime sıçratan saygısız ,görgüsüz, maganda , yoları babasının malı sayan magirusçu minibüs tayfasının karşısına bununla çıkmak isterdim :smiley:)

ps. Edebiyle kullanan magirusçuları tenzi ederim. (ben rastlamadım ama mutlaka vardır.)

Yavuz Bey kardeşim sadece o tipler mi var? İstanbul trafiğinde sizin tiplendirmenize uygun,kıyafeti düzgün son model binek araç kullanan o kadar çok ruh hastası varki.Benim kadar bunlarla uğraşan olmasın.Anlatsam forum belleği yetmez.Ama trafikte o maganda dediğiniz tiplerle uğraştıkça tamamen onlara benzediğimi farkettim ve ürktüm.
Onun için ruh sağlığımı kaybetmektense,çok sevdiğim doğa ile uğraşmayı ve savaşmayı(ama incitmeden) tercih ediyorum.Bu forumda da özellikle gençlere,ki buna oğlum da dahil ,bugün maalesef toplumumuzu saran her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutabilmek için doğa sevgisini aşılamak ve onlara her türlü pozitif bilgi ve birikimlerimi aktarmak istiyorum.

discovery-V8' Alıntı:

% 100 katılıyorum. Ben de öyle yapmak isterdim. Zararsız şekilde!

Cidden hepsi güzelmiş.
3 ve 4 ün renklerini çok sevdim.

Böyle bir aracı toplamanın zorlukları, maliyeti ve gerekecek süre nedir?

unimog zaten çok güzel ama siz bir de şunun asaletine bakın!

truckbridgegreece01zn0.jpg

giderek kamyoncu mu oluyorum ne ;)

Babam da beni kandırıp duruyor: Dün akşam dedi bırak unimogu falan da köy hizmetlerindeki 3 dingilli eski kamyonlardan bululım bir tane hurda şekilde. Bir de aksesuar... Bastımmı gider valla diyor .(140-150 km hız yapıyormuş.) Millete 2 metre yüksekten bakarız diyor.
Yine söz Nadir Amca' ya geliyor. Babamın dediği aracın markası ne acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,957
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR