Sportif ve Güçlü Unimogların Yeryüzündeki Ahengi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,477
Ynt: Sportif ve Güçlü Unimogların Yeryüzündeki Ahengi

Serdar ben her aracın uzmanı değilim,sadece unimog hakkında biraz bilgim var.
resimdeki kamyonda tahminimce REO olabilir.

taiga' Alıntı:
Cidden hepsi güzelmiş.
3 ve 4 ün renklerini çok sevdim.

Böyle bir aracı toplamanın zorlukları, maliyeti ve gerekecek süre nedir?

Zorluklarına, maliyetine vs. hiç yanıt gelmediğine göre baya zor olmalı... ;D
Eh bize de anca aşağıdakini almak kalır artık... :D

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2387733

445c.jpg

taiga' Alıntı:
Cidden hepsi güzelmiş.
3 ve 4 ün renklerini çok sevdim.

Böyle bir aracı toplamanın zorlukları, maliyeti ve gerekecek süre nedir?

Kusura bakma , sorun gözden kaçmış.Zorluğu pek yok,eğer bu araçları seviyorsan neyi nerden bulmak gerektiğini zaman içersinde öğreniyorsun.Ancak maliyet ve süre ile ilgili sorun subjektif.Tamemen kişiye ve bütçesine bağlı.Benim unimogu son haline getirmem alış tarihinden sonra 1,5 sene sürdü.yaptığım harcama ise 35.000 YTL civarında.

Estağ. hocam. Ne kusuru. Oyuncağı eklerken hatırlatma yapayım dedim sadece.

Peki hocam, aracın son geldiği noktayı nasıl tanımlarsınız? Yani yürüyen aksamı, sürüş rahatlığı, aracın sorun çıkarma sıklığı, arazi kabiliyeti vb. açısından...
Yani CJ için getirilen eleştiriler unimog içinde geçerli mi? Sürekli sorun çıkartması, direksiyon fren vb.
Yoksa unimog da yedek parça daha kolay temin edilip daha kalıcı olabiliyor mu?

Şu iki resim aracımın nereden nereye geldiğini iyi tanımlıyor zannedersem.

Tabii aynı zamanda epey bir sabır,emek,boş zaman ve para gerekiyor.Ancak aracın özellikleri,sağlamlığı ve arazide yaptığı işler bunların hepsine değiyor.Tarımda en gelişmiş traktörlerin yaptığı herşeyi tıpatıp yapabilen dünyadaki tek 4x4'tür.
Ayrıca askeri birlikler için ülkemizde ve onlarca ülkede başarı ile hizmet verdiğini biliyoruz.Tam bir arazi canavarı,ancak kesinlikle asfalt ve uzun yol arabası olamaz 100 km(hadi en fazla 200km) çapında bir bölgede rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Yedek parça sorunu pek yok,Ankara da ne arasanız bulabiliyorsunuz.

Nadir abi uzmanlaşmak önemli ama kusura bakmazsan dediğine kısmen katılmıyorum. Devir artık bir şeyin herşeyini, herşeyin birşeyini bilme devri. İş dünyasında bir söz vardır, her işi yapan hiçbir işi yapmaz diye. Ben bunun artık geçerliliğini yitirmeye başladığını düşünüyorum. Çünkü iş hayatında giderek birkaç iş alanından anlayan personeller tercih edilmeye ve bu konuda somut deneyimi olanlar seçilmeye başladı. Her neyse, sadece düşüncemi açıklayayım dedim, bir gün çay içerek konuyu etraflıca tartışırız ;D Konu dışı yazdığım için kusura bakmayın dostlar ;)

unimog-cu in mystery' Alıntı:
Nadir Amca mesela biz kendimize 5 sene sonra bir unimog toplatcaz. Ben onunla yazları memleketime(Kastamonu= 550 km.)gitmek istiyorum çok zor mu giderim yani veyahutta Kaçkar Dağları'na çıkacam. Zannedersem çok da zahmet vermez. Acelemiz yok çünkü. Yavaş yavaş mola vere vere gideriz diye düşünüyorum. ;)
Sizlerin bu konuda yorumları nelerdir sayın off-road severler.

Serdar ; şimdiden yola çıksanız iyi olur,5 sene çok uzun bir zaman değil. ;D :p

unimog-cu in mystery' Alıntı:
Yani siz mog uzun yol yapmaz diyosanız, bizde yapar şekile getiririz. !!!

Tıklayın;

http://miarroba.com/foros/ver.php?foroid=247632&temaid=2526371

Serdar , kimse mog uzun yol yapmaz demiyor , uzun yola değmez diyor.
Ayrıca tıkla deyip resimde gösterdiğin U1000(U424) modelinin max.sürati 77 km/h
Bu forumda bir bilgi verirken ve paylaşırken lütfen doğruluğuna dikkat edelim.Çünkü tüm üyelere ve ziyaretçilere karşı forum yönetimi ve siz üyeler olarak sorumluluğumuz var.

Technische Daten 424

6-Zylinder-Diesel-Reihen-
motor mit Direkteinspritzung,
Typ 0M 352.
Bohrung/ Hub 97,0/
128,0 m m,
Hubraum 5675 cm³.
95 PS bei 2600/min,
Höchstgeschwindigkeit
77 km/h,

Kriechgeschwindigkeit
0,08 km/h.
U 1200/U 1250:
125 PS bei 2600/min.
U 1550: Motor-Typ O M 352 A
mit Abgas-Turbolader, 150 PS
bei 2800/min,

baymineral' Alıntı:
Çok yakıt tükettiği ve lastikleri nedeniyle fazla titreşim yaptığı için mi uzun yol aracı olamaz?

Hiçbiri değil sevgili kardeşim ; Unimog ve benzeri 4x4 araçlar (MAN,Uaz,Kraz,ZİL,Ural,Gaz,Reo,GMC) ağır arazi şartlarına elverişli olarak imal edildikleri için yürüyüş takımları da ona göre imal edilmiştir.Yani bu tip araçlarda hız en sonlarda aranan özelliklerden biridir.
Bir Unimog'un defransiyelini(aynamahruti,istavroz dişlisi v.s) komple değiştirirerek araca hız kazandırabilirsiniz.
Ama o zaman da aracın üstün 4x4 ve diğer özelliklerini kaybedersiniz.
Ve son Lopez gezisinde olduğu gibi katılan tüm diğer araçların arazi vitesleriyle çıkabildiği en az 30-35 derecelik eğimi benim gibi güle oynaya düz 2.ci vitesle(belki 3 le de çıkardı) çıkamazsınız. ;D ;D ;D

mogzilla' Alıntı:
Serdar , kimse mog uzun yol yapmaz demiyor , uzun yola değmez diyor.
Ayrıca tıkla deyip resimde gösterdiğin U1000(U424) modelinin max.sürati 77 km/h
Bu forumda bir bilgi verirken ve paylaşırken lütfen doğruluğuna dikkat edelim.Çünkü tüm üyelere ve ziyaretçilere karşı forum yönetimi ve siz üyeler olarak sorumluluğumuz var.

Technische Daten 424

6-Zylinder-Diesel-Reihen-
motor mit Direkteinspritzung,
Typ 0M 352.
Bohrung/ Hub 97,0/
128,0 m m,
Hubraum 5675 cm³.
95 PS bei 2600/min,
Höchstgeschwindigkeit
77 km/h,

Kriechgeschwindigkeit
0,08 km/h.
U 1200/U 1250:
125 PS bei 2600/min.
U 1550: Motor-Typ O M 352 A
mit Abgas-Turbolader, 150 PS
bei 2800/min,

Nadir amca bende biliyorum U424'ün 77-80km hız yaptığını. Ben onu uzun yola hazırlıklı olduğu için, yani karavan şeklinde olduğu için koydum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,971
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR