Merhabalar,
ben de 3 gün önce 2008 otomatik 4x4 actyon sports aldım.
öncelikle plakayı tramerden sorguladım, daha sonra şifre ile vatandaşlık işlemlerine girip araç çalıntı mı? üzerinde haciz falan var mı diye baktım. daha sonra ssangyong servisine telefon açıp aracın plakasını verip yapılan tüm bakımların detaylarını ve eksik bakımı olup olmadığını öğrendim araç aklıma yatınca aracı götürüp kaporta ve motor ekspertizine soktum. ondan sonra da aracı aldım.
haftasonu araç ile çok berbat bir havada istanbul'dan söke'ye yaklaşık 700 km'lik bir yolu ortalama 100 km civarında bir hızla çok konforlu bir şekilde geldim. yaklaşık 0,30 TL/Km'lik bir yakıt yaktı. hızı hiç göstermeyen bir araç, arka koltuklarda hem geniş hem de zıplama olmadığı için oturanlar çok memnun (kızım oğlum ve eşim). bugün plaka işlemlerine başlayacağım inşallah.
bilen varmıdır bilmiyorum ama plaka işlemlerini yapacak olan arkadaşım trafiğe tespit yapılması için başvurup aracı jip-arazi aracı olarak ruhsata işletebiliriz, böylece 2 yılda bir tüv'e girersin, ayrıca da karayollarındaki hız ve diğer kurallardan otomobil-arazi aracı sınıfındakilerin haklarından yararlanırsın dedi. bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
teşekkürler&selamlar