Standart Jımny Arazide Başarılı mıdır ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,318

serkan35

Kamp III
Yer
İZMİR
suzıkı jımny sahibiyim formda sürekli tarışılıyo suv arazi diye jımny arazi aracımıdır yoksa suv mudur bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.

Etiketler

Ynt: Standart Jımny Arazide Başarılı mıdır ?

bende L ve 2 var 4 çekerde kullanabiliyorum tabiki bu secenekleri,ama sadece 2 çeker olan ı yeni duydum..

Jimny son dönemde üretilen araçlar içerisinde arazi modifiyesine en uygun olanlardan birisidir.
Jimny'nin piyasada satılan arazi araçlarının pek çoğundan daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
Standart hali ile de araziye girebilirsiniz ancak lastik (araç kadar önemlidir) ve diferansiyeli kilitli olmayışı sizi sınırlayacaktır.

Güvenli Sürüşler,

Alper Zümrüt,

oguz1134' Alıntı:
4L + 4H secenegı var ise suv degildir ,Jımny nin 2 ceker olan modelleride var onlara suv denilebilir.

Bildiğim kadarıyla Jimny'nin sadece 2 çeker olan modeli yoktur. Hem 2 hem 4 hem de 4L mevcuttur.

alper bey teşekkürler jımny konusunda üstadlardansınız mavı jımny efsane bende becerebilirsem bi süre sonra o kıvama getrcem aracımı

Alps' Alıntı:
Jimny son dönemde üretilen araçlar içerisinde arazi modifiyesine en uygun olanlardan birisidir.
Jimny'nin piyasada satılan arazi araçlarının pek çoğundan daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
Standart hali ile de araziye girebilirsiniz ancak lastik (araç kadar önemlidir) ve diferansiyeli kilitli olmayışı sizi sınırlayacaktır.

Güvenli Sürüşler,

Alper Zümrüt,
fazla eklenecek bir yorum yok,üstad açıklamış..

Arzi için ,bazı araçların ,illa bi yerlerini değiştirmek,güçlendirmek vs. gerekir..Bence Jimny,anadan doğma off-road'cu..

jimny ;
benim diyen,arazi aracı statüsünde üretilen birçok araçla modifikasyonsuz haliyle off-road da dalga geçer bence...

Teşekkürler Serkan Bey, umarım sizin aracınız daha güzel olur.
Teşekkürler Ali Bey.

Güvenli Sürüşler

Alper Zümrüt

M.Becce bu ismi suzukisi olupda bilmeyen yoktur ,suzukıden ne kadar anladıgını tecrübesini tartışamayacagımız bir abimiz, Duayenimiz onunda tercihi jimny etkinlik gezi vs lerde kullandıgı bir aracı işte resmi . kendisinden cok büyük araclara gidebilsin diye yol acarken kar küreyici M.Becce + jimny [attachment=1]

kartepe26.jpg

jımny samurai lerin yerine çıkarıldı
arazide bir çok araçtan daha başarılı
sadece lastik değişiminde bile çok fark ediyor
hafif ve helezonlu olması bir çok artı katıyor
2005 e kadar olan modellerinde otomatik ve manuel ön aks çapları değişiyor
yeni modellerle eski modellerin bazı mekanik yönleri farklı mesela otomatik şanzımanları farklı
arazi şanzımanı eski modeli vites kolu var yeni modeli içerden düğmeli

Alps' Alıntı:
Teşekkürler Serkan Bey, umarım sizin aracınız daha güzel olur.
Teşekkürler Ali Bey.

Güvenli Sürüşler

Alper Zümrüt

selam Alper Bey,

bu kış,sizin mavi jimny ve siz Uludağ'dayken(avatar resminiz),bende oradaydım...biraz bakındım ama size ulaşamadım tabi.. ;D

Merhaba Ali Bey,

Uludağ'daki ben olmayabilirim ama herneyse bu sefer kısmet değilmiş, umarım karşılaşırız bir yerlerde.

Selamlar,

Alper Zümrüt
Emniyet kemerini kullan hayata bağlan.

Merhaba arkadaşlar,

ben de bir jimny kullanıcısıyım.(2006 model)
bu aralar çok fazla arazide dolaşmaya başladım haftasonları.aracımın lastiklerini değiştirmek istiyorum.araziye uygun bişeyler arıyorum.önerebileceğiniz bir lastik varmı?

birde bu arazi lastikleri ile asfaltta yol tutuşu ne yönde etkilenir? daha kötü mü olur acaba? çünkü zaten araç ani dönüşlerde kıç atmaya can atıyor :smiley:

bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

selamlar..

Bahsettiğiniz lastik için AT (All Terrain ya da türkçesi her yola gelir lastik diyebiliriz) 4 mevsim rahatlıkla kullanırsınız ancak jimny'nin lastik çapı orijinal 195 65 15'dir bu sizi lastik bulmada sınırlar tabi kolayı var en yakın ebat lastik takılacak şekilde yükseltme uygulayabilirsiniz. Bu lastikle hem arazide hem de asfaltta yeterince güvenli sürüş yapabilirsiniz. İkinci seçenek MT (Mud Terrain ya da türkçesi çamur lastiği) lastiklerdir ki bunları kocaman ve derin dişlerinden anlayabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere çamurda toprakta yumuşak zeminde süperdir ama asfaltta frene bastığınızda araba daha uzun mesafede durur. Çünkü yere basan alan daha azdır dolayısıyla daha uzun bir fren mesafesi olması da normaldir. Yıl boyu kullanmanız tavsiye edilmez hele hele yazın asfaltta kullanırsanız o koca dişler kısa sürede silinir gider çünkü yumuşak bir lastiktir. Eğer araziden çıkmayacağım diyorsanız MT (tabi ki bunda da ebat sorunu yaşayacağınız şimdiden söyleyebilirim. Ek olarak her iki lastikte de daha geniş lastik takılacağından yakıt epeyi bir miktar artacaktır o standart lastikle 7-8 litre denilen Jimny benzini su gibi içmeye başlar.) Karar sizin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler