Standart Şanzıman Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan scubaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,105

scubaman

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Web
www.bettapet.com
Herkese selamlar
Arkadaşlar 92 model orjinal dizel defender kullanıyorum herkes gibi bende aracın diger bütün eksi'lerine ragmen sadece ivmelenmemesi konusunda şikayetciyim çok yavaş hızlanıyor ve yokuşlarda bir kamyondan farkınız kalmıyor.
Bir arkadaşım bu aracın sadece arazi şanzımanını RN380 ile değiştirirsem hızının 30 km daha artabileceğini söyledi .
Bu konu ile ilgili ve bilgisi dahilinde olan arkadaşlardan öneriler bekliyorum .

Etiketler
Selamlar,
acikcasi bu cok dogru olmayabilir.. Evet, R380 ve LT77 arasinda oran farki vardir ama aracinizin ivmelenmemesi ile hizinin artmasi farkli seylerdir. Eger oncelikli hedefiniz aracinizin ataklasmasi ise, bunun en gercekci cozumu, dusuk devirlerde daha zengin mazot saglayan Bosh pompadir.. Zira, Lucas pompalar araci dusuk devirlerde daha zayif besliyor.. Ama bunun sonu sadece aracinizin ataklasmasi degil, yakit tuketiminizin de %10-15 artmasidir.. Ayrica, motorunuzun gucunde bir degisiklik olmayacaktir ama bariz bir ataklasma hissedeceksiniz.

Sanziman isine gelince, aracinizin son hizinin artmasini istiyorsaniz, bunun yoluda aracinizdaki arazi dislisini daha kucuk olan 1.41 yada 1.21 ile degistimektir.. Ama moturnuzun gucunun buna uygun oldugunu dusunmuyorum..

iyi gunler dilerim, reha

Evet aracın hem son hızının yüksekolmasını hemde atak yapmasını istiyorum . Belkide komple motor ve şanzıman değişikliği yapacağım bunun için 130 luk turbo ford motoru düşünüyorum ve LT şanzıman, ama bu son çare malum epey bi masraf istiyor .
Bilgileriniz için tşk.

Selamlar,
eger isteginiz hem atak hem de hizinin yuksek olmasini istiyorsaniz yukarida yazdiklarim gecerli degil.. Siz de yazmissiniz, motoru degistirmeniz gerekir.. yani, son care degil, tek care sizin yazdiigniz..gariban duz dizel'den fazla birsey beklemeyin... saglamlik ve sadakat disinda.. iyi gunler dilerim reha

Not: 130Hp bir Ford Motoru dusunuyorsaniz, aracin aktarma organlarinda da ciddi masraf yapmaniz gerekir, yoksa aks'lardan baslamak uzere butun yuruyen yapi teker teker kirilir arazide..

Selamlar,
yok oyle demiyorum tabii ki.. bence bu arabanin en eglenceli tarafi alip istediginiz gibi oynayabilmeniz.. 95.000YTL alirsaniz bir zevki kalmaz ki.. Ama, istekleriniz motorunuzu degistirmeden cozulebilecek gibi gorunmuyor.. Ben de benzer yollardan gectim...

1) Duz dizeli
biraz ataklastirabilirsiniz.. En ekonomik Cozumu, mazot pompanizi degistirmeniz.. Maliyeti herhalde 1000YTL'dir
ama hizlandiramanzsiniz, zira motorun gucu yetmez..

2) Arabanizi hizlandirmaniz icin motor degistirmeniz gerekir.. Secenekler 300Tdi, Nissan , Ford vb.. Maliyeti 6-7.000YTL den baslar.. istediginiz motora gore degisir.. Bunlardan hangisi olacagi ayri bir konu.. Ama 130Hp Ford cok iyi bir secimdir bence..

Sonuc, bence 0 arac degil cozum.. ama biraz para harcayarak gonlunuzdeki araca ulasirsiniz bence.. iyi gunler dilerim, reha

Ynt: Standart Şanzıman Defender

Reha bey..
gercekten bu konuda ciddi tecrübelere sahipsiniz hemen anlaşılıyor , ben bu araca 4 aydır biniyorum gerçekten cok keyifli bi arac fakat land binicisi gönlündeki landı yaratabilmek için sıradan vasat bi araca sahipse minimum 30,000 ytl harcaması lazım ki evet gerçekten hızlı giden atak olan kaporta ve boyası yenilenmiş iyi izalasyon yapılmış istediği diger aksesuarları üzerine taktırmış karşısına geçip baktığında evet işte benim istediğim budur diyebilmesi için. ben biraz abartmış olayım 20,000 e mal etsin ortalama 10,000 e de aracı almış olsa total 30,000 eder ki bence bu modeldeki araclar için mutemelen 88-89 civarı oluyor modeller değmez.
mazot pompası olayını detaylı olarak arastırıp denemeyi düşünüyorum sizin söylediklerinizden sonra bunun için de ayrıca tesekkur ederim
iyi günler dilerim..

İsmail Bey,
Merak ettim, kusura bakmayın. Ne yaptınız? pompa değişikliğine gittiniz mi? teşekkürler.

Maalesefki herkesin aynı sorunu var std düz dizel motorlarda fakat ben bu konuya bahsi olan aracım tenteli olması hasebi ile sattım suan 5 kapılı uygun bi arac aramakla meşgulüm.

Dostum motor işini yeniyi alırken çöz.
Ya TDI ya da V8 motorlu (sonradan LPG de takar ekonomikleştirirsin) bir Defender al.

Tdi motor taktıran arkadaşlar değerinin üzerinde rakkamlar istyorlar . benzinli motor kullanan arkadaşlarım var LPG yüzünden motor indiren tanıdıklarım var bence defender benzinli ise LPG takmadan kullanmak gerekir.

Uzman arkadaşlar daha iyi bilirler ama bence herşeyden önce orijinal motorlu araç almayı denemek gerekir.
Pahalılığa gelince o motoru araca adapte edene kadar gerçekten o meblağı hakedecek emek ve para harcanıyor.
Sorunlar yaşanarak çözülüyor.

Ben Bu konulara yabancı birisi değilim çok iyisini bilirim demiyorum fakat 2 ay öncesine kadar defender biniyordum ve sattım bu süreçte ne neye maal oluyor nasıl oluyor hesap ettim sürekli olarak. İnternette aracını satan arkadaşlara ve yazdıkları fiyatlara bakıyorum araca yapılan aksesuara ve masrafa bakıyorum bunların üzerine de 5 bin ytl fazladan koyuyorum ama yine de bunun üstünde fiyatlar..aracını satan istediği fiyata satar elbette ama durum böyle olunca kendim toplayayım diyor insan.

Selamlar,
bir zamanlar 300Tdi takmayi dusunen biri olarak sunu soyleyebilirim ki, 300Tdi degerinin cok daha ustunde satilan bir motor.. Tabii montajı da ciddi iş/zaman, Gunay beyin dedigi gibi bir suru "problem" ve hepsinin ustune bir de Tamirhane sıkıntıları.. . Sanırım , 300Tdi sahipleri bu "maddi" olarak telafi etmeyi tercih ediyorlar.. reha

Valla ben de aynı şeyi düşünüyorum. Arabamı eski hali ile satılığa çıkardığımda, arayanlara aksesuarlarını ve tek tek ne yaptığımı, kaça mal olduğu anlatıp, piyasadaki en ucuz arabayı aldığını farzederekten benimkine benzer bir aracı kaça çıkaracağını hesaplatıp; bütün bunlara rağmen düşük rakam istediğimi gösteriyordum... Kabul etmiyorlardı. Şimdi de aynı şeyi düşünüyorum. Bir malın neye mal olduğu değil, ne ettiği önemlidir. 30'a çıkan bi arabayı yeri gelir 60'a satarsın, yeri gelir 20'ye bile satamazsın. Sıfırdan Defender toplamak belki ucuza çıkabilir, ama aylarınızı bazen de yıllarınızı alır. Gelin bir de sıfırdan Discosit toplandığınızı hesap edin!

Yeni Discosit'imi de isteyen biri olursa büyük bir zevkle veririm. Yeter ki, ortak bi noktada buluşalım. :smiley:

Lpg li kullanımın motora verdiği zarar kesin. Fakat düsgünbir kullanımla bu zararı minimuma indirmek mümkündür. Lpg yağsız bir yakıt ve yanma anında veridiği ısı benzine göre fazla olmasından ilk başta silindir kapağını bozmaktadır. Çelik sibob yuvası çaktırmak yıpranmayı azaltacaktır. Ben aracıma haftada bir bir bardak yağ yaktırıryorum. Karbüratörden içeri çalışırken yavaş yavaş döküyorum veya avans vakum hortumunu distribütörden çıkarıp yağın içine daldırıyorum belirli devirden sonra yağı motora çekiyor. Bu uygulama sibob kapağınının yağlanmasına sebeb oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR